Întrebare recomandată |

Daca ai un contract de proba (3 luni), poti renunta la serviciu pur si simplu sau trebuie sa le comunici demisia?Se aplica sanctiuni disciplinare daca demisionez in timpul contractului de proba, de 3 luni?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu cred ca este "contract de proba" ci un contract pe durata nedeterminata ori determinata cu o perioada de proba.
In perioada de proba se poate demisiona cu o simpla notificare si nu exista termen de preaviz.
Conform Codului muncii, rep. in 2011, citez:
"„ART.31. (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2)Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3)Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
(4)Pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai un contract de proba, ai un contract pe perioada nedeterminata pentru care, conform codului muncii, exista o perioada de 3 luni in care atata angajatul cat si angajatorul pot renunta fara nici o alta problema sau preaviz.

Practic in alea 3 luni atat tu cat si angajatorul puteti spune oricand ca nu mai vrei sa continuati printr-o simpla notificare scrisa fara sa fie nevoie de vreo motivatie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa faci o cerere si de exp pui azi cererea ca te retragi din motive... lasi cererea si poti pleca acasa si nu mai mergi la job. Asa am facut eu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează