|

Buna ziua, ma numesc Chis Gheorghe sunt pensionar si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere la parter intr-un bloc, intrebarea mea ar fi urmatoarea: Pot sa inchid si sa sigilez caloriferele din apartament ca sa nu platesc incalzirea pe timp de iarna deoarece mi-a murit sotia si eu m-as muta la fiul meu iar apartamentul de bloc l-as lasa in conservare.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergeți la Serviciul public de termoficare al orașului și faceți cererea de retragere din sistemul public de termoficare. Asta, dacă nu aveți calorimetre.
Dacă aveți calorimetre, puteți merge la firma care le-a montat și cereți montarea sistemului de citire exterioară, iar robineții îi aveți închiși pe perioada iernii.
În ambele cazuri, veți plăti la asociația de proprietari, țevile care trec prin apartament.
Referitor la ceea ce a scris cineva de plata la suprafață, acesta este una din variantele de plată în cazul în care se plătește la paușal.

| a răspuns (pentru romeo78):

Dupa care POTAILE de la "termoficare" te vor pune sa platesti caldura reziduala din tevile care trec prin apartament

ai doua solutii mari si late:
1. ce spune oz_1736 si care E CEA MAI BUNA SOLUTIE
2. te duci la firma de incalzire si le spui ca daca trebuie sa platesti ceva... ORICE AR FI ACEL CEVA, ORICAT DE MIC, tai tevile PENTRU CA AI DREPTUL PE PROPRIETATEA TA PRIVATA, si sa te dea in judecata, iar daca din tevile alea iese apa si te inunda ATUNCI II DAI SI TU IN JUDECATA PENTRU DISTRUGEREA PROPRIETATII! tu ai taiat teava, da, DAR apa vine de la ei, iar TU AI DREPTUL SA TAI O TEAVA CARE NU E A TA, DAR E ***ILEGAL SI FARA ACCEPTUL TAU*** PE PROPRITATEA TA
sau, tu platesti caldura reziduala, dar ei iti platesc, chirie pentru tevile pe proprietatea ta, doar un miliard de euro pe ora, "la reducere"... TU DECIZI CAT E CHIRIA, NIMENI ALTCINEVA!

de ce urlu?
simplu, chestia asta a fost la tembelizor, SI MAJORITATEA POPULATIEI DE RAHAT ROMANE NU NUMAI CA AU PLATIT CALDURA REZIDUALA DAR AU MAI SEMNAT SI CONTRACT, IN LOC SA II PHUTA IN GAT PE AIA DE LA TERMOFICARE... ***ASA CUM MERITA*** angry

| a răspuns (pentru JicaContra):

Ce-ti place sa bati campii...

| a răspuns (pentru Holiday):

Mercic, si eu nu ti-am facut nici un "compliment"

| a răspuns:

Poți, dar încălzirea se plătește coform unui regulament care nu ține cont de asta, ci de suprafața apartamentului tău, așa că nu va avea efect, asociația de propietari te va taxa conform regulamentului.

| a răspuns:

Tipic romanesc. Vrei sa il lasi sa se deprecieze in loc sa il inchiriezi sau sa il vinzi. Inchiriaza-l, mosule, ca asa au facut si ai mei de vreo doua ori si mi-au dat dreptate dupa aia. MObilat la minim, contract frumos la notariat, si cautat niste chiriasi care sa nu fie chiar de pe cimp. La asta cu inchisul caloriferelor nu te gindesti ca o sa ai igrasie si tu si vecinii? Sau mergi pe traditionala abordare romaneasca "da-i dracului de vecini, ce ma doare in pix pe mine de ei"?

| a răspuns:

Inchiriaza domnul meu apartamentul, cu contract legal, si mai iei niste bani. Casa nefolosita se deterioreaza, dumneata nu stii.