|

Ce se poate intampla in cel mai rau caz daca esti acuzat de furt? adica se inregistreaza in cazier etc?

sunt acuzat de o persoana de peste 80 de ani pentru un furt mai mult comic, care s-a desfasurat in decurs a mai multi ani, obiectul furtului: farfurii, cratite,linguri, haine, lenjerie intima laughing, care bineinteles nu este adevarat.

Batrana nu este singura proprietara a locuintei, cealalta proprietara tine cu mine.

Situatia se complica, deoarece plangerea a fost depusa de batarana impreuna cu o familie care au interese ascunse, Si exista posibilitatea, ca batrana sa fi spus un lucru sarlatanii sa scrie altceva pe foaia de plangere.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Se poate intampla sa fii condamnat pentru furt si pedeapsa se inscrie in cazierul judiciar, depinde daca impotriva ta sunt probe temeinice si instanta te condamna.
Conform Codului penal citez:
"ART.228. Furtul  
  (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără  consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
  (3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ioandelasal):

Daca o persoana te acuza de ceva, dovezile sunt vagi, dar respectivul plateste cativa "martori", sunt sanse mari sa fii acuzat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru aXy99):

O sa fii acuzat dar se poate dovedi ca sunt martori mincinosi si risca sa fie acuzati de inducerea in eroare a organelor judiciare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează