| AlexDorinel a întrebat:

Ce părere aveți de politica din Polonia si Ungaria?

Și de ce UE ii tot sancționează?

47 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Putin timp dupa ce tara noastra a aderat la UE, conducerea uniunii a fost extrem de preocupat de marimea si forma... CASTRAVETILOR.
Acum, conducerea uniunii este preocupat de LGBT si migranti, fiindca majoritatea n-au copii. Ar face orice sa-si asigure pensiile, pentru care tot mai putini produc.
Curios este ca, nici un iubitor de migranti din conducerea UE nu ar primi nici un migrant necajit in locuinta lui/ei.

Sunt multe lucruri care pe vremea comunismului au fost considerate "dictatorice", iar acum ACELASI lucruri sunt "spre binele Pamantului" si "spre binele nostru".
Cei care au fost deja adulti inainte de anii "90 stiu despre ce vorbesc.

| mgtow a răspuns:

Isi apara tara si drepturile, UE vrea sa manipuleze toata europa, bine fac polonezii si ungurii

| RoCkKiD a răspuns:

E simplu, Polonia si Ungaria au semnat niște tratate in care și-au asumat niște lucruri cum ar fi celebra poveste cu statul de drept si drepturile cetățenilor.

Apoi au dat-o la întors, lucru care nu ar deranja pe nimeni daca ar fi pe barba lor, doar ca isi fac campanii electorale pe banii primiți din bugetul comunitar.

Ca sa iti explic cu o figură de stil pe care ai înțelege-o si tu, e ca si cum ai merge la bancă si ai lua un credit, dar după câțiva ani urli ca banca te obligă sa plătești rata.

| Mosotti a răspuns:

Logic ca UE ii tot sanctioneaza, ca ungurii si polonezii isi cam baga p in ea de UE si nu fac ce vor ei, acolo e treaba, mai ales Ungaria.

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca is blocati in trecut si se agata de religie care justifica masuri ce incalca drepturile omului.

Răspuns utilizator avertizat
| LohneheriusAy a răspuns (pentru Wr3nch):

Daca ar veni UE la tine in casa si ti-ar spune ce si cum sa faci pe propietatea ta, ti-ar conveni?

Răspuns utilizator avertizat
| Wr3nch a răspuns (pentru LohneheriusAy):

Stii bine ca nu despre asta e vorba ci despre drepturile LGBT si avort. Asa ca nu devia subiectullaughing

Răspuns utilizator avertizat
| Wr3nch a răspuns (pentru AlexDorinel):

Asta pentru ca UE e pornit de la inceput pe picior gresit. Trebuia sa fie ca la americani, o lege federala pe care o respecta toata lumea, si legi locale pentru cine vrea, dar cea federala are prioritate. Si atunci nu se intamplau tampenii ca ce fac ungurii si polonezii in prezent.

| LohneheriusAy a răspuns (pentru AlexDorinel):

Dorinele, vad ca de prin 2018 iti dai cu parerea despre orice, dar nu te pricepi la nimic
Daca nu suport orice masuri impuse de UE in tara mea, cum dealtfel nu suport nici p0p0narii, nu inseamna ca votez AUR
BTW, sunt ateu, si nu cred ca religia ar mai trebui sa aiba vreun rost in cadrul statului, dar partea cu respingerea LGBT nu se poate rezuma doar la vreo apartenenta religioasa, ci in cazul meu, la ce pot sa suport, si la ce ma scarbeste -Exprimare Liberă-

Răspuns utilizator avertizat
| AC4S4 a răspuns:

Cred ca sunt un model de urmat pentru Romania.

Singurii care ne-ar duce in acea directie sunt cei de la AUR, iar UDMR am vazut ca adopta din politicile lui V. Orban.
PSD si PNL sunt in stare sa schimbe constitutia si legile Romaniei daca UE le promite ceva, iar USR-ul o face de buna voie.

Pur si simplu progresistii din institutiile de conducere ale UE nu pot intelege ca unele tari au cultura, traditie - de asta apar tot felul de documente de genul: "Barbatii pot naste", "Cuvantul Christmas nu este incluziv". Viitorul pe care il vad ei este infiorator - https://www.youtube.com/watch?v=zrbVMbRAtBU

| suntserios a răspuns (pentru AC4S4):

Mda. O să trăim cu propria cultură și tradiție la care adăugăm analfabetismul, că. catul in curte, lipsa de educație sexuală și pupatul moaștelor toate într-o sărăcie aproape de limita existenței... Dar hei cine se opune "progresistilor" de la UE. Noi, aia care ne spălăm pe dinți 1 data pe săptămână da sa îi ia dracu pe aia de la UE că asta e cultura noastră să trăim nespălați și să murim in sărăcie

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| chuckmanson a răspuns (pentru AC4S4):

„Cred ca sunt un model de urmat pentru Romania"
Normal că tu crezi așta. Ești un creștin fanatic, voi urâți absolut tot ce înseamnă drepturile omului.
"Singurii care ne-ar duce in acea directie sunt cei de la AUR"
Un partid neo fascist care vor să ne transforme într-o dictatură teocratică și care nu vor ca holocaustul să fie predat în școli(pentru că mai mult ca sigur sunt de părere că holocaustul a fost un lucru bun, având în vedere că susțin mișcarea legionară și revolta de la capitoliu din SUA). Întreaga lor ideologie se învârte în jurul urii împotriva femeilor și minorităților și propagandei împotriva vaccinului deci dacă tu crezi că ăștia sunt oameni normali ești un pericol la adresa societății.
"Pur si simplu progresistii din institutiile de conducere ale UE nu pot intelege ca unele tari au cultura, traditie"
Traducere: am mentalitate de evul mediu și nu pot să justific faptul că sunt o persoană plină de ură care nu se poate adapta odată cu trecerea timpului deci apelez la erori de logică.
""Barbatii pot naste"
Dap, există barbați transgender, bărbați care s-au născut în corp feminin, iar atunci când își fac tranziția mulți aleg să își păstreze vaginul pentru a putea da naștere unui copil. Acești oameni se identifică drept bărbați, au hormoni și caracteristici fizice de bărbați post tranziție și sunt legal vorbind bărbați deci să spui că brăbații pot naște înseamnă să iei la cunoștință că persoanele trans există.
"Cuvantul Christmas nu este incluziv
Da mult vă mai place vouă fanaticilor să facceți pe victima. Nimeni nu spune să nu folosiți cuvântul crăciun, e vorba că în societățile multiculturale sunt multe persoane de credințe diferite iar în decembrie sunt multe sărbători diferite deci fraza "sărbători fericite" e mult mai potrivită. Stai tu calm că nimeni nu o să îți interzică să sărbătorești crăciunul deci abandonează ideea asta că ai fi o victimă persecutată că nu ești!
" Viitorul pe care il vad ei este infiorator "
Am văzut doar primele 5 secunde și deja mi-e clar. Îți e frică că anumite persoane vor vrea să folosești pronume precum "they/them" oh vai ce tragic pentru tine ești așa opressed ce să zic. Pronumele they se foloseau în engleză la singular încă din engleza veche, care era o limbă total diferită. Apar și în operele lui Shakespeare și în biblie. Și da, genurile non binare există și au existat mereu. Sunt o tonă de culturi din toate colțurile lumii care au avut/au mai multe genuri decât 2 genuri. Nu doar atât, dar faptul că genul și sexul sunt diferite și că ambele există pe un spectru este un lucru recunoscut de DSM 5 și orice expert în sociologie antropologie psihologie sau psihiatrie care a studiat subiectul ăsta.
Am mai avut dezbateri cu tine despre lgbt în trecut și spuneai că e doar un trend printre adolescenți și acum te referi la noi ca fiind o forță malefică de distrugere care amenință cultura și viitorul. La fel cum Hitler spunea despre evrei că pe de o parte sunt o subrasă și sunt inferiori germanilor dar în același timp că ei conduc lumea din umbră și că sunt cauza pentru care Germania a pierdut războiul. Ce zici tu e un exemplu clar de doublethink și o caracteristică a retoricii fasciste(iar având în vedere simpatiile tale politice e clar că asta ești), subestimarea și supraestimarea alternativă a puterii inamicului, în funcție de ce e mai convingător la momentul respectiv.
Ca un ultim gând nu vreau să știu cât de privilegiat trebuie să fii ca să te îngrijorezi de noi, o minoritate discriminată folosită drept țap ispășitoare de politicienii extremiști peste tot în lume, dar nu de faptul că pandemia asta nu pare să aibă un sfârșit în viitorul apropiat, nici de faptul că extremiștii de dreapta adună din ce în ce mai multă popularitate și putere politică peste tot în lume, nici de sărăcia care crește global, nici de posibilitatea unui război, nici de schimbările climatice și de faptul că pământul ar putea să moară etc. Frica ta se rezumă la faptul că o minoritate persecutată să primească drepturi. Spune multe despre cât de privilegiat ești și de ce fel de moralitate ai.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| chuckmanson a răspuns (pentru AlexDorinel):

„Eu nu vad PE NIMENI sarac pe strada."
În primul rând dacă nu ai văzut niciodată un cerșetor probabil ai schizofrenie, în al doilea rând, uau, nu știam că experiența ta personală distruge orice informație oferită de statistici. Ești zeuț nu glumă-_- Și în al treilea rând, nu vorbeam de vreo țară în special, vorbeam la nivel global.
https://www.theguardian.com/......e-to-covid
https://news.un.org/en/story/2021/12/1107752

Răspuns utilizator avertizat
| chuckmanson a răspuns (pentru AlexDorinel):

Normal că ești un copilaș răsfățat, privilegiat, rasist și prost deci mai bine tăceai.

| chuckmanson a răspuns (pentru AlexDorinel):

Să nu mai vorbesc că dacă nu ești conștient de problemă profundă a sărăciei în țara asta nu sunt sigur că trăiești pe lumea asta

Răspuns utilizator avertizat
| chuckmanson a răspuns (pentru AlexDorinel):

Te rog explică-mi atunci cum distruge experiența ta personală conceptul de date -_-

Răspuns utilizator avertizat
| chuckmanson a răspuns (pentru AlexDorinel):

Dorinele lasă politica că nu e de tine și du-te să îți faci temele că altfel te bate maică-ta!

Răspuns utilizator avertizat
| AC4S4 a răspuns (pentru chuckmanson):

"Dap, există barbați transgender, bărbați care s-au născut în corp feminin" - Eu am invatat la biologie ca te nasti femeie sau barbat. Nu ca te poti schimba pe parcurs. Si cica voi ati fi aia adepti stiintei, vai de voi laughing)

"Stai tu calm că nimeni nu o să îți interzică să sărbătorești crăciunul deci abandonează ideea asta că ai fi o victimă persecutată că nu ești!" - Nu e ca si cum s-a intamplat in comunism. Nu e ca si cum acum un an ne juram ca nimeni nu va fi obligat sa se vaccineze (sunt vaccinat inainte de introducerea certificatului, am 3 doze), iar astazi nu pupi orice inseamna magazin esential/farmacie fara certificat covid. Pe twitter, Facebook, Youtube daca postezi ceva in care pui putin la indoiala ce zice Fauci, risti sa iti fie blocat contul. Deci, orice e posibil.

"Îți e frică că anumite persoane vor vrea să folosești pronume precum "they/them" oh vai ce tragic" - Deci tanti aia probabil chema politia daca mergeai la ea si ii spuneai "Excuse me, lady" si imi zici ca e ok? Apropo, zey/zem de unde provin, ca mai este alta care zice ca ORICE poate fi un pronume.

"Am mai avut dezbateri cu tine despre lgbt în trecut și spuneai că e doar un trend printre adolescenți și acum te referi la noi ca fiind o forță malefică de distrugere care amenință cultura și viitorul." - Evident, atunci era vorba de lucruri simple - legalizam casatoria homosexuala sau nu? Ii lasam sa adopte copii sau nu? - astazi e mult mai complex, e barbat sau femeie? Cum sa ma adresez? Care ii sunt pronumele?

"Frica ta se rezumă la faptul că o minoritate persecutată să primească drepturi." - Numai minoritate persecutata nu sunteti. Uita-te la dom'soarele din video, alea ti se par persecutate? Sa fim seriosi, sta tot parlamentul european in genunchi si cauta sa dea legi ca sa faca pe plac acelei dom'soare cu par portocaliu si 15 ace pe fata, care nu stie daca e femeie sau barbat si care prefera sa te adresezi cu pronume la plural ca si cum ai vorbi cu doua persoane (poate e vorba de vreo boala mintala deci ar putea dispune de tratament).

O sa vedeti. Poate ca a crescut putin supportul pentru radicalii de stanga. Dar am impresia ca pana si sustinatorii onesti, care sincer credeau ca doua persoane de acelasi sex au dreptul sa se casatoreasca, vor intoarce armele cand urla o tanti cu par multicolor la ei ca de ce au folosit "her" in loc de "xyr".

Si nu-s vreun habotnic. Asa ca nu ma incadra la antivaccinisti, nici la fascisti, nici la ultraconservatori.

| AC4S4 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu cred ca dispar PNL si EPP, dar vor scadea cu siguranta.
E destul de probabil ca in 2024 sa se alieze social-democratii cu centristii (Renew Europe) si cu verzii, da. Dar cred ca se va scarbi lumea de astfel de prostii, vor scadea mult, iar fortele conservatoare vor creste.

| AC4S4 a răspuns (pentru suntserios):

Nu compara Polonia si Ungaria cu ce e in Romania. Am spus ca e modelul, nu ca suntem acolo.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| AC4S4 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Pai uite de asta se scarbeste. Ca vin guvernari de stanga care au in cap numai socialism, totul la comun, sa dictezi cum sa traiasca populatia. Mie nu mi-a inghetat niciun venit, ca nu lucrez la stat.
Ti se pare ok sa vina social democratii, progresistii si ecologistii sa instaureze un fel de dictatura?

Pe om nu-l ajuta ca ii dai 100 de lei la salariu, ci sa-i creezi un cadru in care sa se dezvolte liber. Un mix de masuri economice de stanga si dreapta ar fi bine venite. Dar masurile de stanga sa fie in minoritate, numai cat sa nu treci intr-un capitalism radical.

Răspuns utilizator avertizat
| AC4S4 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Pentru ca nu suntem toti egali. Unii lucreaza intr-un domeniu mai cautat, altii nu, unii vor sa traiasca la apartament, altii la casa. Unii vor sa isi cumpere masina, altii prefera autobuzul si doresc sa investeasca in altceva banii. (https://www.youtube.com/watch?v=S6HEH23W_bM)

Pai stanga, de care vorbesti tu, in Statele Unite e prezentata de Partidul Democrat. Partidul care incurajeaza tinerii sa faca facultati degeaba (ex.: studii de gen), care mai degraba se ocupa sa introduca taxe pentru companii, in loc sa ajute tinerii sa se dezvolte. Fug companiile si oamenii din statele socialiste precum California, se indreapta spre Florida, stat condus de conservatori.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Yuoia a răspuns:

Ioi ce frumos ii manipulezi tu pe tinerii de aici!
Stii prea bine ca Polonia si Ungaria nu au acceptat unele conditii ale UE. Cum ar fi inchiderea fabricilor, oprirea agriculturii, etc, si sa importe totul, cum facem noi de pilda. Si sunt sanctionati ca poate-poate cedeaza, neavand alte solutii.

| Mirel4412 a răspuns:

Persecutarea pruncilor de pe vremea lui Irod sau omorarea oamenilor de stinta din trecut e o nebunie si o distopie, adica nu vrea nimeni sa se intample asa ceva. Dar totusi avortul e legal? Oare suntem mai evoluati decat cei de acum 2000 ani? Oare esti mai evoluat decat crezi tu?

