| robert4u a întrebat:

Daca imi fac un credit Provident si nu il platesc, ce se poate intampla?

Răspuns Câştigător
| babyalexa a răspuns:

Chiar asa, daca nu intelege poate ne scrie peste 3 luni ca a pierdut un proces fiind in cunostinta de cauza.Degeaba raspundem noi la asemenea intrebari daca tot cel care intreaba stie mai binesad

31 răspunsuri:
| Matei_Pojala_1993 a răspuns:

Te vor da in judecata.


| Matei_Pojala_1993 a răspuns (pentru Matei_Pojala_1993):

Funda te rog!

| babyalexa a răspuns:

Te pot da in judecata.Grav e ca tu pleci de la inceput cu ideea il fac dar nu il platesc. Oricum ai nevoie de adeverinta de venit.

| robert4u explică (pentru Matei_Pojala_1993):

Stii concret ca te vor da in judecata pentru 1500 lei?

| robert4u explică (pentru babyalexa):

Nu e problema de adeverinta...happy

| Matei_Pojala_1993 a răspuns (pentru robert4u):

Da si vei plati mai mult. daca castiga procesele.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O sa te execute silit, dupa ce obtin titlul executoriu si o sa platesti cel putin dublu. Numai bine!

| robert4u explică (pentru Matei_Pojala_1993):

Stii persoane care au fost date in judecata pentru 15mil de catre provident?

| Raluxxy a răspuns:

Daca nu achiti la timp un credit Provident, va trebuie sa platesti mult mai mult dupa.Si stai linistit ca nu te da nimeni in judecata.

| babyalexa a răspuns (pentru robert4u):

Ai grija ca de la 1 ianuarie si providentul verifica la angajator.Si daca te-au prins ala esti.Iar daca nu platesti 7 saptamani te dau in judecata si o sa cheltuiesti de 10 ori mai mult si nu se merita.Am avut si eu si la 1500ron plateam 3800.Deci pentru mine NO WAYlaughing

| BLKZ a răspuns (pentru robert4u):

Tu ai semnat un contract cu ei, esti obligat sa-l platesti, altfel o sa te execute silit. E spre interesul lor de a-si recupera banii, chiar daca e vorba despre 1.500 lei.
Tu daca i-ai da cumva 1.500 lei si nu ti-ar mai plati, nu i-ai face nimic?

| gicaputinica a răspuns (pentru robert4u):

Bag seama ca insisti in prostie!
DA! TE VOR DA IN JUDECATA!
Ce n-ai inteles?!

| robert4u explică (pentru robert4u):

Vreau un raspuns de la persoane care au avut contact cu cei de la provident! Nu zvonuri de la agentii care se perinda pe la usi cu amenintari! Sper sa fiu inteles!

| babyalexa a răspuns (pentru robert4u):

Da chiar te dau.Deschiderea unui proces costa 20 ron, proprie experienta,(proces pe care iti garantez ca il castiga)

| gicaputinica a răspuns (pentru robert4u):

Daca stau si ma gandesc, ia incearca tu si spune-ne si noua... big grin

| babyalexa a răspuns (pentru robert4u):

Of doamne.Eu am avut, mama si prietenul meu.Ce nu intelegi ca si-au schimbat politica.Nu mai vin la usa sa te ameninte, ci iti deschid proces.Managerul de zona te actioneaza in instanta si asta a fost. Daca ai impresia ca cineva tine cu providentul(dintre cei care ti-au raspuns)te inseli.Doar ca asta este purul adevar.Imi pare rau daca ti-am stricat planurile.

| robert4u explică (pentru gicaputinica):

Vreau sa ma intelegeti! Providentul merge la intimidare si nu se risca sa cheltuie bani prin tribunale pe cativa lei! te da la o firma de recuperari care te streseaza si ei... laughing nu se intampla nimic! Va doresc succes si la mai multe credite la provident! fuda o primeste cea care a platit ratele la timplaughing) imi pare rau!

| babyalexa a răspuns (pentru robert4u):

Ms pentru funda.Eu consider ca daca am luat ceva trebuie sa si dau inapoi.In alta ordine de idei nu te da firma de recuperare ca si in cazul bancilor ci managerul zonal.Tu faci cum vrei, este fix problema ta.

| gicaputinica a răspuns (pentru robert4u):

Daca zici tu!

| robert4u explică (pentru gicaputinica):

Debitorul restant ajunge sa nu mai poata fi obligat sa plateasca imprumutul este cand acesta nu poseda niciun fel de bun si nici nu este retribuit in vreun fel, asa incat banca nu isi poate recupera debitul nici prin executare silita si nici prin poprirea salariului, in perioada de prescriere

| Matei_Pojala_1993 a răspuns (pentru robert4u):

Daca stii atate de ce ne mai ceri ajutorul de p...t cred!

| rodionmax a răspuns:

Te executa silit daca nu platesti mult timp. Abia anul trecut au inceput executarile de acum patru cinci ani. Iti vor pune proprire pe salariu sau executorul iti va vinde din bunuri daca ai. Pentru a scapa de asta nu trebuie decat sa vorbesti cu ei. Trebuie sa platesti un minim acolo, daca ai probleme financiare. Nimeni dintre cei care arata ca vor sa plateasca dar nu mai pot nu a fost executat silit sau dat in judecata de Provident. Numai bancile fac asta pentru ca banca iti pune dobanda la dobanda si penalizari, pe cand providentul nu.

| rodionmax a răspuns (pentru robert4u):

Debitorul o sa ia cativa ani de puscarie, cu suspendare daca are noroc!

| XYZASD a răspuns:

Providentul lucreaza in regim bancar, ceea ce inseamna (inclusiv daca citesti clauzele contractuale) ca debitele neplatite in termen de 70 de zile sunt supuse executarii silite (sunt contracte executorii) si nu mai au nevoie de formula de investire (in instanta). Termenul de prescriptie este de 3 ani de la data in care debitorul devine restant.Cu siguranta Providentul nu va astepta 3 ani sa puna in executare contractul, iar inceperea executarii silite porneste un nou termen de prescriptie - prescriptia executarii care poate genera noi si noi termene. Tu poti sa te consideri "acoperit" in momentul in care au trecut 3 ani de la data la care nu ai achitat ratele, iar Providentul nu a initiat nicio procedura de recuperare a debitului restant. Bineinteles ca tu, ca si debitor, neavand niciun venit si niciun bun mobil/imobil in proprietate, debitul nu poate fi recuperat (cel putin pe moment). Condamnarea penala pentru cauze civile nu mai exista, deci nu mai aberati! Dar, pentru recuperarea debitului, executorul are la indemana punerea sub urmarire a lichiditatilor/veniturilor/bunurilor de cate ori considera ca e necesar. E cam imposibil ca pe durata a 2 ani tu sa nu ai nici macar un venit... In alta oridine de idei, Providentul si orice alta firma de genul sau institutie bancara are la indemana multe cai pentru recuperarea creditului... Daca pentru sume de 1500 de lei, poti sa spui din experienta proprie ca nu ai fost pus in situatia executarii exista 2 situatii posibile: fie creditorul, are creditele asigurate si pentru debite atat de mici, executarea ar implica costuri mai mari, fie inca se afla in termenul prescriptiei extinctive, iar pana la implinirea termenului de 3 ani poti sa te trezesti oricand cu o somatie de la executor. (Nu am nicio legatura cu Providentul, am doar cunostinte legale care consider ca pot sa-ti fie utile atat tie cat si tuturor celorlalti interesati)

| Aurel_Paru_1987 a răspuns:

Eu am facut un credit provident cand aveam 19 ani acum am 25 au trecut 6 ani si nu mi-au facut nimic providentul, ba mai mult la 18 ani si 9 luni am facut un credit la banca de 3500 de euro mai exact BancPost si au trecut 6 ani si nu miuau facut nmic. toata chestia la credite C.N.P ( credit de nevoi personale ) trebuii sa achiti un minim de 3 luni de zile sau 3 rate referindune si la Provident, pentru ca ei cand te vor da in judecata pentru ca trebuii sa o faca si pe asta vor arata faptul ca tu ai platit credit iar judecatorii vor vedea ca nu ai fost cu rea intenie si ai platit cel putin 3 rate. Eu unul asa am fost invatat si asa am scapat si de banca si de provident

| iuddavali a răspuns:

De ce vrei la Provident, cand la Banca Transilvania esti mai avantajat?
https://plus.google.com/+caragatavalentin/posts/cxFuBDFU3BZ

| Negreanu_Liliana_1975 a răspuns:

Apari biroul de credite, ca rau platnic

| Datcu_Gheorghe_1978 a răspuns:

Eu m ai am vreo 3 luni ce poate sa mi faca daca nu le mai dau nimica?

| Simion_Cristian_1993 a răspuns:

Am patit-o am luat 1500 de lei trebuie sa dau inapoi 2800 de lei am dat 2000 si dupa 2 ani mi-au pus poprire pe salariu mi-au blocat toate conturile si in loc sa mai dau 800 de lei am mai dat 1400 + cheltuieli de judecata. Deci sfatu meu nu fa prostia asta