| Flavianadx a întrebat:

Credeti ca macar 30% din populatia tarii intelege jurnalele de stiri, talk showurile, reclamele?
Mi se pare ca limbajul e prea "elevat" pentru majoritatea populatiei laughing la ce specimene vad pe strazi, prin localuri, cluburi, parcuri. Cred ca sunt necesare macar 8 clase...
Deci de unde se informeaza semi-analfabetii, majoritatea tarii?

25 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Iti dai seama ca astia dezbat pandemia, vaccinurile, alea alea?

| romeo78 a răspuns:

Chiar dacă se uită la televizor, tot ce se difuzează este marketing, regie, acorduri, înțelegeri între posturile de televiziune și invitații din platou.
Televiziunea pură, în occident mă refer, era în urmă cu peste 50 de ani în urmă, când nu era tehnologia dezvoltată, politica încă nu depășise stadiul parlamentar.
După anii 1970, a început să apară ceea ce vedem la televizor astăzi. Iar, în occident, perioada de aur a fost între 1980-2000.
În România, ni se pare ciudat, dar în occident e normalitate, dar multe televiziuni acolo, în prezent se ocupă mult mai mult de mediul online, decât se ocupă la noi.
Deci, nimic nu este întâmplător, limbajul e de așa manieră ca să poată "prostii talpa țării", în rest, vin ai noștri, pleacă ai voștri, noi facem tot ce știm pentru binele nostru și al clientelei!
Panem et circenses! Spuneau latinii! Asta ni se oferă și azi!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cred ca jurnalele de stiri, talk showurile si reclamele de la TV (deci TV :/ ) sunt facute sa fie intelese de oricine...

| Flavianadx explică (pentru DoarBogdan):

Nu prea.
Daca in Buc intri intr-o shaormerie full de lume, jumatate sunt urangutani, si asta in zone centrale, nu perfierie. Te prinzi imediat dupa cum vorbesc, dupa ce glume au, dupa injuraturi 2 din 3 cuvinte, dupa cum rad la vulgaritatile shaormarului, etc...

Răspuns utilizator avertizat
| DemonLord a răspuns:

Aia nici nu se uita la știri, aia au radio șanțhee hee

| relian a răspuns:

Tu crezi ca ai ce se uita la ce spui tu ii intereseaza sa intelleaga ceva? Ei se uita si atat laughing acum mai vrei si intelegere,pricepere, lasa ca se pricep altii si pentru ei laughing
Stii ca exista o vorba, nu de azi de ieri, de f mult timp in urma, multi vad putini pricep laughing asa ca nu-i nimic nou, poate tu de abia acum ai vazut chestia asta.

| SilentRain a răspuns:

Iar figuri de diva...
Eu nu a-și râde de un om sau mai mulți care nu au avut ocazia și mediul potrivit pentru a se dezvolta cum trebuie
E trist, nu amuzant...
Sa judecii e ușor, să fii în papucii lor e de-o 100 mai greu

| Flavianadx explică (pentru SilentRain):

Off mi se frange inima cand ma pun in papucii lor... Nu e nimic trist. Ce, sunt handicapati, redusi mintal? Educatia e pe toate drumurile.
Eu nu-s mama ranitilor sorry.

| SilentRain a răspuns (pentru Flavianadx):

Dap,in cazul asta nici tu nu dai dovadă de o inteligență sclipitoare
Unii chiar nu își permit o familie decentă și-o educați
Nu-i de ras când țara e plină de analfabeti functionali și figuranți de 3 lei

| BumiWolfie15 a răspuns (pentru Flavianadx):

Btw educația nu e chiar pe toate drumurile. Unii părinți refuză să își ducă copiii la școală și sunt din start condamnați la o viață de sclavi.Imaginează-ți scenariul ăsta! Să fi pus la muncă grea zilnic, dacă nu faci ce ți se spune ești zdrobit în bătaie de părinții tăi, din alocația ta să își cumpere tatăl tău bere și stai într-o casă care mai are puțin și se dărâmă peste tine. Să se țipe la tine în fiecare zi că nu ști nimic, că tu consumi mâncare degeaba, că nu faci nimic (teoretic ești un nimeni ) și alte insulte. Maniqulați că școală e pentru fraieri, dacă s-ar fi născut altundeva poate ar fi avut succes.Să nu mai vorbim de orfelinate! Ei bine, aceasta a fost viața a mii de oameni pe care îi numești tu "reduși mintal ". Mi-e greu să cred că în locul lor tu ai fi avut puterea să lupți pentru drepturile tale. Deloc trist, nu-i așa?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SilentRain):

La halul in care scrii, cred si eu ca ai parerea asta.

| Frank51 a răspuns:

Într-adevăr, ți se pare. Și mie mi se pare că ai o atitudine greșită față de orice fel de majoritate sau minoritate, ceea ce denota fix opusul "elevației" dumitale.

