anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca esti magistrat, ce infractiuni ar putea duce la pierderea dreptului de a profesa?

9 răspunsuri:
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Un magistrat isi poate pierde dreptul de a profesa si daca nu comite infractiuni, ci doar abateri disciplinare grave. Proportional cu gravitatea abaterilor, magistratii pot fi sanctionati incepand cu "avertisment" si terminand cu "excluderea din magistratura". Pentru a vedea care sunt abaterile disciplinare cuprinse in lege, citeste Legea privind statutul magistraţilor nr. 303/2004.
Magistratii sunt eliberati din functie cand exista o condamnare definitiva pe numele acestora. Legea nu face o enumerare a infractiunilor pentru care magistratii pot sau nu pot fi eliberati din functie, iar daca legea nu distinge, nu distingem nici noi.
Raspunsul e acesta: savarsirea oricarei infractiuni prevazuta in Codul penal de catre un magistrat si existenta unei condamnari definitive pentru acesta, atrage dupa sine pierderea dreptului de a profesa.
@Legiuitoarea, "gestionarea defectuoasă a cauzelor care le are în lucru sau le-a avut" constituie abatere disciplinara.

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Apa de ploaie. Indiferent cat de grave ar fi abaterile pe care le savarseste un magistrat, in Romanica nu se intampla nimic. Pana si in cele mai mediatizate cazuri, iese din magistratura pe usa din fata si reintra pe cea din dos. Cred ca nici in Congo nu e mai grav.

anonim_4396
| Anonim explică:

Consideri ca un magistrat este mai presus ca un simplu muncitor? Muncitorul daca incalca legea in anumite moduri nu mai are voie sa profeseze, il da afara patronul, asa si la magistrat.Nu consider ca un magistrat este dat afara la alte infractiuni.Desigur,spaga,coruptia etc...

anonim_4396
| Anonim explică:

Bună.
Abuz în serviciu: dare și luare de mită, trafic de influență, gestionarea defectuoasă a cauzelor care le are în lucru sau le-a avut (cazul Gorbunov), etc.
Pa, pa.

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu exista pedeapsa pentru asa ceva...magistrati in Romania sunt Dumnezeu... ce vedeti voi pe la tv cu DNA, anti-coruptie astea sunt vrajeli, vreau un singur caz real de magistrat bagat la parnaie sau macar sanctionat...

anonim_4396
| Anonim explică:

La noi in tara nu cred ca exista infractiunii care sa nu le poata face un magistrat... din pacate.

anonim_4396
| Anonim explică:

Mai acu vreo doi ani era una care pozase goala in secta lui Bivolaru. Au exclus-o din magistratura.
Cat despre "darea si luarea de mita ", din ce vad eu in viata de zi cu zi, face parte di fisa postului!

anonim_4396
| Anonim explică:

Bună.
Pentru Miruna1Apostol:
Ai auzit de informații generale?
Și prin abaterile disciplinare poți fii înlăturat din magistratură și am și specificat fără să las loc de interpretare, nu numai în cazul unei infracțiuni la legea penală.
Cunosc legea 303/2004 destul de bine.
Și încă ceva: Unde legiuitorul nu distinge, nici noi nu distingem și nu "unde legea nu distinge, nu distingem nici noi".
Mai citește...
Pa, pa.

anonim_4396
| Anonim explică:

Daca am obtinut diploma de absolvire in urma cu 3 ani si nu am profesat, imi pierd dreptul de a profesa?