| PlusZero a întrebat:

Buna ziua. Astazi am fost prins si inregistrat de aparatul radar intrand cu 80 km/h intr-o localitate. In afara localitatii aveam viteza corespunzatoare insa ajungand in dreptul indicatorului cu localitatea si viteza mea a fost adaptata conform legii. Sunt sigur ca aparatul radar m-a inregistrat cu cativa metri inaintea localitatii si prin urmare as dori sa fac contestatie.

Care este procedura pentru contestatie, costul si durata pana la primirea rezultatului?
Daca am dreptate iar aparatul m-a surprins inainte de indicator se anuleaza contraventia iar daca nu am, ce se modifica?
Care ar fi sansele sa am dreptate iar aparatul sa ma fi inregistrat inainte de indicator?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Trebuie sa faci o plangere contraventionala, in termen de maximum 15 zile de la data primirii procesului-verbal de contraventie, la judecatorie. La plangere anexezi dovada platii taxei judiciare de timbru, in suma de 20 lei si indici dovezile ca nu ai savarsit contraventia. Procesul poate dura cca 3-6 luni.
2. Daca ai dreptate, desi ma indoiesc, p.-v.c. va fi anulat si nu va mai trebui sa platesti contraventia. Daca plangerea este respinsa va trebui sa platesti suma stabilita prin p.-v.c., nu se modifica nimic.
3.Eu nu cred ca ai vreo sansa sa-ti fie admisa plangerea contraventionala. Parerea mea este sa platesti amenda in maximum 15 zile de la data primirii p.-v.c., ai inlesnirea sa platesti numai jumatate din minimul amenzii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu avem de unde sti noi care sunt sansele sa fi avut dreptate ca nu eram acolo. Dar daca nu ai avut va trebuie pe langa amenda sa platesti si cheltuielile aferente contestatiei.

| Jassmina a răspuns:

Si care ar fi motivul contestatiei, odata ce erai peste viteza legala, in acel punct unde te-a luat camera?
Ooare nu stii ca trebuia sa reduci viteza din timp, ca atunci cand intri in localitate sai ai exact cat este limita pe indicatorul stradal?
Nu-ti fa probleme, ca de te-au prins iti vor trimite amenda acasa, cu tot cu poze. In ziua de azi nu te mai opresc, decat daca au ei chef sa-si mai dezmorteasca picioarele, dar aparatura le permite sa trimita poze foarte clare, cu numarul masini si viteza la acel moment.
Si nu exista nici un dubiu ca Politia ar stea inainte de indicator ca sa te ia ilegal, fiindca atata lucru stiu si ei ca se poate contesta si nu risca nici unul, sa ajunga in proces si sa fie sanctionat.

| Zuzu1991 a răspuns:

Contestatia in tara asta nu e recurs
recurs "ai dreptul" pentru ca asa te arde pe chelie si se accepta judecata de recurs
insa in contestatie trebuie sa pui un motiv real, altfel se ignora, si mor de curiozitate care ar fi ala la tine daca spui ca ai comis-o?!?

| StefanChriss a răspuns:

Salut! Daca era echipaj cu radar, daca era sa iti dea amenda, te trageau pe dreapta! Daca ai trecut pe langa ei, inseamna ca nu e stres. Daca era radar fix, ala e in general chiar la intrare, daca te prinde radarul fix, primesti amenda direct, n-ai ce sa ii mai faci.