|

Ce se antampla cu amenzile auto, daca nu le platesti,,.e obligatoriu sa mergi cu farurile de intalnire ziua

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Amenzile neplatite in termen de 30 de zile se trimit compartimentului de impozite si taxe pentru a demara executarea silita. Daca nu pot fi executate silit atunci se sesizeaza judecatoria, pentru transformarea amenzii in ore de munca in folosul comunitati, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 39^1.(1)În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, după caz, şi de partea din amendă care a fost achitată.
(2)În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.
(3) Hotărârea prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii este supusă recursului."

| a răspuns:

O sa se adauge la impozitul pe care il platesti pe bunuri sau va ramane ca datorie la taxe si impozite si nu vei putea obtine niciun act de la ei pana nu le platesti. In unele cazuri se ajunge si la executare silita.

Si da, pe anumite portiuni de drumuri, autostrazi, sosele europene si nationale e obigatoriu sa mergi cu farurile aprinse