| Anonima2023 a întrebat:

Cine e acest Ceaușescu si de ce se vorbește atata despre el? Ce e așa wow la el? Ca tot aud vorbind batrani despre el.

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Ceaușescu a fost un Iohannis mai timpuriu.
Da,nu neg că el a făcut ce-a făcut, însă nici nu trebuie idolatrizat.N-a fost așa perfect precum zic bătrânii.
Securitatea, muncă silnică, violența excesiva, ura, promovarea cultului personalității (adică ăsta era peste tot) in detrimentul credinței în Dumnezeu, au fost printre cele mai întâlnite practici.
Oamenii îl vedeau bun, fiindcă erau spălați pe creier de propagandahappy

| Anonima2023 explică (pentru Hyperion7):

Mulțumesc frumos.

| lpavel a răspuns (pentru Hyperion7):

Iohanis nu seamana deloc, dar chiar deloc cu ceausescu! dar na ti-ai zis si tu parerea... laughing

| Anonima2023 explică (pentru lpavel):

Pai nu mi-a zis nimeni despre el.

| lpavel a răspuns (pentru Anonima2023):

Si pana sa ajungi la varsta asta, nu te-a ros putin curiozitatea sa cauti pe net/Youtube sa afli mai multe despre cele intamplate? Foarte trist ca de aici vrei sa afli cine era ceausescu... eu am trait in acea vreme si stiu cum era si totusi ma mai uit la documentare despre el, dar na, asta-s eu, nu suntem toti la fel.

| Anonima2023 explică (pentru lpavel):

Nu m-a interesat atunci.De ce m-ar interesa de o persoana daca nici pe ea nu o interesează de mine? Pe Iohannis il interesează de mine? Nu.Atunci? Nu vad ce e de ras.

| PrinceCharming a răspuns (pentru Hyperion7):

Foarte deformata imaginea pe care o proiectezi. Nu cumva locuiesti intr-un apartament construit atunci? Daca da de ce nu te muti in alea capitaliste care nu exista.
Si azi se vand bunuri facute atunci. Noii si bunii democrati ce au facut? 150 miliarde dolari datorie cand noi aveam 0 datorii in 89?

| Hyperion7 a răspuns (pentru PrinceCharming):

Nu știu cât de deformată e,cat mai degrabă e mai aproape de adevăr.
Adică repet, nu zic nu, a făcut ce-a făcut, însă faptul că și-a neglijat populația pentru o datorie, arata că nu prea i-a pasat atat de tare de oameni.Adica ok,a vrut să fie corect și să achite datoria,dar de ce cu prețul acesta? In fine,e o întreagă polemica pe acest subiect, nu stau sa intru in amănunte, știți mai bine.
Legat de unde locuiesc, eu locuiesc la tara, nu la oraș.
Cât despre bunurile de atunci, mă îndoiesc că mai sunt și viabile.

| PrinceCharming a răspuns (pentru Hyperion7):

Citeste istorie, informeaza-te si dupa aia vorbim. Da?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Hyperion7):

In detrimentul credintei? SERIOS? Hai mai da-o in ma-sa de treaba! Si care ar fi sensul DE A PROMOVA credinta in buru-buru in antiteza cultului personalitatii? Geeezusss...

| Hyperion7 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

O poruncă din Decalog zice așa "Sa nu ai alți dumnezei înafara de mine"
Ori el s-a dus cu gura-n țărână, Dumnezeu încă dăinuiește, concluzia o tragi tuhappy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Hyperion7):

Mi se pare si normal sa iti mentii monopolul asupra turmelor de muls. Foarte inteligenta barbologia crestina, avand in vedere cand a fost scrisa si ca are scopul clar de manipulare si control a maselor, iar astea in mare inca functioneaza dupa 2000 de ani...

| Hyperion7 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu e vorba de manipulare, nu e vorba de control.E vorba de speranță și credința, pe care multi dintre noi am cam uitat-o.Pacat.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

laughing Crestinismul a fost scris ca sa manipuleze? Pai au cam fost omorati toti care au "incercat sa manipuleze" masele.
Tu ai muri pentru o minciuna pe care ai inventat-o? Eu n-am auzit sa mori pentru o minciuna despre care stii ca e minciuna, dar pentru adevar au murit multi.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Gabrielll3):

