|

De ce credeţi că se tergiversează aşa de mult cu rezolvarea cazului Caracal? Şi, mai important, de ce se concentrează anchetatorii atât pe cazul particular al celor două victime şi pe individul infractor şi nu zic nimic de reţele? E clar pentru toată lumea că acolo sunt reţele. Să fie oare datorită faptului că printre beneficiarii serviciilor oferite de fete s-ar afla şi militarii din apropiere? Despre ăia cu scutul zic. Dar chiar aşa fiind, justiţia e justiţie pentru toţi. Lucrurile trebuie puse la punct, indiferent cine sunt implicaţi. Voi ce credeţi?

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

In zona au fost si poate mai sunt retele dar nu exista nici o dovada concludenta ca Dinca ar face parte dintr-o asemenea retea de trafic.
Pentru a obtine o condamnare sigura sunt necesare probe indubitabile ca Dinca este autorul uciderii celor doua fete, ucidere pe care el a recunoscut-o acum dar poate sa o retracteze oricand. Deocamdata doar uciderea Alexandrei este probata dar nici aceasta 100%, avand in vedere expertiza ceruta in SUA.
Sigur ca dupa certitudinea uciderii Alexandrei Dinca ar putea fi judecat pentru aceasta si, in paralel, sa se mai faca cercetari pentru Luiza sau si pentru alte infractiuni.
In rest oranele au dat multe rateuri in prima faza iar massmedia a prezentat multe stiri partial sau total false in legatura cu acest subiect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Banii vorbesc.
Si interesele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce sa zica de retele... ai tu informatia ca respectivul a facu trafic prin anume retele? Ca na, eu as recomanda sa spui la politie daca ai asemenea dovezi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uita-te la alte procese complicate, dureaza cel putin cinci ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Eu aş fi vrut să ne detaşăm puţin de cazul particular Dincă şi cele două fete. Să discutăm de reţele în general, cele care există în Caracal şi în împejurimi, indiferent dacă acestea au sau n-au legătură cu Dincă. Profitând de publicitatea care s-a făcut în jurul acestui caz, diicotul să-şi extindă cercetările. Până la urmă, opinia publică e mai interesată de anihilarea unor reţele din acea zonă, şi nu numai, decât de a afla dacă minte sau nu Dincă. Deci, în paralel cu cercetările pentru Dincă, să se încerce deconspirarea oricăror reţele, măcar a acelora din zonă, chiar dacă nu au legătură cu Dincă. Nu asta ne dorim toţi? să scăpăm de reţele şi de proxeneţi? Acum ar fi un moment potrivit pentru diicot să pornească la atac, având din plin susţinerea opiniei publice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt retele de trafic de carne vie, iar Caracal vad ca e un loc in care acestea actioneaza, dar cele doua fete au fost omorate de un criminal sadic retardat. Ciudata ideea asta ca o actiune de trafic de persoane e dusa la capat si dupa ce afla toata lumea de ea; atat de mult crezi ca costa o fata traficata incat sa isi ia cineva asemenea riscuri? Da, trebuie sa ne ocupam de retelele astea si de coruptia din politie, acum e momntul, dar cazu asta ne da doar ocazia, nu ne conduce acolo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru minrest):

"cazu asta ne da doar ocazia, nu ne conduce acolo."
ce anume ne-ar putea duce acolo?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

Fetele astea nu au fost omorate in cadrul unor operatiuni de trafic de persoane, si nici nu au fost vandute, in loc sa fie omorate. Dar avem persoane care au fost condamnate pentru astfel de infractiuni, politisti despre care poti presupune ca ar fi implicati, ai de la ce sa pornesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt 2 raspunsuri
1. POLITISTII DIN RRRROMINICA SUNT NISTE RATATI CARE HABAR NU AU SA ISI FACA MESERIA, lucru dovedit cu varf si indesat de JIGODIA care a raspuns la 112 victimei, care a vorbit mult prea politicos asa ca mai du-te dracu' ca am alte apeluri angryangryangryangryangry
2. exista anchete in curs in legatura cu retelele, dar nu vor sa scape nici un fel de informatie care sa distruga respectiva ancheta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Ar mai putea fi şi un al treilea răspuns, ce crezi? Cumva că ei ştiu de reţele, dar se fac că nu ştiu, şi atunci tergiversează până uită lumea? Explicaţii pentru o astfel de ipoteză ar fi: Că sunt implicaţi prea mulţi, între care unii sus-puşi. Că nu vor să se lege la cap dacă nu îi doare; de ce să se complice, să se ia în piept cu atâţia, cu riscul ca unii să se răzbune etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sabin89):

DA, AI DREPTATE
intr-adevar trebuia sa nu uit de corupti, si aia sunt o chestie cu probabilitate enorma!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu avem noi suficientă imaginație ca să ne dăm seama ce jocuri la nivel înalt și la nivel național se fac în culisele unor astfel de nenorociri. Iar dacă tu încă mai crezi în justiție, înseamnă că ești legat la ochi. Trezește-te, justiția a ajuns un instrument în mâna câtorva oameni puternici, care torc firele din umbră. Ce vezi la TV sunt doar marionetele. Într-un mod atât de tipic uman (atenție, nu exclusiv românesc, subliniez uman), după știrea inițială toată mass-media se zbate să facă rating din tragedia asta, să câștige bani, să iasă în față...
Părerea mea este că acest caz se va finaliza cu 1-2 țapi ispășitori, ca să calmeze spiritele. Vor lua un număr de ani cu suspendare sau chiar executare și vor ieși într-o treime din timpul ăsta, folosindu-se de legislația în vigoare.
Un sfat, dacă vrei să ții cont de ele - nu mai urmări știrile, nici la TV, nici la radio, nici în ziare sau pe net. Mass-media este cel mai mare organism de manipulare în masă, după biserică. Vrei, nu vrei, te trezești spălat pe creier. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai probabil, acele fete sunt decedate mai ales alexandra dar lumea pur si simplu nu dorește sa accepte situatia așa cum e, un lucru este cert si anume ca cazul caracal nu se va rezolva nici peste 2-3 anii, cel mai tare ma dezgusta faptul ca televiziunile în special Romania TV (OTV 2.0) întorc acest caz pe toate parțile doar pentru a face audienta, practic profita indirect de niște victime.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează