| saresipiper a întrebat:

Ce pot face pentru prietenul meu? E victima bullying-ului, a fost si la psiholog si psihiatru din cauza unor oameni care ii fac rau in mod constant. Exista avocati specializati pe speța asta? Are multe dovezi scrise pe grupuri gen whatsapp, video, scris, poze

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prietenul tau poate face report persoanelor care-l deranjeaza, direct pe toate postarile de acest gen.
Daca problema continua, poate depune plangere penala la politie (impreuna cu dovezi, gen screen shot).
Daca cunoaste persoanele care-l deranjeaza (nume, adresa, telefon), atunci se poate apela si la instanta si se poate cere interdictie acelor persoane.

| cfrtobias a răspuns:

Sa dea blockwinking alora poate ei glumesc si ei nu stiu happy il obliga cineva sa stea cu ei?

| Dintrebare a răspuns:

In situatia asta recomand sa mearga sa faca o plangere la politie. Sa aiba buletinul si dovezile si daca ii cunoaste pe atacatori, va trebui sa ii indice (nume si ce altceva mai stie despre ei). Daca nu stie ce sa scrie, poate povesti si politistul va consemna totul intr-un proces verbal. O astfel de plangere poate duce chiar la retinerea faptasilor. Dar oricum se incepe procedura de urmarire penala. Totul e gratuit. Dar daca isi permite financiar sigur ca poate apela la un avocat. Uita-te pe google care sunt avocatii din orasul in care locuieste, posibil sa fie si review-uri. Oricum orice avocat stie ce sa faca, nu e o speta grea.

| Saiko10 a răspuns:

Sunt cu siguranta avocati dar costa. poti sa te duci si la politie direct si sa le arati dovezile si vedeti ce iese asa.

| Bianca7654 a răspuns:

Da, cu siguranță se poate face ceva pe cale legală. De ceva timp știu ca bullying-ul a intrat in codul penal și se pedepsește ca atare (o cunoștință a pățit ceva similar). Mergi la poliție, ei vor deschide un dosar penal. Dacă va permiteți un avocat bun, va luați voi, iar dacă nu va permiteți, veți primi unul din oficiu. Astfel de oameni trebuie pedepsiți, nu lăsați de izbeliște. Azi a fost prietenul tău, mâine alta persoană și tot așa. Sper sa fie bine prietenul tău! Mult noroc și sa nu mai bage in seama toți prostii pentru ca nu merită!

| OanaDD a răspuns:

Cel mai rapid incearca la politie

| xBlackSwanx a răspuns:

M-am confruntat și eu cu bullying-ul 3 ani și cea mai bună opțiune ar fi să contacteze un om al legii dacă directorul/Directoarea nu e interesată sau capabilă să schimbe situația. Dacă vrea poate sa-mi dea Instagramul lui(dacă are) să putem vorbi mai mult despre asta