|

Bună ziua! Prietena mea are o problema gravă în perioada asta. Mama ei a plecat de acasă și ea sta doar cu tatăl ei. Tatăl ei este o persoană foarte încăpățânată și nu știu dacă pot să îl consider nebun, chiar daca eu asta cred că ar fi nebun. Tatăl ei i-a spus că mâine schimba butucul și că vrea să plece fata de acasă și nu îl interesează unde se duce sau ce va face, i-a mai zis tatăl ei că o primește în casă doar cu maica-sa de mână. Mama ei nu mai vrea sa vina in casa langa fostul sot, fata are buletinul cu domiciliul la tatăl lui, iar el insista să plece din casă, fata lui este majoră (19 ani). Eu nu pot sa o iau la familia mea că și eu am o problema cu ei, ce ar putea să facă în cazul asta? Mai ales prin ce perioada trecem ce ar putea să facă? Tatăl ei nu ii pasa ce perioada este și alege sa o dea afara pe fata lui că mama ei nu vrea mai vina acasă (mama ei se afla in Germania ). Va rog ajutați-mă sa știu ce pot face până mâine. Mulțumesc mult!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Prietena ta sa reclame la politie, daca tatal insista s-o dea afara si politia poate emite un ordin temporar de protectie, in baza legii 217/2003, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare.

| a răspuns:

Art. 499 di Codul Civil: (3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
Daca nu continua studiile mergeti amnadoi, va angajati si va mutati in gazda. Asta e!

| a răspuns:

Tu nu poti face nimic. Doar ea.

| a răspuns:

Sună la poliție și povestește tot ce se întâmplă. Nu poate rămâne pe străzi.

| a răspuns:

La nivel declarativ (așa e acum) nu faci nimic

dacă e ceva, sună prietena la 112