| Kenzerxd a întrebat:

Ce pot face daca profesorul de mate ne-a dat lucrare la si jumatate,iar parintii vor sa il reclame pentru a da teza inca odata,si eu vreau sa fac asta, dar exista o astfel de lege/comisie sa imi dea alta teza?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se mai poate da teza inca o data dar se poate cere recorectarea, conform Statutului elevului, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 4742/2016, citez:
"ART. 9. În vederea exercitării dreptului de a contesta rezultatele evaluării la  lucrările scrise, stipulat la art. 7 lit. k), elevul sau, după caz, părintele, tutorele ori susţinătorul legal al elevului, poate acţiona, astfel:
  a) Elevul sau, după caz, părintele, tutorele ori susţinătorul legal solicită, verbal, cadrului didactic să justifice rezultatul evaluării, în prezenţa elevului şi a părintelui, tutorelui sau susţinătorului legal, în termen de maximum 5 zile de la comunicare.
  b) În situaţia în care argumentele prezentate de cadrul didactic nu sunt considerate satisfăcătoare, elevul, părintele, tutorele sau susţinătorul legal poate solicita, în scris, conducerii unităţii de învăţământ, reevaluarea lucrării scrise. Nu se poate solicita reevaluarea probelor orale sau practice.
  c) Pentru soluţionarea cererii de reevaluare, directorul desemnează alte două cadre didactice de specialitate din unitatea de învăţământ preuniversitar, care nu predau la clasa respectivă şi care reevaluează lucrarea scrisă.
  d) Media notelor acordate separat de cadrele didactice prevăzute la lit. c) este nota rezultată în urma reevaluării. În cazul învăţământului primar, calificativul este stabilit prin consens de către cele două cadre didactice.
  e) În cazul în care diferenţa dintre nota iniţială, acordată de cadrul didactic de la clasă şi nota acordată în urma reevaluării este mai mică de un punct, contestaţia este respinsă şi nota acordată iniţial rămâne neschimbată. În cazul în care diferenţa dintre nota iniţială şi nota acordată în urma reevaluării este de cel puţin 1 punct, contestaţia este acceptată.
  f) În cazul acceptării contestaţiei, directorul anulează nota obţinută în urma evaluării iniţiale. Directorul trece nota acordată în urma contestaţiei, autentifică schimbarea prin semnătură şi aplică ştampila unităţii de învăţământ.
g) Calificativul sau nota obţinută în urma contestaţiei rămâne definitiv/definitivă.  
  h) În situaţia în care în unitatea de învăţământ preuniversitar nu există alţi învăţători/institutori/profesori pentru învăţământul primar sau profesori de specialitate care să nu predea la clasa respectivă, pot fi desemnaţi, de către inspectoratul şcolar, cadre didactice din învăţământul primar sau profesori de specialitate din alte unităţi de învăţământ."

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca subiectul tezei se poate termina in acel timp va poate da oricand. Nu este lege sa-i interzica asta. Oricum, nici parintii n-au mai multa minte decat elevii. Este o comisie care spune ca acea teza nu se putea termina in acel timp? A! Ca vine "Ilie de la scularie" si-si da si el cu parerea, e treaba lui.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu mai cauta scuze ca nu ai invatat.

Profesorul da teste cand vrea nu trebuie sa va ceara voie voua si nici nu sunt legi care sa reglementeze asa ceva.

Parintii mai bine ti ar cere socoteala tie ca nu inveti decat profesorului

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Auzi da tu crezi ca esti singurul, caruia profesorii i-au dat teze/lucrari la si jumatate, la fara 20? Asa vrea profesorul, asa face, daca l-ati enervat pe tot parcursul anului, ati chiulit la el sau mai stiu eu ce motive a avut, sau poate chiar asa a vrut el sa vada cat de pregatiti ati fost. O teza normala, pentru cine a invatat consider ca in 30 de minute nu are ce face!