|

Ce se intampla in Rusia?

Oricat de frumoase ar parea motivele prezentate de Putin., parca tot ascund ceva periculos pentru viitorul apropiat, presedintele capata prea multe puteri pentru un stat democratic

https://www.youtube.com/watch?v=qRWuBKO11schttps://www.youtube.com/watch?v=S3oylryxyyc

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce sa se intample. Mai dau putin cartile pe fata. O demonstratie de putere a lui Putin.

| a răspuns:

În Federația Rusă în care Rusia are rol preponderent, democrația este mimată mai mult ca în alte părți. Astfel ca manevră politică el propune modificări ale constituției fără să întrebe pe nimeni. Democrație înseamnă deocamdată puterea lui. El este țar, și speră să rămână țar și atunci când va trebui să lase frâiele puterii din mână în 2024. Astfel, rămânând în continuare la putere, scade prin constutiție rolul de conducător absolut, comandante maximo a lui propriu, (doar formal) astfel încât cel ce vine după el, să nu mai poată fi țar absolutist. Medvedev, care speră să îi ia locul în 2024, se simte deja frustrat că nu va putea să conducă atunci țara cu mână de fier, așa cum face acum Putin, demosionează împreună cu tot guvernul, sperând că prin criza politică creată să nu permită lui Putin schimbări constituționale de care acesta ar putea beneficia în viitor, conducând atunci statul din poziție secundă dar tot ca țar. Se face că își sacrifică puterea actuală, ca să își pregătească conducerea supremă dintr-o poziție secundă. Această manevră a lui Medvedev seamănă cu ce s-a întâmplat la noi la referendumul de suspendare a președintelui Băsescu. Medvedev nu putea să spună direct că nu-i convine ce se întâmplă, dar prin demisia sa și a guvernului în bloc, aranjată de el, i-a spus indirect lui Putin. Dacă te crezi acum tu lider pe vecie, condu tu țara acum, dacă ai cu cine, că eu nu mai vreau. Să vedem pe unde scoți cămașa. Cu alte cuvinte este o luptă pentru redistrubuirea puterii făcând apel la constituție. pe principiul, să se revizuiască primesc dar să nu se schimbe nimic.
Dar dacă ești atentă la primul discurs de data asta el spune invers este o constituție foarte bună să rămână în vigoare așa cum este, dar hai să o schimbăm pe ici pe colo prin părțile esențiale. Dar la început de tot mai zice un aspect esențial. Să o schimbăm de așa manieră încât ceea ce nu ne convine nouă din legislația internațională ( drepturile omului) să nu aibă valabilitate la noi, când cică ar submina suveranitatea statului rus ( mai exact suveranitatea țarului, căci se pare că la ei, ca întotdeauna, țarul, sau conducătorii comunișți, el însuși puteau spune și o și pun în practică lozinca, statul sunt eu. Iar când spune să nu mai permită constituția să domine oligarhii, spune cu alte cuvinte să nu mai vină evreii care conduc marile afaceri să-mi dicteze mie ce să fac. Trebuie să știi să traduci din rusă cuvintele lui prin ce ascund ele, nu prin ce spun. Aveam un coleg care spunea că limba rusă ( mai exact modul în care este folosită) este periculoasă, prin aceasta, că poate fi interpretată. Astfel susținea el colegul că dacă faci un tratat de prietenie cu statul rus, și el nu are și traducere în limba ta, rusul îl interpretează cum vrea el, căci redactare în limba rusă îi permite aceasta. Astfel, schimbările constituționale propuse de Putin sunt importante nu prin cele ce afirmă, ci prin ceea ce se ascunde în spatele lor. Ca la noi la revoluție, s-a schimbat regimul politic dar comuniștii au rămas la putere deghizați în democrați, democrație originală. Ca dovadă că la fel s-a întâmplat și la ei ca și la noi, am urmărit ce s-a întâmplat la ei după căderea comunismului din punct de vedere economic. A fost la fel, doar în termenii lor, o cuponiadă, o privatizare Mebo de care au profitat tipi echivalenți cu Vlad Voiculescu, care aveau din surse la fel de dubioase capital astfel au colectat toate cupoanele, au devenit ei proprietarii economiei, și deloc întâmplător, erau toți evrei, conectați la interese economice străine. Așa că observă dta ce spune. Când vorbește de statul suveran, trebuie să traduci - puterea mea, Putin, țar suprem. Apoi la minutul 2.26 spune. Am depășit situația în care anumite puteri în stat ( statul suveran, adică eu Putin) au fost uzurpate de clanurile de oligarhi ( baronii lor, industriași evrei). Apoi în continuare susține ca noile amendamente constituționale să nu permită străinilor ( menționați ma sus) să să ocupe posturi de conducere la nivel suprem în stat. Și așa mai departe. Trebuie să fii atentă și să vizionezi video care arată ce le-a făcut el oligarhilor din poziție de conducător dictator de stat suveran, eu Putin egal statul sunt eu. De aceea serviciile de informații, cele pe care își bazează puterea un președinte de stat, au departamente de colectare de informații, spionii și apoi servicii de analiză a informației, specialiști care la informațiile primite încearcă să le interpreteze sensul. Astfel pe masa președintelui se pun dimineață nu numai micul dejun ci informații digerate de către analiști.
Iar dta vrei din 2 videoclipuri de 5 minute să înțelegi politica Rusiei Mari.
Să te uiți la mutrele celor din sală, ce spun ele, și o să simți puțin din ce lupte grele se duc acolo. Așa supraviețuiește Rusia ca stat, prin dictatură, are nevoie de ea ca de aer, ca să nu se prăbușească tot. De aceea democrația lor e așa de originală. Ca și la noi, de altfel. Vorba lui Băsescu, informații care nu sunt publice.

| a răspuns:

Rusia stat democratic? laughing

| a răspuns:

Rusii vor sa cucereasca Europa gandeste-te cat de mare a fost URSS acum ei urmaresc altceva.

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Putin vrea sa refaca Rusia de dinaintea catastrofei-nationale/abominatiei din 90`. Rusia incepea de la Prut la est.
Cel mai bun videoclip despre Intentiile Lui Putin Incepe de prin 0:35
Nu are subtitrarea scrisa., numai verbala in engleza.
https://www.youtube.com/watch?v=yQd8q_tX9Hs
Pe scurt dupa colapsul URSS 25 de milioane de Rusi care traiau intr-o singura tara s-au trezit peste noapte in afara Rusiei. Dupa care Putin intreaba reporterul : Nu ti se pare o problema ca peste noapte 25 de milioane de cetateni sa se treazeasca in alte tari? Poate ca nu este problema pentru tine., Dar pentru mine (putin) Da este o problema grava.

| a răspuns (pentru AA1CK3D):

AA1CK3D occidentul cade, jumate din ei sunt handicapati cred ca intelegi la ce ma refer. Putin stie lucrul acesta, SUA nu mai e ce a fost o data se duce de rapa totul, acum rusii vor doar resursele si teritoriile.

E sfarsitul lumii si putini sunt cei care stiu adevarul, daca incepe un razboi ACUM europa e gata pentru ca nu are cine sa lupte.

S-au apropiat vremuriile acelea de FINAL.

| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Nu sunt sigur daca ai fost plecat pe afara dar chiar se intampla cu fiecare generatie care trece ne apropiem tot mai mult de sfarsit mai ales ca populatia lumii a crescut foarte mult, imdeiat suntem 8 miliarde.

Psalmul 47:1-9

Bateţi din palme, toate popoarele! Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie! Căci Domnul, Cel Preaînalt, este înfricoșat: El este Împărat mare peste tot pământul. El ne supune popoarele, El pune neamurile sub picioarele noastre. El ne alege moștenirea, slava lui Iacov, pe care-l iubește. (Oprire) Dumnezeu Se suie în mijlocul strigătelor de biruinţă, Domnul înaintează în sunetul trâmbiţei. Cântaţi lui Dumnezeu, cântaţi! Cântaţi Împăratului nostru, cântaţi! Căci Dumnezeu este împărat peste tot pământul: cântaţi o cântare înţeleaptă! Dumnezeu împărăţește peste neamuri, Dumnezeu șade pe scaunul Lui de domnie cel sfânt. Domnitorii popoarelor se adună împreună cu poporul Dumnezeului lui Avraam; căci ale lui Dumnezeu sunt scuturile pământului: El este mai înalt și mai presus de orice.

| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Pe Putin nu il intereseaza Rusia pentru ca el a suferit in copilarie a crescut si a trecut prin multe fiind agent KGB, el tot ce face, face pentru el, pentru buzunarul lui si pentru faima ca sa ramana scris in paginiile de istorie.

Acum te intreb pe tine AA1CK3D: Crezi ca lui Klaus Iohannis ii pasa cumva de tine de mine s-au de oricare dintre noi?

| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Inca de la inceput de cand Putin s-a lansat in politica a fost cineva in spatele lui care la pregatit moral, fizic, intelectual, spiritual, ca sa ajunga unde este el acum plus oamenii prosti care l-au votat zicand ca este mai bine pentru ei si pentru copii, copii lor.
Asa a fost si cu Stalin, Gorbaciov, Hitler, Napoleon, John Fitzgerald Kennedy, Obama, Abraham Lincoln.

In Romania pe oameni nu ii mai intereseaza de razboaie pentru ca cu totii avem probleme acasa din cauza baniilor, o mama/matusa plecata la munca prin Italia plus un frate cu handicap plus rate la banca plus facturiile si multe altele.

Oamenii au uitat de omenie acum fiecare isi urmareste propriul interes ca sa ajunga unde isi propune calcand pe cadavre pe spinarea celorlalti.

| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Putin are spatele asigurat de isi permite sa faca toate astea si mai ales ca el este in fruntea unei tari de 146, 801, 931 de locuitori estimata in 2019.

Putin nu poate sa faca nici o miscare fara permisiunea celor "din spate" care dirijeaza totul fiecare miscare, fiecare manevra, fiecare banut etc.

| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Nu mai un pic AA1CK3D gandeste-te ca in 2014 cand Putin a luat Crimea a fost lasat de populatia de acolo sa o faca si de smecherii de la Bruxelles adica consiliul si parlamentul european mai pe scurt cei ce conduc europa si de unde pleaca totul.

| a răspuns (pentru AA1CK3D):

Smecherii de la Bruxelles si cu cei de la Kremlin sunt vorbiti intre ei de se intampla toate astea.

In 1987 adica cu doi ani inainte de 89' George H.W. Bush si Mihail Gorbaciov s-au inteles ca comunismul sa cada (numai la noi a fost lovitura de stat pentru ca ai nostri nu au vrut sa lase puterea) si URSS sa se desfinteze pentru ca era mult prea mare de administrat si controlat acel teritoriu asa ca oamenii s-au trezit peste noapte in afara Rusiei fara ca macar sa ii intrebe careva daca vor s-au nu asta.

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Klaus Iohannis nu e perfect., dar e cu mult mai bun decat oricare alt candidat.

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Comunismul era prea imbatranit la propriu. Mai toti liderii erau de varsta a 3-a., inovatiile erau blocate., economic in colaps., dupa anii 60` SUA a mers pe o continua crestere economica fata de URSS care a stagnat., iar dupa colaps rusia era o epava. Caderea comunismului s-a datorit nu neaparat intelegerii de cum zici tu., ci faptului ca liderii comunisti au recunoscut ca sunt cu mult inferiori vesticiilor.
Iar Putin este opusul la cum ai zis., el a supus oligarhii rusiei., ba chiar i-a eliminat., inchis pe motive mai mult sau putin democratice

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Putin a luauat Crimea pentru ca. A putut., Ucraina nu era membru UE/Nato asa Vestul n-a fost obligat sa intervina., iar un al 3-lea razboi mondial toti incearca sa evite, de asta Nato nu a intervenit., + ca fara ajutorul SUA Nato nu poate face fata.
Dar pur si simplu nimeni nu vrea razboi. In special sa intervina pentru o tara estica care este si partial pro-rusa. Este miscare Logica.

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Stiu prea multa istorie incat sa cred in zei., Vestul este in schimbare
Dupa mine., multora de la conducere le convine ca imigrantii lucra pentru ei., incat cetatenii respectivi pot sa stea mai linistiti. Asta a dus la fenomenul Migratiei. Insa este un fenomen instabil/periculos. Deoarece majoritatea migrantiilor din afara europei nu percep termenul de democratie.
Daca s-ar putea ca toti cetatenii etnici ai vestului sa fie numai domni ar fi OK. Dar si acolo exista clasa de jos. Iar clasa de jos., NU acceta migrantii care le fura joburile. Asta duce la tensiuni.
Iar faza ca comonenta rasiala a vestului se schimba duce numai la conflicte viitoare.
Scenariile "apocaliptice" de la hollywood in care statul declara razboi cetateniilor devin tot mai realistice.
Ca model este america unde in preajma mariilor orase sunt adevarate suburbii cu zeci de mii de oameni ai strazii.

| a răspuns:

Putin este un evreu comunist așa cum au fost și toți cei dinaintea lui până la Marx și Engels. A declarat public că scopul lui este să aducă înapoi Uniunea Sovietică. De ce te mai miră?