| Ser3na a întrebat:

Cum gasesc detectivii o persoana daca au o poza cu ea, ii stiu varsta,nivelul studiilor, prenumele si localitatea de domiciliu?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte simplu: il cauta pe internet sau se intereseaza in localitatea de domiciliu al respectivului.

| Ser3na explică (pentru Ioandelasal):

Pe internet unde si cum? ca orice idiot stia asta. Am incercat pe FB si nimic. In Bucuresti unde?

| AA1CK3D a răspuns (pentru Ser3na):

Daca stiu Prenumele si/sau Localitatea de comiciliu e usor -> cauta in baza de date oficiale, prin sau fara mijloace legale.
Tehnologia a ajuns la nivelul in care simplu prin poza ta, aparatul gaseste informatiile personale despre tine. (bine ca nu s-a ajuns la cipuri) Insa social-media joaca un rol urias in urmarirea/manipularea maselor de oameni.
Daca as stii datele date mai sus: Simpu as cauta localitatea respectiva, sau un magazin etc pe un site ca Facebook--> pana as da de cineva care sta pe acolo si m-as uita in prietenii lui/ei dupa prenumele respectiv. Asta functioneaza in orase mici/ sate
Daca e vorba de Bucuresti Daca stiu nivelul studiilor as incepe sa caut dupa absolveni ai nivelul respectiv de studii.din mai toate sistemele de invatamant respective. Pana dau de Nume SI ma uit in lista de cunostinte

| Ser3na explică (pentru AA1CK3D):

Eu in ce baza de date pot cauta si cum daca persoana aia e din Bucuresti? si unde caut dupa absolventi ai nivelului ala de studii? pe FB am incercat, am pus poza persoanei respective si am intrebat daca o stie cineva, dar fara succes.

| AA1CK3D a răspuns (pentru Ser3na):

Tu nu poti, decat autoritatiile la primarie, pe acolo. Desigur tu ca simplu cetatean n-ai dreptul la acces. Dar detectivii privati (ca ceilalti politai automat au acces la asemenea date) Pot "invarti rotiile", stiu cum sa sustraga informatii. (ca de aia sunt detectivi), poate chiar mituiesc pe cineva incat sa le dea informatiile.

| Annastassia a răspuns:

Detectivii nu pornesc cautarea nimanui daca nu sunt angajati si platiti de cel care pune in urmarire o anumita persoana. Bineinteels ca acela care plateste, da oaresce informatie despre persoana pe care o doreste investigata si urmarita: poze, varsta, adresa samd, dupa care, detectivul porneste munca de investigatie, cautand orice informatie online sau la scoala, institutie, loc de munca, vecini sau oriunde, unde acea persoana merge, bineinteles ca, o urmareste.