anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce conditi trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia de alocatia monoparentala am salariul de 580 si o fata de 12 ani

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indeplinesti conditia privind venitul net pe membru de familie (trebuie sa fie mai mic de 370 si voi aveti 280 lei, daca nu mai ai si alte venituri).
Alocatia se acorda acum in baza L.277/2010, cu md. ulterioare, citez:
"ART.10.Alocaţia se acordã pe bazã de cerere şi declaraţie pe propria rãspundere însoţitã de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi, dupã caz, privind frecventarea cursurilor şcolare de cãtre copiii aflaţi în întreţinere.
ART.11.(1) Cererile pentru stabilirea şi acordarea alocaţiei se întocmesc de reprezentantul familiei şi se înregistreazã la primãria comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, a sectorului municipiului Bucureşti în a cãrei razã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa familia."
Trebuie sa-ti spun ca suma va fi mica, respectiv numai 45 lei (0, 09 din ISR - indicatorul social de referinta si acesta este de 500 lei in acest an). Numai bine!

| kitty_9669 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Eu am fost la noi la primarie si mi s-a spus ca trebuie sa am 200 de lei pe membru de familie deci nu ma incadrez in suma unde as putea sa merg mai departe pentru ca acolo au alte dispoziti de acordare pana acum un an am primit si dupa a fost sistata ai idei unde as putea sa ma adresez mai departe?

| Ioandelasal a răspuns (pentru kitty_9669):

Primarul habar n-are de lege, aceasta a fost modificata anul trecut si acum prevede, citez:
"ART.6.(1) Pentru familia prevãzutã la art. 2 alin. (2), al cãrei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeazã pânã la 0, 40 ISR inclusiv, cuantumul lunar al alocaţiei este stabilit dupã cum urmeazã:
a) 0, 1 ISR pentru familia cu un copil;
b) 0, 2 ISR pentru familia cu 2 copii;
c) 0, 3 ISR pentru familia cu 3 copii;
d) 0, 4 ISR pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi.
(2) Pentru familia prevãzutã la art. 2 alin. (2), al cãrei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeazã peste 0, 40 ISR şi pânã la 0, 740 ISR inclusiv, cuantumul alocaţiei este stabilit dupã cum urmeazã:
a) 0, 09 ISR pentru familia cu un copil;
b) 0, 18 ISR pentru familia cu 2 copii;
c) 0, 27 ISR pentru familia cu 3 copii;
d) 0, 36 ISR pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi."
Art. 6 a fost modificat de pct. 2 al art. V din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 124 din 27 decembrie 2011 publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 938 din 30 decembrie 2011.
Tu te incadrezi la alin.2, spune-i asta primarului. Ma mira ca nu stie, mai ales ca aceste sume se primesc de la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala si, daca nu rezolvi la primarie, te poti adresa acesteia.

| kitty_9669 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ai idee unde este aceasta agentie pentru ilfov? eu stau in Fundeni dobroietii sau poate un nr de telefon de acolo pentru ca am fost la primarie la asistenta sociala si am aratat raspunsul pe care l am primit in ziarul libertatea si mi au spus ca cei de acolo nu stiu legile si eu vreau sa merg mai departe pentru ca ma descurc f greu cu salariul meu si cu un copil si este dreptul copilului

| Ioandelasal a răspuns (pentru kitty_9669):

Aici: http://www.ilfov.prestatiisociale.ro/ ai datele de contact si adresa.

4 răspunsuri: