| geronimo14 a întrebat:

De ce Romania nu a contestat denumirea Republicii Moldova, cum a contestat Grecia denumirea Republicii Macedonia (care a devenit Macedonia de Nord)?
Dupa mine Romania, daca ar tine la integritatea sa teritoriala si ar respecta suveranitatea Republicii Moldova, ar trebui sa conteste aceasta denumire. Basarabia sau Moldova de Est ar fi 2 variante.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca nu am contestat denumirea din lipsa de interes si din perspectiva atragerii R.Moldova sa se uneasca cu Romania.
A mai concurat la aceasta si faptul ca R.Moldova si-a proclamat independenta fata de URSS si noi am recunoscut-o imediat, sub aceasta denumire, asa ca ar fi fost o gafa s-o contestam apoi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu consider ca republica moldova nu merita acest efort si acest timp consumat

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Avind in vedere cum au votat sau mai degraba nu au votat acum la Chisinau... si-o cam merita.

| Bizon95 a răspuns:

Compari mere cu pere
Macedonia de Nord NU e zona grecească dar și-au luat abuziv numele care e grecesc! (Alexandru cel Mare numit și Alexandru Macedon... DOOOOOH)

iar cum a zis și suntserios, vacile neo-comuiste care când ii întrebi urlă că ei (săracii) sunt moldoveni NU români, nu merita efortul

no offence cine e din RMoldova, dar aveți creierul spălat SERIOS de comuiști

| RoCkKiD a răspuns:

Pentru ca Grecia nu are nici un interes teritorial asupra Macedoniei, in schimb noi ne dorim ca pe termen lung sa realizam unirea, d ece s ane certam pe denumire? In plus, modovenii nu sunt un popor diferit cu care vrem sa ne tragem de sireturi, sunt de-ai nostri. happy

| suntserios a răspuns (pentru RoCkKiD):

Nici Romania nu are interese teritoriale... Eu ca cetatean roman nu as fi de accord cu unirea cu Moldova, mai ales ca si au ales iar conducatori rusi. Sa ramana in mizeria lor

| RoCkKiD a răspuns (pentru suntserios):

Tu ca cetatean cu opinii politice o sa te subordonezi majoritatii in cadrul unui referendum la fel cum ai facut si in trecut. Momentan parerea cea mai populara e ca unirea este o idee buna pe care trebuie sa o urmarim ca popor.

Din punctul mai de vedere, pretentia de unire se califica ca si interes popular. happy

Am si solutia pentru tine, daca votezi cu UDMR e mai mult decat sigur ca unirea nu se va concretiza niciodata.

| suntserios a răspuns (pentru RoCkKiD):

Acel referendum nu va fi in niciun caz favorabil unei uniri. Chiar cred cu tarie ca o majoritate maricica nu isi doresc unirea.
Dar asta nici nu conteaza avand in vedere ca sondajele din Republica arata ca ei chiar nu vor unirea. Doar cei care au nevoie sa pasaport.

Unirea cu Moldova nu numai ca nu e un interes popular, ba chiar e o amenintare la ceea ce inseamna economie si lupta anticoruptie pentru noi.

| RoCkKiD a răspuns (pentru suntserios):

Din pacate nu reusesc sa gasesc barometrul publicat de academia romana la inceputul anului, aparent daca esti institutie care traiesti din fonduri de la stat trebuie sa faci in asa fel incat materialele pe care le produci sa fie cat mai greu accesibile publicului.

Acum, daca presupunem ca toate publicatiile care l-au preluat nu au mintit, la inceputul anului doua treimi din populatie sustineau unirea cu republica moldova.

Cat despre moldoveni, ai dreptate, dar sa nu uitam ca asta se intampla dupa ani de propaganda ruseasca in care se investeste constant in timp ce politicienii romani au fost mult prea preocupati de problemele de pe podgoriile personale decat sa se intereseze de romanii din afara tarii. Si cu toate astea, tot limba romana este limba oficiala a tarii.

Da, din punct de vedere economic, social si politic, in acest moment nu suntem in stare sa anexam un teritoriu atat de mare si cu atat de multe probleme. Dar nu am zis nici o secunda ca asta este planul pentru maine. Poate vor trece 20-30 de ani pana vom ajunge in acel moment.

| DarthNiger a răspuns (pentru RoCkKiD):

Nu cred ca o sa mai exista R.Moldova peste 20-30 de ani, cel mai probabil o sa fie anexata de Rusia mai devreme sau mai tarziu, iar daca Ucraina cade in fata Rusiei, atunci putem sa ne luam adio de la fratii nostri de peste Prut.