| bebe1000 a întrebat:

Daca reusesti sa iei sala dar iti expira dosarul... exista vreo sansa sa dai examenul ( orasul ) sau... stie cineva ce se intampla

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca n-ai obtinut permisul de conducere pana la expirarea dosarului (perioada de 1 an de la terminarea scolii de conducere) va trebui sa incepi iarasi cu scoala de conducere, proba teoretica si proba practica.
Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, citez:
„ART. 36.Cursul de pregătire teoretică şi practică în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere este valabil un an de la data absolvirii."
Conform Ordinului MAI nr.268/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"Art. 12. - (1) Calificativul «admis» la proba teoretică permite susţinerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică şi practică prevăzută la art. 36 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
(5) În cazul depăşirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire."

1 răspuns:
| MAnonim2019 a răspuns:

Trebuie sa incepi scoala din nou, sau poti incerca sa mergi la sediul unde se depun dosarele sa le spui ca iti expira scoala si poate ai norocul sa te bage inainte cu o zi doua la oras, dar slabe sanse.