Nu stim inca exact ce s-a intimplat in 1989 si crezi niste povesti biblice si ale religiilor, cea mai mare parte fara nici o confirmare istorica? Pai stim mai multe despre spartani decat despre Gizăs din izvoare istorice notabile. Asta nu te face sa te intrebi absolut nimic?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Hyperion7):

Speranta e raul primordial care n-a parasit cutia Pandorei, iar credinta... opioid pentru mase.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da de ce il urasti tu pe Gizăs, ai vreo orientare sexuală urât mirositoare? laughing

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Gabrielll3):

Amuzant, dar nu. Gizăs e un personaj simpatic si in antiteza cu 99% dintre astia care se tot dau credinciosi pe aici. Doar ca asta e, un personaj de poveste. Iar daca s-ar intoarce/intrupa in lumea de azi, l-ar trimite la azilul de lunatici biserica, chiar de ar face minuni pe bune.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

GabiDumitrescu spune:"Doar ca asta e, un personaj de poveste."

laughing Haha, Iisus e personaj istoric dovedit si e mai real decat orice anonim care face pe desteptul de net.
25.000 de manuscrise din intreaga lume si influenta reala pe care crestinismul o are in lume si o va avea pana la sfarsitul timpului.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Gabrielll3):

Ia zi puisor, ce istorici notabili din perioada aia il mentioneaza? Legat de influenta, e destul sa afli despre inchizitie si cruciade si te lamuresti (stiu, erau catolicii de vina - dar lasa ca si bor-ul a tinut tiganii sclavi pana cu nici 200 de ani in urma). Influenta asta nefasta incet-incet apune. O sa ajunga cretineala religioasa cum e scrisul cu pana de gisca...

| Gabrielll3 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ştii cum se caută pe google? E o căsuță lunguiata acolo, bifezi cu mouseul, apoi tastezi, de exemplu: dovezi extra-biblice despre existenta lui Iisus. Apoi apesi pe butonul "caută" sau "search". Probabil ca tu nu stii engleza si te-ai impotmolit la faza cu "search". laughing

| petrisor23 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Dovezi laice sau necrestine despre existenta istorica a lui Hristos:

****Istoric si senator roman Tacitus (55-120 dH):

"Prin urmare, pentru a scăpa de presiuni, Nero a fixat vinovăția și a poruncit torturile cele mai dure pe o categorie pe care o ura din tot sufletul, populația creştină. Christus, de la numele căruia populaţia creştină îşi trage numele, a suferit pedeapsa extremă în timpul domniei lui Tiberius, în mâinile unuia dintre procuratorii noștri, Pontius Pilatus, și astfel o superstiție malefică a izbucnit nu numai în Iudeea, prima sursă a răului, dar chiar și în Roma, unde toate lucrurile oribile și rușinoase din fiecare colţ al lumii îşi găsesc centrul și devin populare."

"Anale" (n cartea 15, cap. 44)


****Gaius Plinius Secundus Caecilius, (61 d.Hr. – 112 d.Hr.), cunoscut sub numele de Pliniu cel Tânăr, a fost un avocat, autor și magistrat (sub împăratul Traian) din Roma antică. Pliniu este cunoscut pentru sutele sale de scrisori, care reprezintă o sursă istorică de neprețuit pentru acea perioadă de timp.

În corespondența sa cu împăratul Traian (Epistulae X.96), Pliniu raporta acțiunile sale împotriva urmașilor lui Hristos. El cere împăratului instrucțiuni despre acţiunile sale cu creștinii, explicând că i-a forțat pe creștini să-L blesteme pe Hristos, prin acte de tortură:

"Ei sunt obișnuiți să se întâlnească într-o zi fixă înainte de ivirea zorilor și să cânte un imn adresat zeului Hristos, legându-se de un jurământ solemn că nu vor face fapte rele, ca furturi, adultere, minciuni sau să înşele încrederea cuiva. După ce se termină acest lucru, este obiceiul lor să plece și să se adune din nou la masă."

Deci, nu numai că Pliniu era conștient de Iisus Hristos, dar el oferă, de asemenea, şi o descriere a activităților bisericii primare. Într-o scriere mai târzie, el oferă detalii privind persecuțiilor împotriva creștinilor:

"Referitor la această practică, ei au abandonat-o după ce am publicat edictul, prin care, în conformitate cu ordinele pe care mi le-aţi dat, am interzis asociațiile politice. Prin urmare, am judecat, folosindu-mă în aflarea adevărului de tortură, doi sclavi de sex feminin, care au fost diaconese, dar nu am am putut descoperi nimic mai mult decât o superstiție depravată și excesivă."

"Între timp, metoda celor denunţaţi ca fiind creștini este aceasta. Îi interogam dacă erau creștini; în cazul în care mărturiseau, le repetam întrebarea de două ori, adăugând amenințarea pedepsei capitale; în cazul în care perseverau, le ordonam să fie executaţi. Pentru că, indiferent de natura crezului lor, pentru încăpățânarea lor inflexibilă meritau să fie pedepsiţi. Au fost alții posedaţi de aceeași nebunie; dar, pentru că erau cetățeni romani, am semnat un ordin pentru a fi transferaţi la Roma."


**** Lucianus Samosatensis; ( 125 d.Hr. -180 d.Hr.) a fost un prozator grec, de origine asiriană, care s-a afirmat în domeniile retoricii și satirei, a fost un satiric grec bine cunoscut. Mai mult de optzeci de lucrări poartă numele său. El şi-a bătut joc de creștini în scrierile sale, dar, în același timp, a furnizat dovezi că Iisus într-adevăr a existat:

"Ei îl venerează şi astăzi, omul din Palestina care a fost răstignit pentru că a adus această nouă formă de inițiere în lume (…) După ce s-au convins că ei sunt nemuritori și că vor trăi pentru totdeauna, nefericiții se predau de bună voie morţii. Mai mult decât atât, primul legiuitor al lor i-a convins că ei sunt cu toții frați în momentul în care îi reneagă pe zeii greci și încep să se închine înţeleptului crucificat. Ei disprețuiesc toate bunurile, fără deosebire, și le tratează ca pe o proprietate comună. Ei acceptă astfel de lucruri doar prin credință, fără nicio dovadă. Dacă o persoană vicleană știe cum să profite de situație, ea se poate îmbogăţi în scurt timp pe spatele acestora."


****Gaius Suetonius Tranquillus (69/75 d.Hr. – după 130 d.Hr.) a fost un istoric roman important. Lucrarea sa cea mai importantă reprezintă un set de biografii a 12 conducători romani, de la Iulius Cezar la Domitian, şi se intitulează „De Vita Caesarum".

Împăratul Claudiu a domnit între anii 41 şi 54 d.Hr. Suetonius ne vorbeşte despre înţelegerile lui Claudiu cu partea răsăriteană a Imperiului Roman, cu Grecia şi Macedonia. Suetonius ne spune că împăratul i-a expulzat pe evreii din Roma, din moment ce „au făcut în mod constant tulburări la instigarea (adoratorilor) lui Hristos" (Judaeos impulsore Chresto assidue tumultuantis expulit Roma). Numele apare în manuscrisele lui Suetonius ca „Chrestus", o formă, de asemenea, folosită de către istoricul roman Tacitus pentru a se referi la „Chrestiani".


****Josephus Flavius (93 AD), în Antichităţi iudaice, 18, cap. 3, par. 3 (în traducerea prof. Schlomo Pines de la Univ. Ierusalim, conf. trad. arabe vechi, 1972), scrie:

„În acel timp trăia un om înţelept numit Iisus (dacă ne este îngăduit să-l numim aşa. Pentru că El era un făcător de minuni, un învăţător de la care oamenii primesc adevărul cu plăcere.). Conduita Lui era foarte bună, fiind cunoscut ca om virtuos. Şi mulţi din iudei şi alte naţiuni au devenit ucenicii Lui. (El era Hristosul.). Pilat (la îndemnul mai marilor noştri) L-a condamnat să fie răstignit şi să moară. Iar cei care au devenit ucenicii Lui nu L-au părăsit (căci El le-a apărut viu a treia zi, aşa cum proorocii sfinţi au prezis, ca şi zece mii de alte lucruri minunate cu privire la El). Ei au mărturisit că le-a apărut trei zile mai târziu după răstignirea Lui şi că era viu! Astfel poate că El a fost Mesia, despre care proorocii au vestit minuni. Chiar şi azi, partida creştinilor, numiţi aşa după El, nu s-a stins!"

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru petrisor23):

Si pentru Gabriell...
=================
The bible is a cobbled together collection of barely related, not very good or creative, books by a multitude of different authors, from different periods in history, who contradict each other more times than I care to count simply because the morons who put it all together just could not get their story straight or agree on what their imaginary friend did and did not say and/or do.

Luckily for them, most people cherry pick the parts they like and ignore the rest thus the mythology, which is a bastardisation of at least 6 other mythologies*, survives to this day.

*Judaic, Zoroastrian, Sumerian, Akkadian, Hindu and Canaanite mythologies.

*The Canaanite myths are where Yahweh is stolen from. He was one petty god among a pantheon before Judaism turned him into a monotheistic deity.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Crestinismul se bazeaza pe o persoana reala care a existat in istorie si pe alte milioane care au murit pentru ce a spus acea persoana reala numita Iisus Hristos. Iisus Hristos si-a dovedit afirmatiile ca e Dumnezeu prin minuni si a confirmat ca Vechiul Testament a fost valid dar e depasit odata cu venirea Lui in lume si incheierea unui nou Testament/legamant.

Iar miturile vechi sunt inca o dovada care confirma Biblia, ca popoarele se trag dintr-o singura familie(Adam si Eva) si dupa ce s-au inmultit si au plecat in toate colturile lumii s-au pastrat unele elemente comune din traditia originara cand erau un singur popor.winking

Incearca ateistii sa aduca argumente impotriva crestinismului dar ei, fara sa vrea, confirma si mai mult crestinismul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Gabrielll3):

Despre Horus sau Krishna, numai de bine. Miturile... dovada... uaaaai, tu citesti ce enormitati debitezi?

| Gabrielll3 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

laughing Ce pacat ca Horus si Krishna nu sunt persoane istorice ca sa le comparam cu Iisus. Deci cine debiteaza aiureli? Mai ai alte argumente ateiste?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Gabrielll3):

Ce persoane istorice breh? Toti va muscati de fund cu biblia si va invirtiti in rationamente circulare. https://in5d.com/10-christ-like-figures-who-pre-date-jesus/

| petrisor23 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

laughing Pe cine crezi ca pacalesti? S-a dovedit deja ca esti incompetent.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru petrisor23):

Asa sa fie. Doamne-ajuta!

| doctorandus a răspuns (pentru Gabrielll3):

Cei care cred că Biblia este istoric corectă sunt ignoranți sau fanatici.

90 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Un taran cu 4 clase care a reusit sa dezvolte Romania, sa tina in foame romanii cu mancare rationalizata si apa curent gaz ca la sclavi, dupa ucis pentru ca s-au saturat penalii din guvern de el

| PrinceCharming a răspuns (pentru mgtow):

Ho cu tata! Pana in 1980 era abundenta. Din 80 am inceput sa platim datoria de la FMI si de aceea a fost rau.

| sabin89 a răspuns:

Ceaușescu? A fost un președinte al României care a trăit pe vremea lui Dobrin.

| Violleta2022 a răspuns:

Citeste ca scrie in cartea ta de istorie, ori intreaba-ti parintii ori bunicii, ca iti pot explica pe indelete.

| dullcat a răspuns:

Intreaba mai multi oameni, pe parintii tai, profesori, tineri adulti, plus batranii si vei afla.Doar pentru ca cei din urma au o varsta nu poti nega realitatea lor, in detrimentul a ce zic toti azi, ca era tiran mizerabil, inclusiv cei care nu au trait in comunism. Daca arunci un ochi la teorie inainte sa cada in extrem, lucrurile nu suna asa rau.Dar asa se intampla cand ti se urca puterea la cap.laughing

| Catrice a răspuns:

Nu-ți place școala este? laughing

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Ce legătură are scoala cu intrebarea pe care am pus-o? Daca nu ești in stare sa raspunzi frumos si ești ironica doar pentru niste amarate de puncte mai bine te-ai abține.Ca nu cred ca ai vrea sa fii intr-o situație si sa te ia cineva peste picior.Crede-ma.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Citește raspunsul lui Hiperion7.Ți-a fost greu sa raspunzi? Ca de luat lumea la misto stii s-o iei.

| Catrice a răspuns (pentru Anonima2023):

Mda păcat ca aveți iphone da nu știți sa folosiți google.

| Catrice a răspuns (pentru Anonima2023):

Uau puncte gratis yaaay...a stai nu cautam puncte.
Are treaba ca înveți de cel puțin 3 ori despre el în 12 ani de școală da se vede ca nu îți place cartea.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Am avut media 8, 63 si sunt la filologie.Nu dau mai departe la facultate din motive personale.Nici nu stiu de ce iti dau tie explicații.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Si de ce sa ma omor cu învățatul daca la mine la școală profesorii sunt slabi iar ceea ce invatam nu ne ajuta cu nimic in viață? Anul viitor termin liceul.Cu ce ma ajuta pe mine teorema lui Pitagora? Dar latina?

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Dar uite că te ar ajuta să știi cine e Ceaușescu. Mie mi-ar fi fost rușine să fiu în clasa a11a și să nu știu o parte atât de importantă din istoria țării. Rușine mi-ar fi.

| Catrice a răspuns (pentru Anonima2023):

Ai dreptate, pentru cules căpșuni și OF nu ajuta școală deloc

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Mai bine muncești in străinătate pe 2000 de € decât sa muncesc in Romania pe 1000 si ceva de lei.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

O intrebare? De ce fac 3 materii cu un profesor? Duc lipsa de personal? Eu stare ca fiecare profesor preda o singura materii nu 10.

| Anonima2023 explică (pentru Anonima2023):

Stiu* scuzați greselie autocorectorul e de vina

| Catrice a răspuns (pentru Anonima2023):

Dacă nu ai școală, da, muncești pe minimul pe economie.

| Catrice a răspuns (pentru Anonima2023):

Sunt profesori care s-au specializat pe 2 sau 3 materii. Te roade invidia cumva? Si da învățământul romanesc dintotdeauna duce lipsa de personal

| PrinceCharming a răspuns (pentru Anonima2023):

Cine iti da tie 1000 de lei? Puturosule!

| darrio2007 a răspuns (pentru Anonima2023):

Deci a avut dreptate Catrice.

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Sunt clasa a 12 a.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Vrei să-ți spun ceva? Vecinul meu are la 22 de ani casa lui are 12 clase+bacul luat si e patron.Are o firma de lemne.Si nu e la facultate.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Nu sunt invidioasa pe nimeni.Doamne.Ce mod de gândire ai.

| Anonima2023 explică (pentru PrinceCharming):

Sunt fata si nu sunt puturoasa.Nu am de gând sa muncesc in Romania pe salariile alea mici.De ce pleacă tineretul din tara fara motiv?

| Anonima2023 explică (pentru darrio2007):

Cu ce?

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Si mai rusine mi-ar fi.

| Anonima2023 explică (pentru darrio2007):

A arătat la televizor un reportaj cum ca a scăzut natalitatea.De ce? Si de ce unii nu isi găsesc loc de munca in domeniul in care vor sa aplice?

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Nu inteleg.Cu ce să-ți fie rusine?

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Mi-ar fi rusine sa fiu in clasa a12a si sa nu stiu acesta parte a istoriei tarii mele, a continentului si chiar a omenirii.

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Tie da mie nu.Omul cat traieste invata. Nici tu nu le știi pe toate. Am pus o intrebare normală nu una deplasata.

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

"Nici tu nu le știi pe toate."

Absolut, dar niste chestii atat de importanta sa fim seriosi.
Mergi pe strada si vezi blocurile alea urate si gri... te intrebi de ce sunt acolo.
In clasa a12a te intrebi si tu de ce Romania e asa in urma fata de restul Europei...
Etc etc etc

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Blocurile au fost construite.Romania e in urma cu multe pentru ca guvernanții nu fac nimic.Romania,un STAT ESUAT.

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Cata ignoranta pe tine... Lasa asa, o sa iti fie viata mai usoara.

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Nu sunt ignoranta.Si de ce se face mare tam tam pe intrebarea pe care am pus-o? Daca taceati filosofi rămâneați.

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Mare ignoranta.
La varsta ta in clasa a12a sa nu stii cine e Ceausescu si partea cea mai importanta a istoriei recente a Romaniei care iti influenteaza in mod direct viata de azi... ignoranta se numeste.

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Omul ala e mort. Eminescu știe in ce an m-am născut? De ce m-ar interesa?

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Ti am explicat, dar vad ca nu intelegi. Spre ca nu intelegi pentru ca nu vrei, nu ca nu poti.

"are iti influenteaza in mod direct viata de azi"

Uite de aia te-ar interesa.

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Bine

| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Vezi... ingoranta. Sigur in capul tau acum zici ceva de genul "oare ce vrea si prostul asta de la mine cu istoria lui de prost, ce imi pasa mie de istorie, mama ei de istorie ca eu tu tiktoake si instagrame nu cu istorie si economie"

| PrinceCharming a răspuns (pentru Anonima2023):

Pleaca de prosti. In Norvegia salariul este de aproximativ 6000 euro- echivalent din coroane.
O bicicleta e 5000 euro (una de serie), chiriile pleaca de la 3000 euro/luna pentru gars sau 2 camere.
Daca nu te stabilesti acolo pleci degeaba. Cu 6000 euro/luna nu poti pune ban pe ban. In Romania cu 3600 lei /luna poti strange cate ceva si poti sa dai si avans de casa. In afara sunt salarii mari dar si preturi pe masura.
Muncile oferite sunt d-alea de rahat pe care nu le vrea nimeni.
Prostii nu pricep asta.

| PrinceCharming a răspuns (pentru Anonima2023):

Citezi din Johannis. E esuat pentru ca nu am pus mana pe maciuca si sa-l vizitam la Cotroceni amintindu-i ca primul lui mandat a avut ca proiect autoimpus Romania lucrului bine facut.
Daca era Ceausescu presedinte iar Joha premier, dupa rezultatele lui o sfarsea in fata plutonului de executie. Si nu singur.
Pe timpul ala nimeni nu-si permitea subminarea statului sau economiei Romaniei.
Voi astia tineri va veti bucura de ceea ce construiti azi adica in cel mai bun caz de mizerii daca nu si mai rau.
Cum veti merge pe trotinete prin zapada si ploaie, nebunilor? Ca nu veti avea masini ca sunteti verzi?

| Anonima2023 explică (pentru PrinceCharming):

Vecinul meu a muncit in Austria si e patron la 22 de ani.

| Anonima2023 explică (pentru PrinceCharming):

Nu am înțeles intrebarea.

| Catrice a răspuns (pentru Anonima2023):

Bravo lui ca a avut părinți să-i dea bani să-și facă afacere. Ar trebui sa iei exemplu.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Sa stii ca parintii lui nu s-au ocupat de el. Tatăl lui e bețiv mama lui e așa cum e.Nimeni nu i-a dat bani.El a muncit.Si are la amenzi.

| PrinceCharming a răspuns (pentru Anonima2023):

Bravo lui. Se sparg greu masinile austriecilor?

| Fatamuntilor a răspuns:

Presedintele Romaniei din 1965 si pana 1989 timp in care s-a construit aceasta tara!

| lpavel a răspuns:

Inteleg eu ca te-ai nascut dupa "89 dar cum dracu sa pui o astfel de intrebare? Unde ai trait pana acum? Si cum dracu sa ti-l descrie cineva in cateva cuvinte? laughing Pai sunt o gramada de documentare pe YouTube despre el si despre era comunista, mai bine te-ai documenta de acolo! Eu doar atat iti pot spune: era un tiran! Scurt!

| Anonima2023 explică (pentru lpavel):

Ce răspuns.Si site de ****.Ori suntem toți pentru unu ori ne batem joc unii de alții.

| lpavel a răspuns (pentru Anonima2023):

Raspunsul meu nu e bataie de joc! Ti-am zis unde sa cauti sa te documentezi! Doar n-ai vrea sa-ti scriu aici un roman intreg si tot nu ar fi de ajuns sa-ti spun cine era ceausescu... daca nu ai fi locuit in Romania te-as mai intelege, dar ce dracu, esti si tu romanca pana la urma, cum sa nu auzi despre ceausescu si era comunista?

| Voinescu_Catalin_ a răspuns (pentru Anonima2023):

De unde ai DEDUS ca raspunsurile noastre sunt o,, bataie de joc,,? Cei care intreaba aiureli care se gasesc deja explicate foarte bine pe net fac misto de noi si umplu DEGEABA acest site! Auzi la dumneaei! Sa fim,, toti pentru unu,,! ABERATII! CLISEE!

| Marius22222222222 a răspuns:

E un user mai vechi aici pe TPU

Răspuns utilizator avertizat
| DeMicUnCălător a răspuns:

A fost soțul unei Elenei. Doctor docent in chimie. Onorific al mai multor universități și a fost membră a unor societăți academice din Statele Unite și țări din Asia, Europa și Africa.
El a fost cizmar, dar cănd a devenit președinte, Deodată a devenit un foarte bun vănător. Prindea cinci urși cu un singur glonț.

| ElAdrianos a răspuns:

Pe vremea sa exista legi mai dure, astfel ca mai greu puteai sa-ti permiti sa fi corupt, ca si politician.
Asta trebuie sa intelegi!

Iar intr-o dictatura, el avea autoritate, nu se trezea nici o Sosoaca sau un Ciolacu sa spuna tampenii pe la televizor, se punea accent pe munca bruta interna, pe fabrici, etc.
Oamenii erau mai saraci, dar Romania producea multe, daca continua cu economia aceea, astazi tara noastra era in randul tarilor precum Paris, Croatia, etc.

| doctorandus a răspuns (pentru ElAdrianos):

Ceausescu a investit in industrie fordista, din imprumuturi externe. Si taman cand a terminat el de cladit mareata industrie romaneasca, fordismul a picat la nivel mondial.

Adica tarile in care spera el ca va vinde produse fordiste pe valuta forte, deja nu mai cumparau produse fordiste.

| doctorandus a răspuns (pentru ElAdrianos):

Era o anecdota cu inginerii chinezi veniti in Romania sa evalueze Daciile pentru a fi sau nu importate in China:

Inginerii chinezi au apreciat Daciile ca fiind un produs excelent, dar inainte de a le cumpara au zis: luati usa de la Dacia galbena si puneti-o la Dacia rosie. Si s-au chinuit romanastii sa potriveasca usa la alta Dacie (acelasi model) si nu le-a reusit. Atunci chinezii au renuntat sa mai cumpere Dacii.

Morala: nu numai ca Daciile erau produse fordiste, dar productia lor era inferioara fordismului practicat cum trebuie.

| Gabrielll3 a răspuns:

Primeai gratis apartament, iti gasea de munca, daca nu gaseai tu, painea/uleiul au fost pe cartela o perioada, stateai la coada la lapte, la portocale dar n-a murit nimeni de foame. Se faceau niste petreceri cu carne, mici, bere pe care acum nu ti-ai permite sa le faci. Pestele era "hrana saracului", cativa lei pe kg, cel mai ieftin aliment.
Problema era ca era un regim ateist care a ucis multi intelectuali, preoti. Au incercat sa distruga Biserica dar ăia au cam murit puțintel si Biserica e tot bine mersi.

| FloreaOvidiuAdrian a răspuns:

'''Cine e acest Ceaușescu ''A fost. A fost un rocker care canta heavy Metal. La petreceri private canta manele.

Întrebări similare