Întrebare recomandată |

Dacă o femeie trecută de 70 de ani a plecat de acasă în urmă cu câteva luni, neavând nici un act de identitate asupra sa, iar până în prezent nu s-a întors, fiul ei, care locuiește împreună cu ea, riscă vreo sancțiune pentru că nu a sesizat autoritățile cu privire la dispariția ei și pentru că i-a scos în continuare pensia?

Menționez că mama figurează cu toate utilitățile (toate contractele sunt pe numele ei, casa fiind pe numele ei) iar fiul a avut grijă ca ea să nu rămână cu restanțe.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuia sa anunte imediat Politia, ca-i suspect de crima acum, pentru ca a ascuns disparitia ei atatea luni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Având în vedere ce s-a întâmplat.
1. Dispariția, chiar prin plecare voluntară de la domiciliu, ar fi trebuit anunțată în câteva zile. Pentru aceasrta nu este o regulă, dar așa ar fi fost normal. În funcție de ce a pățit persoană dispărută în continuare, a nu anunța autoritățile constituie o suspiciune de implicare a fiului in dispariția ei.
Încasarea pensiei în lipsa ei, este infracțiune. Astfel, el poate fi obligat să restituie pensia și să mai primească și o pedeapsă de tipul unei amenzi sau mai mult pentru asta.
Cel mai bun lucru.
A. să anunțe poliția de dispariție.
B. Când mai vine poștașul cu pensia să o refuze. căci persoana lipsește de la domiciliu.
Apoi va vedea consecințele.
Dacă contiunuă cu comportamentul de până acum se scufundă tot mai rău.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ți se pare deloc suspicios ca o persoană de 70 de ani să dispară, iar cel care profită financiar de pe urma acestei dispariții să nu sesizeze autorităților dispariția?

Cu siguranță că poliției i se va părea suspicios, pentru că în general persoanele de 70 de ani nu prea decid brusc să plece de acasă. În 99% din cazuri, această persoană a pățit ceva.

Iar dacă a fost victima unei crime, primul suspect va fi fiul iubitor care i-a luat pensia și nu a raportat dispariția, indiferent că este autorul sau nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Daca esti fiul, te-ai parlit
2. Daca nu esti fiul, si stii un astfel de caz, anunta politia. Exista o posibilitate mare sa fie crima. De ce unui fiu nu i-ar pasa ce s-a intamplat cu mama sa? Unii isi fac griji si daca intarzie 20 minute la goada la market

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează