| AvalohAlin a întrebat:

Cum vi se pare Guvernul Orban?
Mie penibil și foarte prost.Nu măresc pensiile și alocațiile deși e lege sa le mărească, deci ei încalcă legea.Culmea Guvernul României încalcă legea.Si nu sunt deloc psd-ist.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum nu le maresc? Ba chiar o sa le maresca.
Ca ai vrea tu sa iti dubleze alocatia si pensia pe timp de început de criza economica si intr o perioada de deficit bugetar serios datorat pandemiei e alta chestie. In realitate nu are cum sa se intample lucrul asta.

| AvalohAlin explică (pentru suntserios):

Dar este lege promulgată chiar și de Iohannis. înseamnă că Guvernul nu respecta legea..eu daca iau amenda și nu am cu ce sa o plătesc cui ii pasa? Așa și Guvernul trebuie sa răspundă pentru nerespectarea legii.E o lege în vigoare. Sper sa fie demis Guvernul Orban, că merită. Daca era PSD la putere marea pensiile, ei cum puteau? și nu sunt susținător PSD deloc.

| suntserios a răspuns (pentru AvalohAlin):

Pai nu puteau. Si nici nu le mareau. Ia ghici de ce nu le au marit cand erau la putere? Ca nu aveau bani. Au programatla fix inainte de alegeri. A fost calculata. Stiau ca nu vor fi la putere asa ca au varsat rahatul in capul altora.

| AC4S4 a răspuns:

Legea se poate modifica. Doar nu o sa sugrumam economia prin dublare de alocatii si (aproape) dublare de pensii in mijlocul pandemiei. Tara aproape ca a stat pe loc cat timp a fost Dragnea la putere. Cu ce motiv vine aceasta marire de pensii? Stam asa bine economic? S-au facut asa multe investitii?

Asa a facut si Grecia, au tot marit fara motiv (de fapt pe motiv electoral). Astazi, au o datorie externa de neimaginat.

3 ani ne-am ocupat ca tara de eliberarea infractorilor, de atacarea UE, de furat. Povestile cu investitii, cu autostrazi, cu spitale din programul PSD au fost false. Deci, de ce sa aiba loc mariri atat de mari?

| AvalohAlin explică (pentru AC4S4):

Poate ești milionar și nivelul de trai e unul ridicat la tine.dar știi care e nivelul de trai a pensionarul obișnuit și cat de mici sunt pensiile in România?

| AC4S4 a răspuns (pentru AvalohAlin):

Stiu ca pensiile sunt atat de mici incat batranii trebuie sa fie foarte atenti cu cheltuitul banilor. Nu, nu e normal sa muncim zeci de ani ca apoi sa avem bani doar de intretinere. Dar nu suntem nici in extrema in care nu ne-ajung banii sa traim.

Pensiile, alocatiile pot fi crescute. Dar trebuie crescute chibzuit, treptat.

Unii oameni se mai gandesc ca nu sunt bani pentru astfel de cresteri fantasmagorice. Se mai gandesc ca o sa ne imprumutam pentru niste mita electorala. Altii stiu doar populism. Cum zicea si Ciolacu, sa folosim cei 80 de miliarde dati de UE pentru populismul lui. Ca asa functioneaza.

Tot ce a reusit PSD sa "respecte" din promisiunile lor au fost pensiile. N-au facut ei autostrazi, spitale si n-au atras investitori in Romania (ci i-au igonit), dar au crescut pensiile (si implicit si preturile - deci tot acolo e). Va incalzeste ca primiti 200 de lei in plus iar cheltuielile crescut tot cu-atat?