| RAY a întrebat:

Ce mai trebuie facut dupa ce cumperi o casa si ai rezolvato cu notarul si cu propietarul ai fost si la primarie trebuie o hartie pe imobil parca
cine imi explica in detaliu

sa raspunda cine stie

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cumparatorul trebuie sa depuna la compartimentul de impozite si taxe, in termen de maximum 30 de zile, o copie de pe contract si sa se duca la notar pentru a lua extrasul CF de informare cu inscrierea dreptului de proprietate pe numele lui, dupa data pe care i-a spus-o notarul.

| RAY explică (pentru Ioandelasal):

Nu inteleg ceva
1. Cerere tip obligatoriu trebuie completata de titular?
2. Contract de concesiune asta avem copie si original sau doar copie?
3. Dovada achitarii integrale a tarifului asta apare deja in contract pretul alt act nu este

| Bula a răspuns (pentru RAY):

1. Contractul de concesiune NU este echivalentul contractului de vanzare-cumparare. Concesiunea este doar cedarea drepturilor de FOLOSINTA, nu si a drepturilor de proprietate.
2. Din ORICE contract (sau alt act) facut la notar TOATE partile semnatare trebuie sa primeasca cate un exemplar ORIGINAL, autentificat.
3. Inaintea semnarii oricarui act la notar ai dreptul de a solicita (si notarul are obligatia de a da) explicatii despre toate detaliile si implicatiile actului ce urmeaza sa semnezi.

| Ioandelasal a răspuns (pentru RAY):

Intrebai de contract de vanzare-cumparare, ce legatura are acesta cu contractul de concesiune?
La ce cerere te referi?
Despre ce tarif este vorba? La notar cumparatorul trebuie sa achite doar onorariul notarial si TVA la acesta, precum si taxa pentru inscriere in CF a dreptului de proprietate.

| RAY explică (pentru Ioandelasal):

Doar contractul de cumparare-vanzare il am atat, am achitat totul notar, propietar totul, o sa merg acolo maine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi fac bagajele? laughing)

1- trebuie sa mergi la primarie sa declari casa.
2- inscrie imobilul in cartea funciara. În cartea funciară a unui imobil se regăsesc informaţii tehnice despre acesta (suprafaţa, localizare, vecinătăţi) sau juridice ( proprietari...). Potrivit Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare, 7/1996, în partea a II a a cărţii funciare se înscrie numele proprietarului şi actul sau faptul juridic care constituie titlul de proprietate precum şi menţionarea înscrisului pe care se întemeiază acest drept.
Interesul major al cumpărătorului în intabularea dreptului său de proprietate rezidă în împiedicarea vânzătorului de a mai înstrăina fraudulos bunul către alte persoane. Având în vedere faptul că pentru vânzare este necesară obţinerea unui extras de carte funciară, odată intabulat transferul unei proprietăţi, se modifică datele fostului proprietar astfel încât acesta nu mai poate efectua vânzări succesive.
În prezent, formalităţile de intabulare se efectuează exclusiv de către birourile notariale care autentifică actele de transfer ale proprietăţii, ceea ce banuiesc ca ai facut, odata ce ai terminat cu notarul. Cam asta stiu, cel mai bine mai intreaba la primarie...
3- O cafea ca este multa bataiede cap, si multe drumuri

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Daca tu doresti poti veni oricand vrei, deja ai un loc in inima mea, actele pentru acel loc numai trebuie facute

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alegi draperiile!happy

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Nu ar strica sa mai vorbim in privat si mai deschis

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Sigur.
Cheia de rezerva e sub preşwinking

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Vorbesc serios