| NewChangeSociety a întrebat:

Ce tot aveți cu cerșetorii? Am observat că sunt persoane care îi judecă, le fac poze, îi filmează, au aparate de mii de lei, dar un leu sau doi nu ar da acestor oameni. De bine, nu cerșește nimeni. Nimeni nu știe cauza și prin ce trece o persoană. Dacă nu ajuți, pleacă, mergi mai departe. Dar unii nu doar că nu ajută, dar mai fac și mai mult rău decât bine. Pot fi pensionari care cerșesc de foame pentru că au pensii mizerabile. Pot fi oameni care lucrează și nu se mai descurcă cu banii; sunt tot felul de persoane care pot cerși din cauza vieții. Care este problema voastră cu ei? Eu cred că vă este ciudă că voi nu puteți face ce fac ei, că nu sunteți în stare, că vă este rușine de ce crede lumea despre voi. Ați vrea și voi să faceți bani ușor, dar nu puteți, fiindcă vă pasă de ce cred oamenii despre voi. Dar trebuie să înțelegem un lucru o dată pentru totdeauna: cel care vorbește... vecinul de la colț... nu îți dă el pâine de mâncat și apă de băut! Nu te întreține nimeni. Așa că, fiecare ar trebui să se uite în ograda lui.

Răspuns Câştigător
| 1onur a răspuns:

Ai enorm de mare dreptate frate da nu toți sânt suntem la fel când alți se droghează și sânt grațiați pedofili criminali interlopii cu traficul de oamenii și minore proxenetism de ei nu se spune nimic ba din contră ai săi vezi pe toți pe tikok cu trag de fiare și își dau taptapuri sa ajuns grav de rău cu omenirea societatea pe ăștia îi scoate in fața copiilor toți drogații influențări care nenorocesc copii tineri adolescenților și îi tulbură îi distruge cu tot felul de substanțe sa ajuns grav rău de tot... Doar Dumnezeu ne mai poate salva pe toți doar Dumnezeu atâta

| darrio2007 a răspuns (pentru 1onur):

Un raspuns pe masura intrebarii. Adica stupid!

| NewChangeSociety explică (pentru darrio2007):

Ce este stupid? Doare adevarul? Explica ce este stupid.

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Eu cunosc personal cativa cersatori.
Fiecare are casa mare, masini scumpe etc.

Din "mila" se poate castiga avere.

| darrio2007 a răspuns:

Ai auzit ca există o lege care interzice sa dai bani cersetorilor?

| RAY a răspuns:

Romani se urăsc între ei mai mult că Hitler pe evrei, îți bat joc uni de alți

| GulubuntzBudulush a răspuns (pentru RAY):

Majoritatea cerșetorilor mă scuzi, dar nici măcar nu sunt români (faptul că trăiești în România, nu te face român, mulți nici măcar europeni nu sunt). Dar, da, într-adevăr ar trebui făcut ceva ca să îi integrăm și pe ei și să le dăm locuri de muncă.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cersetoria nu trebuie incurajata

| Fatamuntilor a răspuns:

In primul rand cersetoria este ilegala! Personal dau la cersetori cel mult mancare.Si ghici ce... o arunca! DE unde sa stiu ca nu cheltiltuie banii pe alcool, tigari sau chiar droguri! Un cersetor s-ar multumi si cu un colt de paine.
sunt adevarate mafii ale cersetoriei. Oamenii sunt traficati si nu ajunge la ei nimic. Putini chiar au nevoie de ajutoor.
Personal am vazut o situatie.In mai multe randuri era u copilas in parcarea unui magazin care vindea plasturi. Uneoori oameni dadeau bani, fara sa ia plasturi.La un moment dat un tip l=a apucat de brat si l-a intrebat,, cat ai facut''? m-am uitat la tip, nu voi uita niciodata mecla lui.In nici un caz nu era tat'su. Avea ochi de asiatic
Pune tu unul care cere bani, sa faca ceva! Crezi ca va face

| Lupică27 a răspuns:

E un ''cersetor'' din asta pe la mine pe aici, tine masina parcata in parcarea de la kaufland.
Pe tine deja te-au castigat daca pui botul la vrajeala lor!

| timidu89 a răspuns (pentru Lupică27):

