| sofiaaaa001 a întrebat:

Care e procesul de achiziționare a unei case (pentru prima data)? Fără a face credite sau mai știu eu ce, ma refer in cazul in care o cumperi in cash/transfer bancar. Care sunt toate lucrurile care trebuie făcute atunci când te hotărăști ca vrei sa cumperi o anumită locuința (intabularea, etc)?

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Păi unde o fi casa (?!) in ro sau aiurea? o iei in timpul școlii cu banii din alocație? sau cum intenționezi?

https://www.tpu.ro/......rat-nu-am/

| CodrutElian1990 a răspuns:

Contract de vabzare-cumparare autentic - adica intocmit de un notar. Notarul iti spune ce acte iti trebuie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu : mergi cu buletinul si banii la notar unde iti intocmeste dosarul de vanzare-cumparare. Dupa ce primesti actele de la notar, trebuie sa mergi la taxe si impozite unde inregistrezi locuinta.

| LittlePoppy a răspuns:

O, sfanta inconstienta! Ma refer la raspunsurile anterioare.
Avand deja banii, nu trebuie decat sa cauti o locuinta care sa-ti placa, in limita sumei pe care o detii. Sa ai o rezerva de bani pentru plata actelor.
O data ce ai gasit locuinta, poti opta prin a da un avans vanzatorului (dar numai cu precontract de vanzare!) sau nu. Vanzatorul are de adunat acte si ii ia cateva zile.
Impreuna, cu CI mergeti la un notar. El va verifica actele duse de vanzator. Va intocmi actul de vanzare-cumparare. Prima intabulare dupa tranzactie o face tot notarul. Tu vei primi de la el un extras de CF (carte funciara). Contrar celor spuse de majoritatea oamenilor, banii nu se dau in fata notarului. El nu este martor al platii. Nici pentru avans. Din fericire (pentru ca este un act cu care te poti justifica), acum toate platile se fac prin transfer bancar. Tu faci transferul inainte de a merge la notar. In cazul in care in ultima clipa vanzatorul se razgandeste, plata nu se va face.

| LittlePoppy a răspuns (pentru LittlePoppy):

Si, da, dupa ce esti proprietara, mergi la primarie sa declari locuinta pe numele tau, la compania de electricitate sa faci contract pe numele tau (atentie, sa duci indexul!), la fel la compania de gaz daca ai gaz, etc, inclusiv la Asociatia de proprietari.