|

Dacă am hazna în curte și nu mă branșez la rețeaua de canalizare, deși există canalizare la stradă, pot fi amendat?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate prin Ordinul MS nr.119/2014, cu md. si compl. ulterioare, nu prevad obligativitatea conectarii la canalizare, asa ca nu poti fi amendat. Totul este ca haznaua sa fie la cel putin 10 m de sursa de apa (fantana) si de locuinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, nu poți fi amendat. Dar bănuiesc că ar fi costuri mai mici dacă te-ai branșa la canalizare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Nu si daca a facut haznaua cum trebuie si nu face baie
daca e folosita STRICT numai ca WC si are cel putin 12m adancime, tub de beton, atunci nu trebuie vidanja niciodata si raman doar costurile initiale pe care se pare ca deja le-a platit

iar daca ai o casa la tara unde ajunci 2-3 luni pe an insumat, chiar nu merita sa mai platesti racordarea la canalizare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te lua dupa indivizi care dau raspunsuri doar de dragul de a da! Un raspuns trebuie sa contina si prevederea legala. Orice conectare la retelele de apa si canalizare, retele electrice sau gaz constituie infranctiune si pedepsete cu amenda mare sau puscarie. In plus mai platesti si penalizari.
Legea 241/200, Art. 39. alin. 4: Constituie contraventii, altele decat cele prevazute in Legea nr. 51/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei urmatoarele fapte:
d) orice interventie neautorizata a utilizatorului asupra elementelor componente ale sistemului public de alimentare cu apa si de canalizare;...
Daca te incadreaza la acest capitol scapi usor. Daca insa te baga la bransare ilegala intri la Codul Penal. Acolo sanctiunea este cu puscarie (6 luni la 3 ani) sau amenda penala. Fapta este considerata furt si se pedepseste conform Art. 230 corborat cu Art. 228 si 229.Cod Penal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nimeni nu a spus ca sa se branseze ilegal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, nu are ce sa iti faca

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează