|

Dacă pierd un proces cu brigada rutieră în urma apelului având în vedere ca permisul este suspendat pentru o perioada de 60 zile mai pot da examen de redobândire? Menționez ca permisul mi-a fost luat în mai 2017, iar săptămâna aceasta mi-a venit hârtie acasa cu drept de apel 30 zile. Am mai avut permisul suspendat în Octombrie 2015.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, poti obtine reducerea, dar numai daca indeplinesti conditiile prevazute de Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 (Codul rutier), citez:
"ART. 221.(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie."

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu spui ce proces ai, respectiv proces penal sau plangere contraventionala si pentru ce anume. Da aceste detalii si o sa-ti dau un raspuns concret.

| explică (pentru Ioandelasal):

Permis suspendat pentru circulație pe sens opus. Am depus contestație imediat, am scos certificat de grefezi am obținut permisul imediat. Asta s-a întâmplat în mai 2017 timp în care am fost judecat. Săptămâna trecută a venit hotărârea judecătorească în defavoarea mea, dar cu drept de apel 30 zile. Ceea ce mă interesează este dacă pot susține examenul de redobândire pentru reducerea perioadei în cazul în care pierd procesul a doua oaia în urma apelului pe cere urmează să îl depun

| explică (pentru Ioandelasal):

Menționez ca am mai beneficiat de reducerea în Noiembrie 2015, iar săvârșirea faptei pentru care doresc reducerea a fost în mai 2017. Deci nu mai pot beneficia de reducere