| aXy99 a răspuns:

La ce talk show te-ai uitat de ti s-a parut prea elevat limbajul? Il avea ca invitati pe Plesu si Liiceanu? laughing
La majoritatea emisiunilor limbajul mi se pare mediocru. Se folosesc cateva jargoane, dar cam atat. Sunt facute pentru a fi intelese de majoritatea populatiei.

| Zuzu1991 a răspuns:

"Deci de unde se informeaza semi-analfabetii"
1. din evidetul BARFE
2. ce te face sa crezi ca se informeaza?!? pentru ca efectiv ii doare in cot

| Filantropul a răspuns:

Ca înțeleg ca nu înțeleg nu le pasa de părerea noastră, unii dintre ei au o situația financiara mai buna ca a ta sau a mea, nici nu contează în ce conditii, contează ca au bani unii cu 8 clase, sau chiar mai puține de nu știu ce sa facă cu ei, când alții cu studii superioare /liceu, trăiesc de pe o zi pe alta, nu se pot integra în societate, adapta într-un colectiv, nu își găsesc iubite, iubiți, când eu știu ogramada de cazuri când ăștia analfabeți funcțional stau chiar bine la acest capitol.
Vezi ca în unele cazuri inteligenta este relativa, cam la fel ca nebunia, adică sunt persoane mult mai smart decât noi care stau toată ziua în casa, nu se pot integra în societate sau sa își găsească jumătatea, nu au prieteni și asa mai departe, nu ii ajuta la nimic ca au un vocabular elevat, nimeni nu știu de existenta lor.
Sunt nebuni care sunt genii, persoane cu schizofrenie, majoritatea care erau genii și au întrat în istorie sufereau de schizofrenie, asa ca nu e ok sa ii subestimezi pe ăștia analfabeți, prosti sau cocalari, mulți dintre ei se distrează, au de toate, noi degeaba avem studii dacă o ardem numai în casa, și suntem anxioși /depresivi, sunt fel și fel de cazuri.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

" Mi se pare ca limbajul e prea "elevat" pentru majoritatea populatiei"
Pari genul pentru care si "elevat" este un termen elevat.
Deci, de unde te informezi si tu, de acolo se informeaza si ei.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu stiu cum sa-ti spun dar talk showurile, reclamele sunt facute special pentru populatia cu inteligenta scazuta, daca alea ti se par elevate atunci e ceva problema la mijloc.
Noroc ca de peste 10 ani nu am tangenta cu Tv-ul. Iar pe net folosesc extensii de blocarea reclamelor

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Mai bine că nu înțeleg.Chiar nu ai ce învăța bun, mai ales acum în ultima peroadă prea multă informație strică.Ai exemple și aici pe TPU de persoane care nu înțeleg și adresează aceeași întrebare, însă îi schimbă doar categoria. laughing

| CassiusAlexander a răspuns:

Păi asta e chestie că nu înțeleg dar ei nu realizează. Ei au impresia că au priceput tot și nu acceptă că îi depășește fie limbajul fie problema în sine. De aici pornesc conspirațiile și panicile nefondate. Deoarece oamenii nu pun întrebări și nu se îndoiesc de ei înșiși niciodată.

| Gligore2000 a răspuns:

Din postarile tale reiese ca traiesti intr-un sat de rommi de unde nu ai iesit decat insotita.

| Flavianadx explică:

Nu ms. Dar spor acolo.

| yooshi a răspuns:

O spui de parca e vina oamenilor pentru ca nu au avut parte de educatie.Iesi putin din zona de privilegiu and look around you

| gritt a răspuns:

Limbajul folosit la TV e usor de inteles si de un prescolar. Daca acela ti se pare elevat, imi pare foarte rau pentru tine. Nu vreau sa stiu in ce mediu ai crescut. Daca ai fi peste turma, ai avea alte preocupari. Tu critici oameni care fac acelasi lucru ca tine, se uita la TV. Cea mai mare oaie se crede mereu lup.

| BumiWolfie15 a răspuns:

Știri sau talk show-urile poate nu. Dar, nu cred că suntem chiar atât de r*tarzi încât să nu înțelegem mesajul simplu al unei reclame, de exemplu arată șamponul, deci vor să cumperi șamponul. Știrile cu conținut social (se vorbește simplu despre ce fac special unii oameni) se înțeleg foarte ușor. De exemplu, oare cât de sofisticat poți povești că un tată și-a bătut copilul! Dar limbajul acela tehnic destinat doar celor care se pricep în anumite domenii nu învinovățesc pe nimeni că nu-l poate înțelege. Se poate vorbi despre piesele unei mașini sau defecțiuni generale, dar eu cum nu sunt mecanic și nici nu vreau să fiu nici nu încerc să îl înțeleg și mă concentrez pe ideea principală. Facebook-ul este un fel de Dumnezeu atotștiutor pentru unii.