| Dragobeta a întrebat:

De cand s-a incheiat primul tur ma uit la balciul care s-a declansat.
Romanii nu stiu sa piarda. Romanii sunt mereu nemultumiti de orice.
Dar, de data asta, tinerii au votat ceva ce nu mai este psd, comunism.
De ce sunt totusi nemultumiti? De ce ies in strada? Oare stiu ce vor?

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Nu spun ca ceilalti sunt mai destepti, dar te rog frumos, cand noi ca natie am ajuns atat de confortabili, incat sa luam orice informatie de buna, fara sa facem un minim de cercetari, deja suntem ratati. Ne-am invatat sa stam cu orele in fata unui ecran mic, uitandu-ne la reels si la short-uri, in timp ce mancam fast food. Mai mult de jumatate din populatie sunt analfabeti functionali, nu pentru ca sunt ei prosti din nastere, ci pentru ca au fost invatati sa citeasca mecanic fara sa gandeasca logic, invatand sensul fiecarui cuvant citit.
Totusi in opinia mea, un om care are credinte oculte si religioase, ce au un impact puternic asupra gandirii logice, nu are ce cauta la carmuirea unei tari. oricat de bun intentionat este. Politica nu trebuie sa se amestece cu religia. Uita-te putin ce s-a intamplat in perioada inchizitiei sau in perioada regilor, in care biserica era a doua cea mai mare putere in stat. Cand gandesti logic, mai ales cand ai in responsabilitate milioane de oameni, nu trebuie sa iei decizii spirituale si lipsite de logica, pentru ca ne pierdem treptat statutul de stat democrat.

32 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

"Dar, de data asta, tinerii au votat ceva ce nu mai este psd, comunism." Da, au votat unul ale carui sfori sunt trase de rusi, mare lucru.

| relian a răspuns:

Asa se intampla mai mereu, cei care pierd incearca sa isi arate numultumirea ca au pierdut laughing Dar se intampla si la alte natii, sunt unia, nu toti, care is mai fanatici, aia fac scandal, aia incita la scandal.

Ce au votat romanii aia or sa aiba, dar eu va garantez ca no sa se schimbe nimic, presedintele nu face nimic, nu are nici o putere, o sa se plimbe si asta cum sa plimbat Iohanis, ce altceva sa faca?

Faptul ca el isi minte alegatorii, este fix problema lui, de fapt toti mint alegatorii, sa ajunga acolo la ciolane, sa roada si ei ceva.
Aceste personaj nu este agreat pentru ca minte ceva mai tare decat mint ceilanti, alegatorii lui is slabi, is tineri, sunt cei mai slabi oameni, daca merge sai minta frumos asta e.

Insa cum zic, pun pariu pe ce vreti voi, cu oricine ca lucrurile nu se vor schimba decat sunt, indiferent cine ar fi presedinte.
De fapt in RO poate sa nu fie presedinte deloc, laughing chiar ar fi indicat postul asta sa se desfiinteze, se cheltuie sume foarte mari de bani pentru presedinte care oricum nu face nimic, nu are mai nici un rol.

Puneti si cititi constitutia, nu mai aplecati urechile la toti manipulatori.

| Dragobeta explică (pentru relian):

"alegatorii lui is slabi, is tineri, sunt cei mai slabi oameni"
Pana acum se dadea vina pe batranii comunisti, nostalgici, etc. Iar tinerii stiau mai bine ce vor pentru viitorul lor.
Stiu romanii ce vor? De ce nu-si asuma niciodata rezultatele?
P.S. Eu nu am stiut cine este Gerogescu pana la prezentarea rezultatelor. Ma asteptam la surprize de la Ana Birchall. Chiar la Geoana desi nu ar fi fost o surpriza.

| relian a răspuns (pentru Dragobeta):

Asa este, pana acum erau batranii, tinerii nu prea votau, dar situatia s-a schimbat, batranii sau cam saturat, iar tinerii au gasit refugiu pe Internet, unde i-a gasit Gerogescu cu haita lui de haiduci laughing

Tinerii nu au experienta, bine nici no sa aiba nici in viitor, dar pe internet poti f manipulat foarte usor, mai usor decat fata in fata.Or sa se lamureasca toti, peste 1-2 ani, eu chiar as vrea sa cistige acest Georgescu sa le iasa pe ochi alora care voteaza.

Oamenii cred ca daca voteaza pe Georgescu le da ala lor ceva, sau face ala ceva pentru ei, este pur si simplu un vot dat impotriva partidelor politice, pentru ca oamenii in RO incurca partidul politic cu sistemul de guvernare, ei crezind ca daca alege un independent ala o sa rupa norii, o sa se schimbe toate laughing habar nu au ce se intampla, habar nu au ca votul lor este inutil, indiferent pe cine ar alege se va intampla acelasi lucru, adica ca si pana acum.

Unde pui ca presedintele nu are putere, romanii se uita prea mult pe la TV, pe internet, vad ce se intampla in alte tari si cred ca si in RO ar fi la fel, deci ei confuda cum am mai spus presedintele SUA cu presedintele din RO, este o diferenta cum am spus de la cer la pamint.
Lupta penrtru presedinte in RO ar fi trebuit sa treaca neobservata, nestiuta de nimeni, asa cum se intampla la majoritatea tarilor parlamentare.
Ati auzit voi asa agitatii in Italia pentru presedinte? Acolo presedintele nici nu-i ales de oameni laughing sau in alta tara in Germania, se face asa agitatie pentru presedinte ca in RO? Nici pomeneala.

In SUA este o lupta foarte mare la presedintie, da, este pentru ca prersedintele administreaza tara, este daca vrei cum este in RO guvernul, logic ca se lupta, plus ca acest "guvern prezidential" nu are sef, el este sefu, dupa cum observi este distanta uriasa.

Nu va mai agitati pentru presedinte ca oricum este cu numele.

| Frank51 a răspuns:

E și puțin natural, până la urmă suntem animale. Îngrijorător este acum că are șanse un om fără țigle pe casă să ajungă primul om în stat. O să fie foarte reprezentativ dacă acest om chiar iese președinte.

| Dragobeta explică (pentru Frank51):

Nu iese el. Se face multa anticampanie oricarui candidat in afara de Lasconi.

| Frank51 a răspuns (pentru Dragobeta):

Adică te referi prin a spune niște fapte și adevăruri, nu aș numi-o anticampanie, dar contează mai puțin cum se promovează adevărul și mai mult să fie promovat.

| Dragobeta explică (pentru Frank51):

Cand spui adevarul egal despre toti, e una. Dar cand te axezi strict pe unul-doi candidati, inclusiv in ziua alegerilor ce crezi tu ca este?

| Frank51 a răspuns (pentru Dragobeta):

Păi doar 2 candidați mai sunt în cursă, despre cine vrei să se vorbească? S-a vorbit despre toată lumea, cine are puțin interes își dă seama că acest Kremlin Georgescu este un fals și un oligarh putinisto-rusofil.

| minrest a răspuns:

Tinerii care ies in strada nu sunt tinerii care l-au votat pe Calin. Si oricum, Calin a fost votat in primul rand de batrani, mai mult batranii sunt sovini, homofobi, fundamentalisti regios, anti-occidentali. Chiar asa, Calin Georgescu nu este legat de PSD, legat de comunism? A fost promovat de PSD, si exista aripa asta extrema in PSD, adu-ti aminte de Dragnea. Calin regreta caderea comunismului. Manifestatiile de acum nu au rolul de a contesta alegerile, vor doar sa sensibilizeze publicul fata de pericolul totalitar.

| Dragobeta explică (pentru minrest):

Serios? Batranii stau toata ziua pe tiktok?
Ma tem ca tu stii doar o replica pe care o spui mereu indiferent ca se potriveste sau nu.

| J0B0MAT a răspuns:

Oamenii au zis că decât să îi doară capul, mai bine să îl taie.Scapă de durere de tot, e altceva.Nu merge să iei un alt medicament, că poate te mai doare iar capul.Și aici nu e vorba despre cap, dar au ieșit în stradă oamenii cu cap.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Bine zis, nu stiu sa piarda. Au iesit la proteste, pentru ca nu le convine cine a iesit, ceea ce contravine principiilor democratice pe care tot ei le proclama happy

| mODIN a răspuns:

Stai stai stai, sa ne intelegem. Tinerii cu studii medii si inferioare care isi iau informatiile de pe TikTok au votat cu CG. De ce e fix grupul asta vizat? Pentru ca, spre deosebire de TOTI ceilalti candidati, Georgescu a avut o campanie de promovare ilegala si, in cel mai optimist caz, finantata din surse suspicioase.

Pana si PSD, partid renomit pentru demagogi, minciuna, tintinrea persoanelor needucate, etc. nu s-a promovat atat de excesiv prin apel la emotii, teorii conspirationiste si sloganuri peste sloganuri. In momentul in care cineva face asta, nu doar ca avantajul pe care il are fata de ceilalti este nedrept, dar intreaga veridicitate a sistemului politic e compromisa. Asculta si tu cum vorbeste omul asta pe orice subiect: tot ce auzi sunt, cum ziceam, apel la emotii, conspiratii, sloganuri.

"Domnule Georgescu, cum credeti ca trebuie abordata problema inflatiei?"
"Romanii sunt satui de inflatie, nu se mai poate! Ne-au vandut pamanturile, ne-au vandut tara! Ne vom lua tara inapoi!"

Cam asa suna tot ce spune omul asta. Zero argumente, zero planuri, zero idei concrete. Normal ca oamenii cu un gram de inteligenta observa din prima cat de imbecile sunt afirmatiile sale, dar problema e ca prind foarte bine la cei care nu stiu mai mult decat atat. Nu e cinstit sa acuzi oamenii care protesteaza ca "nu stiu sa piarda" daca nu-l acuzi totodata si pe Georgescu ca nu stie sa joace corect!

| Dragobeta explică (pentru mODIN):

"Romanii sunt satui de inflatie, nu se mai poate! Ne-au vandut pamanturile, ne-au vandut tara! Ne vom lua tara inapoi!"
Oh, dar despre romanii care spun "ni se fura padurile" nu amintesti nimic?
Si la urma urmei, cu sau fara scoala, acum cand toti isi cumpara o diploma universitara, tinerii au votat. Nu batranii comunisti si nostalgici.

Pai pe criteriul asa ar trebui inlaturati de la vot toti betivii, drogatii, analfabetii... Cati ar mai vota? Si ar mai fi democratic?

| mODIN a răspuns (pentru Dragobeta):

Nu, nu cred că ar trebui eliminați. Ar trebui protejați de măsuri manipulative și propagandiste. Toți ceilalți candidați în afara de CG au respectat niste prevederi care făcea imposibilă spălarea pe creier a celor mai vulnerabili din populație. Au și eu tot dreptul de vot, dar au și dreptul să voteze informați.

Toti ceilalti candidati s-au folosit si ei de platforme agreate: Instagram, Facebook, whatsapp (numai eu stiu cate mesaje am primit prin asta! Si nu de la contactele mele.), messenger, si altele.

| mODIN a răspuns (pentru Dragobeta):

Declarând investiție zero in marketing și remarcând conținutul că fiind parte din campanie electorală? Nu prea cred.

Cei care dau "provocari" tinerilor cat platesc? Serios intreb. Ca problema e grava. Si cum se vede, ajung la tineri rapid si usor.

| Dragobeta explică (pentru Dragobeta):

Crezi ca investesc pentru a se produce aceste crime?

| StoicAnalysis a răspuns:

Ies in strada pentru ca nu le-a venit sa creada cum un om de la fundul candidatilor a iesit invingator atat de usor folosind in campanie doar sute de conturi de tiktok puse sa bombardeze telefoanele romanilor cu campania lui electorala. Si asta nu ar fi un lucru prea rau, daca acest candidat, era normal la mansarda.
Da, romanii au votat altceva in afara de PSD si PNL. Au votat un om alienat cu teorii ale conspiratiei vazut pe tiktok. Un gand foarte ingrijorator.
Mai rau de atat, e ca alternativa cealalta de votare, este o femeie foarte slab pregatita care a facut si ea gafe majore.

| Dragobeta explică (pentru StoicAnalysis):

Vezi dar nivelul de educatie al romanilor? Au votat dupa tiktok. Lasa ca nici multi dintre ceilalti nu sunt mai buni. Crezi ca cei din strada au mai multa minte decat votantii celui de pe primul loc? Eu spun categoric nu. Pentru ca nu vin cu o alternativa buna. Vin tot dupa promisiuni, dar de pe alte platforme. Mai ales ca presa ascunde voit dosarele in care este cercetata cealata varianta.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Dragobeta):

Nu spun ca ceilalti sunt mai destepti, dar te rog frumos, cand noi ca natie am ajuns atat de confortabili, incat sa luam orice informatie de buna, fara sa facem un minim de cercetari, deja suntem ratati. Ne-am invatat sa stam cu orele in fata unui ecran mic, uitandu-ne la reels si la short-uri, in timp ce mancam fast food. Mai mult de jumatate din populatie sunt analfabeti functionali, nu pentru ca sunt ei prosti din nastere, ci pentru ca au fost invatati sa citeasca mecanic fara sa gandeasca logic, invatand sensul fiecarui cuvant citit.
Totusi in opinia mea, un om care are credinte oculte si religioase, ce au un impact puternic asupra gandirii logice, nu are ce cauta la carmuirea unei tari. oricat de bun intentionat este. Politica nu trebuie sa se amestece cu religia. Uita-te putin ce s-a intamplat in perioada inchizitiei sau in perioada regilor, in care biserica era a doua cea mai mare putere in stat. Cand gandesti logic, mai ales cand ai in responsabilitate milioane de oameni, nu trebuie sa iei decizii spirituale si lipsite de logica, pentru ca ne pierdem treptat statutul de stat democrat.

| Cipi1212 a răspuns:

Cui I-ar PSD să trăiască cu Putin de Romania.

| Dragobeta explică:

Adica presa, mediul de afaceri, manipuleaza acesti tineri sa iasa in strada? Nu e convingerea lor ferma?
Daca e asa, de ce se mai tine cont de parerea lor?

| GligoresiLaruca a răspuns (pentru Dragobeta):

Asa a fost dintotdeauna, unii inteleg ceva altii altceva, unii inteleg din prima la altii trebuie sa le explici de 10 ori si tot degeaba.

| Dragobeta explică (pentru GligoresiLaruca):

Atunci sa stea in banca lor si sa accepte rezultatele. Probabil ieseau si daca ar fi castigat Geoana.

| MihaitzaItza a răspuns:

Este pe bune?
Oricine cu putina minte realizează cat de periculos este tot ce se întâmplă acum și cât de periculos e acest personaj care a câștigat alegerile pe baza unui vot manipulat și fără sens

| Dragobeta explică (pentru MihaitzaItza):

Exact ce spuneam: mereu nemultumit, mereu "furat". Nu cred ca cineva ti-a purtat mana cu stampila ca sa o puna in chenarul "cu acel personaj".

| mihai69 a răspuns (pentru Dragobeta):

Faptul că tu nu crezi asta nu înseamnă că nu s-a întâmplat.
Iar concluziile din CSAT spun asta clar, cu subiect și predicat.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru Dragobeta):

Nu, dar i-a mintit si a apelat la cei fara educatie sa ii manipuleze in directii pe care nici nu le inteleg.

Si da sunt nemultumit.
Nu de personaj in sine,
De concetatetii tampiti care vor sa imi provoace rau prin alegerea lor extremista pe care nu o inteleg.

Sa ne fie clar oamenii care au votat acest individ nu vor ca in tara sa fie mai bine pentru toti, ei vor sa le fie rau si altora asa cum le este lor pentru ca sunt incapabili de mai mult.