Sunt de genul cum ai zis tu, un exemplu e un surdomut de prin Bucuresti, cu tips umbla si da mana cu tine. Odata i-am dat 10 lei, cand colo ce sa vezi? Eram la un restaurant, si el si-a luat cafea si pipa pe banii fraierilor. A luat si la pachet mancare cu el. M-am mai intalnit cu el in Penny tot asa cu tips era, parca 5 lei, da nu i-am mai dat nimic. Asta s-a intamplat in Hunedoara mai precis. Sunt si sclavii cersetori ce sunt scosi de altii la cersit, de astia de ce nu pomenim nimic? Ultima data m-am pus pe o banca la umbra sa mananc linistit un sandwich, apare unul si ma bate la cap, i-am dat 2 lei, pe urma s-a tot milogit sa ii mai dau inca unul, nu i-am mai dat nimic. De nu ma insel de asta am mai dat cu ceva timp in urma. Nu le mai dau nimic frate, m-am lecuit.

| Dragobeta a răspuns:

Cei care au muncit, au pensie si traiesc greu, nu vor cersi niciodata. Strang cureaua.
Insa altii, amarati ce-i drept, traiesc din ajutoare sociale (indirect, banii tot de la mine si de la tine) insa ii beau si ii fumeaza pe toti. Apoi ies la cersit. Ba chiar trimit si copiii, ca impresioneaza mai mult. Iar romanul darnic baga mana in buzunar mai adanc. Unde merg banii aia? Tot pe bautura si tigari.
Mie nu imi da nimeni de mancat. Ca am avut grija sa-mi asigur un venit. Acum si pe viitor. Dar cersetorii si cei cu ajutoare sociale, cum spuneam, sunt hraniti de noi. Primariile ne taxeaza si de acolo le dau lor ajutoarele.

| EestiSodalane a răspuns:

La muncă nu la întins mâna

| Mindfulness a răspuns:

O sa dureze probabil vreo 100 de ani până o sa devenim umani,de asta ne fac toți țigani pe bună dreptate,nu avem pic de umanitate și empatie, ne-am transformat în oameni reci cu toții și toți ne credem sfinți, fără greșeli, fără de păcat, mari credincioși și oameni buni, dar faptele sunt in antiteza! Suntem un caz pierdut, nu mai exista bun simț și cei 7 ani de acasă! Invidia e boala romanului, așa este! Cred că suntem cei mai răi oameni din Europa și cei mai rasiști.

| 1onur a răspuns:

Boss de unde din Constanța ești? Și eu tot din Constanța sunt frate

| 1onur a răspuns:

Câtă frică văd Doamne Dumnezeule in oamenii să întindă mâna sa ajuți un om să-și ia ceva de mâncare pe ziua aia poate va fi și ultima oară când îl vezi nu aruncați piatra ăia deloc din mână ați da in ori și cine de frică sa nu va ia bani din buzunare. când dați atâția la lăutari și cluburi de noapte nu va mai doare si ustură buzunarele sa loați o apă si un senviș unui om care Doarme pe pitere alea pe betonul ăla iarna voi nici vara n-ați putea dormi pe pietre alea nopțile cum doarme acel om înghemuit să-și țină de cald voi ști cum ați dormi pe pietre alea doar dacă sunteți morți de băutură si inconștienți de la substanțe si tot ar tremura carnea si ar trăsături carnea pe voi pe când omul ăla care ar fi mulțumit toată ziua că a avut o sticla de apă sa bea si un senviș pe când alți aruncă farfuria plină cu mâncare la gunoi după ce i-au făcut selfie fi iau luat 1k de like la instragam si tiktok nu dați drumul la piatra deloc din mână faceți atâta gura că de ce să ajutăm un cerșetor da eu n-am auzit Niciodată n-am văzut Niciodată un cerșetor sa facă gură și să nu-și împartă pâinea cu omul de lângă el omul dacă te duci lângă un cerșetor ai mai mari șanse să primești un zambet sincer loială si cald si ai mai mari șanse sa înveți de la el bunătatea ce este într-adevăr cu Adevărat fără contra cost ai mai mari șanse să-ți dea să-și împartă cu tine pâinea pe care ține in ziar la căldură pe când mulți dintr-e noi avem frigiderul câtuși de puțin plin și tot săraci suntem un om sărac îi va fi rușine să zică că n-are și căi este Foame dar cel ce are mai mult decât are o familie întreagă mereu se va plânge ca n-are și că dacă are are pentru el și nu are cum să ajute pe nimeni nu vreți cu niciun preț să lăsați piatra din mânăhappy de ce ne uită cu dispreț la un om necăjit care doarme Foame in stradă si ne uităm cu rușine si timiditate celui ce trece pe lângă cel Foame care doarme pe jos nu v-au transpirat mâinile cât veți mai ține piatra in mână?happy


Ați spus la muncă nu la întins mâna si dacă cel ce-ți întinde mâna îți cere ajutorul fincă este flămândă și necăjit unde îți este credința în Dumnezeu? El așa ne învață? El așa ne spune sa facem? Așa ne învață Dumnezeu pe noi ăștia suntem noi((((așa scris mă in biblie sa facem? Așa scrie mă? ((((((((Bați cu Pumnul in piet că ortodoxia este cea Adevărat și cea dreaptă da unde este mă atuncia credința ta in Dumnezeu unde este frate? Așa ne spune Dumnezeu in biblie sa facem sa trecem pe lângă cel flămând?

Ați spus sa nu încurajăm cerșetori.
Cine încurajează sărăcia? Poți tu controla asta? Poți tu decide cine este săracă și bogat? Poți tu decide cine este deștept prost inteligent ți-ai pus simbolul ăla dar nu te reprezintă ești departe de el...


Ați spus că nu există lege sa dăm bani cerșetorilor.De când noi decidem sărăcia și bogăția cine ajunge in stradă și Boeri? De unde trebuie noi sa dăm legi cui săi dăm bani și cui sa nu-i dăm bani și de când trebuie sa existe legi dacă dai sau nu bani unui sărman care zace jos de Foame căruia soarta i-a fost crudă și imprevizibilă și nu știm cine la adus în halul ăla nu-i știm viața și cine ia dorit răul chiar de a ajuns din vina lui cine suntem noi să-l judecăm pe un biet de om ce doarme in stradă.


Voi nu știați că există legea dată de Dumnezeu nu și de noi sa ajuți un vrăjmașul de al tău care îți cere o păine? Nu vă sună cunoscut? Și să nu-l judecați după faptele sale? Tot cu piatra in mână nu cu sa învinețit mâinile?

Ați spus că de milă se poate câștiga avere
Dacă omul ăla zace jos Foame murdară nopți dormite in frig frică să nu-l muște oamenii fără frică de Dumnezeu și îți cere un ban să-și ia o pâine să mănânce întreb cine este cel bogat? Și cel sărac? tu că ai și nu ești nevoit să cerșești să-ți iei o pâine să mănânci și să dormi în frig și condițiile care ai noapte pe ce sufletul tău se se odihnească în pace său ce-l ce-și pune speranța în tine că-l vei ajuta să-și ia o pâine in ziua aia si sa poată îndura sărăcia


Acum înțeleg de ce va este teamă de biblie și Dumnezeu căci vă este frică că veți rămâne săraci și fără mâncare.


Acum înțelegi de ce un sărac nu-i este frică să de-a o pâine vrăjmașilor lui nu-i este frică de Dumnezeu și nici de biblie.


Nu va mai bateți in piept cu pumni că religia voatră este cea Adevărat dacă aveți piatra in mână vă loviți trupul și corpul degeaba dacă în inima și sufletul nostru nu zace Dumnezeu și trecem la lângă un om care zace jos de Foame atunci unde este Dumnezeul in noi? Unde este


Avem incoane cu Dumnezeu in casele noastre dar credința noastră este atâta de slabă că ne este teamă să trecem pe lângă un săracă pe când noi suntem ce-i săraci cu sufletul și ce-i sărăcia sânt bogați cu sufletul cu Adevărat și inima m-ai blândă mai smerită mai bună

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Astia care le dati bani faceti mai mult rau decat bine. Si lor, si societatii, in general. Nu trebuie incurajata bolnavia asta. Problema noastra cu ei e ca mint, se prefac si isi bat joc de munca oamenilor slabi care ii ajuta.
Pensie mizerabila ai doar daca nu ai muncit nici macar o zi in viata ta, adica 1150 lei. Cine a muncit are pensie ok. Astea nu-s scuze.