| RM a întrebat:

Care este rolul politic al Statelor Unite Ale Americii pe scena mondiala?

5 răspunsuri:
| Nicoleta a răspuns:

SUA e o mare putere economica si politica, exporta petrol, alimente etc, este membra de baza al NATO si ONU, si prin asta intimideaza si are o influenta puternica asupra celorlalte state. SUA face cam ce vrea peste tot.Tot prin cele doua organizatii obliga statele membre sa ii ia partea.
SUA e un pericol si de aceea nici un stat nu indrazneste sa nu fie de acord cu ei, cu exceptia Rusiei. Spun ca e un pericol din cauza armatei, care este extrem de bine pusa la punct.Nici un stat nu are o armata mai buna si mai dotata decat SUA.

| madistrez a răspuns:

@Nicoleta, da, america este un pericol pentru ca detine arme foarte puternice, motiv pentru care isi permite sa deschida conflictele, eu daca as putea as scufunda in ocean acel continent

| ovidiuionita a răspuns:

Salut. Statele Unite ale Americii si-au cam asumat singuri rolul de mediatori in conflicte, insa probabil cel corect ar fi mai degraba de "politist".

| ciprian_7143 a răspuns:

Rolul politic al SUA este, ca si a celorlalte tari din occident, important si in acelasi timp impovarator.Important pentru ca are piata mare de desfacere, politica de marketing bine pusa la punct, armata compusa din oameni si echipament modern.Impovarator pentru ca:toate cele enumerate mai sus sunt obtinute prin metode nu tocmai ortodoxe.Luand istoria SUA la rasfoit vedem ca,sacrificiile facute de catre omul de rand si statele aliate,atunci cand a fost razboi,mai vechi sau mai nou,criza economica fiind razboiul cel mai nou,Irak,Iran si alte state arabe care,sub masca invadarii tari lor,au ajutat SUA sa se ridice pe piata petrolului si a armamentului,nu mai punem finantele care,aceste state,le-au donat pledand ca au fost jefuite s.a.m.d,toate acestea au avut repercusiuni in toata lumea, ca au fost implicate ori nu, au avut de suferit.Toate cartile de istorie,politica,mass media, organizatiile pacifiste, ne-au educat sa gandim in modul in care il facem acum.IQ nostru este influentat de ceea ce am invatat.In SUA cel ce are IQ-ul ridicat,este sprijinit iar cel ce este,popular spus,prost ramane asa pentru ca, sa recunoastem, fara prosti ar fi un conflict continuu.In concluzie SUA sustine toate statele care au un IQ ridicat pentru asi atinge scopul.Iar aceste state sunt destule.Cu acestea, SUA isi face un regim politic extrem de ridicat.

| OMGIMSOFATICANTMOVE a răspuns:

Fac parte si din cei 5 membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU, pozitie foarte avantajoasa pentru as putea exercita influenta politica.