|

Buna ziua! Vecinul si-a facut fosa septica la mine sub casa, distanta dintre casa si fosa ii de 1 m si ceva, are voie sa faca asa ceva? Care este distanta prevazuta de lege dintre casa si fosa?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Din pacate, la cel putin 10 m (eu as fi pus mai mult). Uite:
"ORDIN Nr.536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei:
Art. 33. -In situatia in care nu exista canalizare sau posibilitatea de racord laaceasta, se vor adopta solutii individuale de colectare si neutralizare a reziduurilor lichide, cu luarea masurilor de protejare a mediului si sanatatii.
Art. 34. -Indepartarea apelor uzate menajere provenite de la locuintele neracordate la unsistem de canalizare se face prin instalatii de preepurare sau fose septice vidanjabile, care trebuie sa fie proiectate si executate conform normelor in vigoare si amplasate la cel putin 10 m fata de cea mai apropiata locuinta; instalatiile se intretin in buna stare de functionare; vidanjul se va descarca in cea mai apropiata statie de epurare a apelor uzate."
https://:///......vecin.html

Daca tu spui ca este la 1m, poti face sesizare la politie si cred ca si la Sanepid, Mediu.

| explică (pentru Aube):

Multumesc frumos

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu are voie in mod legal, distanta fata de casa ta trebuie sa fie de cel putin 10 m.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează