|

Buna ziua tuturor, am si eu o intrebare legata de lege:Este considerat ilegal sa cari o surubelnita cu tine?Eu vreau sa am o surubelnita cu mine tot timpul in caz ca ar fi nevoie si ma intrebam daca este considerat ilegal sau nu.Desigur, surubelnita poate fi folosita si ca arma, si orice intentionezi sa folosesti ca arma se considera ilegal, dar eu vreau sa o car cu mine doar pentru scop utilitar, nu ca si arma.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

De regula nu este ilegal sa ai o surubelnita cu tine, cu exceptia faptului ca nu ai voie s-o porti in anumite locuri sau la anumite evenimente, fapta ar constitui infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase  
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."
Sigur ca prevederile citate nu se aplica unor meseriasi care poarta sculele pentru efectuarea diverselor lucrari la care ar fi necesara surubelnita.

| a răspuns:

Misto intrebarea cu surubelnita.Da prietene, nu e problema ce surubelnita porti la tine insa atentie o surubelnita poate fi folosita foarte usor sa omori un om - o strapungere rapita in zona inimii si persoana nu prea mai are sanse de scapare. Poti purta o surubelnita la tine intr-o borseta unde te sfatuiesc sa ai si un mic patent si o banda izoler - in acest caz surubelnita nu pare suspecta = este o unealta, poti argumenta ca ori te duci la un prieten sa ai repari o priza, ceva de genul. Daca esti provocat si tii neaparat sa te aperi cu surubelnita = nu lovi cu ea decat in pulpa piciorului.Te-ai prins?!? si nu mai umbla prin zone necunoscute, strazi, anturaje de gen FERENTARi Bucuresti... HA HA

| explică (pentru REMiXDJ):

Misto raspuns cu atacurile. Da prietene, nu e problema ce pot face cu o surubelnita, problema e ca raspunsul tau nu numai ca nu m-a ajutat deloc ci ca nici macar nu ai raspuns la intrebarea mea, ai raspuns la ceva pe langa. Probabil ca ai citit doar prima propozitie din a 3-a parte si ai spus ce crezi tu.

| a răspuns:

Leagl nu ai ce cauta in magazin cu surubelnita. Sau in club. Deseori se fac razii in acest scop si e posibil sa o patesti. Nimeresti intr-o incaierare de care nu stii si cazi si tu.

| a răspuns:

Legal vorbind, nu este considerata arma. Poți cară după tine și ciocan, baston, nu contează. Orice obiect poate fi folosit ca arma, dar asta nu înseamnă că orice obiect este arma.