| neanicu a întrebat:

De ce pe pamant romanesc azi Basescu s-a lasat umilit de 2 dusmani ai Romaniei, Viktor Orban si Laszlo Tokes, prin faptul ca el a trebuit sa isi puna castile cu traducere, in loc ca Tokes sa vb romaneste si Viktor Orban (cum e si firesc el fiind in vizita!) sa aiba asculte traducerea!? cum se poate asa ceva, totusi eu as da afara pe cineva din stafful lui Basescu, ca s-a permis asa ceva!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca a fost o umilinta, mai mult un afront. Am avut multe cunostinte si chiar prieteni maghiari dar erau mult mai simtiti decat cei doi, daca erau un grup de maghiari si vorbeau maghiara, atunci cand ma alaturam lor incepeau sa vorbeasca romaneste, desi, datorita imprejurarilor, invatasem si eu ceva maghiara, o intelegeam destul de bine si ei stiau asta. Sa nu uitam ca PDL, deci inclusiv Presedintele, are nevoie de sprijinul UDMR, deci acesta cred ca-i motivul ca a acceptat asa ceva, totusi cred ca nu va uita asta si atunci cand nu va mai avea nevoie se va debarasa de ei. S-auzim si de bine!

regis
| regis a răspuns:

Nu cred ca Viktor Orban este dusmanul Romaniei. Este premierul unui stat care face parte impreuna cu noi din Uniunea Europeana, avem niste granite bine stabilite pe care ni le respectam si nu ni le contestam, avem multe interese comune si relatiile diplomatice dintre Romania si Ungaria sunt departe de a fi unele sensibile, cum sunt de exemplu cele cu Ucraina sau Moldova.
In privinta lui Laszlo Tokes, este suficient faptul ca il vedem la dreapta lui Basescu. Pentru cine nu a inteles inca, acesti doi oameni s-au aliat pentru a conduce tara, ori o alianta presupune neaparat interese comune.

| Hombre a răspuns:

Pentru ca are nevoie de ei la guvernare si cand isi da cu c***t pe ei a ce vrei @neanicu sa miroasa? Stii ca unguri sunt baieti destepti si au speculat elegant spre avantajul lor neintelegerile dintre noi, asta e.

| thealchemist a răspuns:

De ce sunt ungurii dusmanii Romaniei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ungurii NU sunt dusmanii romanilor si nici invers.

| serovi a răspuns:

Da ai dreptate s-a lăsat umilit dar dacă a făcut-o cu bună stiinţă e ok, însa atitudinea lui Tokes de a vorbi în maghiară este o lipsă de bun simţ şi mai mult de atât o răbufnire a dorinţei de a se răzbuna împotriva majorităţii.Această răzbunare zace în mulţi dintre ungurii cu care trăim zi de zi dar incearcă sa o mascheze. Nu merită sa dea afară pe nimeni Băsescu fiindcă ei se vor comporta tot la fel, aşa măcar le vedem adevărata faţă bineînţeles nu a tuturor ci a unora care nu-şi mai pot ascunde ura.