| Cretinul112 a întrebat:

Ce credeti c-o sa se intample cu acest guvern? O sa cada? Eu cred ca USR ul nu o sa voteze motiunea PSD,caci ar insemna ca se sinucid dpdv politic. Nici PSD n-ar vota motiunea USR,caci ar pierde din electorat. Eu cred ca USR o sa voteze motiunea AUR pentru a da jos guvernul Citu. PSD ul o sa faca la fel. Guvernul o sa pice. Ei bine, Johannis (asa e corect sa-i spunem rolling on the floor) o sa-l nominalizeze tot pe Citu. Parlamentul o sa-l respinga,desigur. Johannis ar putea sa-l nominalizeze din nou pe Citu,dar cu riscul ca parlamentul sa respinga propunerea din nou. Deci,alegeri anticipate. Johannis n-ar vrea asta. Daca ar fi alegeri anticipate,ar fi majoritate parlamentara PSD-AUR. Deci,putin probabil ca Johannis sa-l nominalizeze pe Citu a doua oara. Deci, l-ar nominaliza pe Orbanel. Astfel,USR ul ar face pace cu PNL ul. Citu o sa-si piarda sustinatorii din PNL si Orban o sa castige alegerile interne. Dar exista o alta probabilitate ca Johannis sa-l desemneze a doua oara pe Citu. Ei bine, USR ul ar vota pentru ramanerea lui Citu la sefia guvernului. Astfel, ar ramane guvern minoritar PNL UDMR. De ce? Daca ar fi anticipate, ei ar avea doar de pierdut. Nici PSD si AUR n ar vrea anticipate. De ce? Pai ei vor sa ramana in opozitie pentru a avea cat mai multi votanti pentru anul 2024. Atunci o sa fie alegerile europarlamentare, locale, parlamentare si prezidentiale. Ei vor toate acele functii. De aceea doresc sa ramana in opozitie. Criza politica ii ajuta caci PNL si USR pierd din electorat.

8 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Pana una alta ar fi bine sa-ti schimbi pseudonimul (aliasul)! Asta este rasism.

| hacktek a răspuns (pentru Salontanul):

Zici? Credeam că se cheamă pleonasm! happy

| Salontanul a răspuns (pentru hacktek):

Radem noi dar este interzis prin lege inclusiv a se adresa cu cuvantul "tigan".

| hacktek a răspuns (pentru Salontanul):

Ar trebui ca rațiunea să dicteze dacă o lege este bună sau nu. Personal, cred că legea în cauză este greșită. Un alt aspect demn de luat în seamă ar fi chestia cu litera legii, și spiritul legii...
Cuvântul în cauză denumește, în limba română, de sute de ani, o etnie. Indiferent cât de corect politic am camufla cuvântul, acea etnie există.
Short Story: Iluștrii noștri guvernanți au dat acum 25 de ani o lege prin care să demonstreze Occidentului că nu suntem xenofobi, și anume a iterat că țigan se transformă în rrom. Și uite așa s-a rezolvat in România cu rasismul. Clever, nu?

| Salontanul a răspuns (pentru hacktek):

Din pacate avem o boala: legea, daca nu ne place noua, ar trebui sa n-o respectam. Asta e!

| hacktek a răspuns (pentru Salontanul):

Am liberul arbitru, am discernământul necesar să aleg între bine și rău, am o conduită morală pe care aș dori să o aibă toți oamenii din lume...
Îmi asum riscurile să încalc o lege stupidă care nu ajută pe nimeni cu nimic, și să nu fiu astfel un roboțel programat de conducători să meargă precum tramvaiul pe șine!

| Cretinul112 explică (pentru hacktek):

De ce va certati? rolling on the floor

| Zuzu1991 a răspuns:

Sa cada guvernul si sa vina aia noi, mai hoti decat hotii care sunt acum angry