| Kamiyashiro a răspuns:

Se referă la faprul ca Uniunea Europeană nu are o constituție. Și regulile ei le impune cumva deasupra constituțiilor țărilor membre. Ceea ce e o infracțiune. Așa ca au venit cu recomandarea ca daca un judecător apară interesele uniunii in dauna legilor naționale nu va fi sancționat. E doar o declarație deoarece legile juridice naționale te pot urmări penal, chair daca UE nu te acuza de ceva. Asta referitor la cazurile sau procesele aflate pe rol sinlegate de delapidare fonduri europene. Doar ca deckaratiile astea tehnice au implicații extinde și politice si administrative.
Așa ca până la adoptarea unei constituții europene prin care țările europene sa renunțe la suveranitate este cale lungă și poate sa nubse întâmple niciodată. Om trăi si om vedea!

| Kamiyashiro a răspuns:

Chestiunea e mai complicată, fiind totodată foarte instructivă.
Deși obiectul diferendum-ului e o secție din aparatul de justiție polonez, esența controversei este, de fapt, ce anume prevalează - o Constituție (cea polonă în speță) sau gama de acorduri și hotărâri UE?
Dacă Uniunea ar fi avut constituție proprie, cum s-a dorit cu 16 ani în urmă, atunci era evident că actele fundamentale ale membrilor deveneau caduce. Tratatul de la Roma (2005) fiind respins de francezi (apoi lăsat "în coadă de pește"), în prezent orice țară are, înainte de orice, Constituția proprie ca act suprem.
Asta și invocă acum Varșovia, dincolo de forme, în esența argumentării. Faptul că Bruxelles invocă alte reglementări nu are cum să prevaleze, deci chestiunea rămâne spinoasā. "Comisarii" se fac că uită eșecul Roma 2005 și forțează cu pachetele secvențiale ce au tot fost legiferate, mai mult sau mai puțin discret, de Europarlamentele ce s-au tot succedat în cursul anilor.
Ce e de reținut, deocamdată, e că polonezii nu numai că au voința politică de a sfida Uniunea, dar au și cap să-și acopere mișcările.
E cu adevărat un punct nodal aici, propaganda Comisiei încearcă să acopere miezul disputei.

| Kamiyashiro a răspuns (pentru Kamiyashiro):

Ori polonezii vor da înapoi sub presiunea sancțiunilor, ori eșafodajul "comisarilor" va începe să se fisureze iremediabil.
Ungaria e în aceeași situație, cu mici diferențe. Nici V. Orban nu se sinchisește de mustrări declarative, însā dacā va remarca un recul în avântul polonez sunt convins că își va mai tempera și el elanul suveranist.

| rigmarole14 a răspuns:

In principiu e problema intaietatii dreptului unional. Au dreptate si statele(sau ar putea avea), dar are dreptate si UE, in cea mai mare parte. Problema apare in cazul justitiei, mai alea. Acolo nu are nimeni competenta exclusiva, nici statele, nici UE. Daca statele nu reusesc sa atinga obiectivele comune, atunci intervine UE. Simplu. Sunt alte domenii in care UE are competenta exclusiva, precum politica vamala, politica monetara euro, etc. Dar si statele au competente exclusive.
In privinta homosexualitatii, sa iti zic de ce UE nu va putea impune casatoria obligatorie. In actualul mandat al doamnei Ursula, s-ar dori ca UE sa devina parte la Conventia Europeana a Drepturilor Omului. E o conditie prealabila ca statele sa fie membre CEDO pentru a adera la UE. UE, devenind membra CEDO nu va putea obliga statele sa legifereze casatoriile intre persoane de acelasi sex, jurisprudenta CEDO spunand ca statele nu sunt obligate la asa ceva, ci doar la alte forme de prptectie juridica, aka parteneriat civil.

| OneSlade a răspuns:

Știam și de faptul ca Ungaria și Polonia nu sunt de acord cu legalizarea homosexualității, și asta poate fi un factor.

Întrebări similare