Pentru astia care nu vedeti problema, sa stiti ca este sistemul.In sistemult de invatamant, in sistemul medical, in politica si cam in tot.De ce credeti ca fotbalul este asa de slab( nu va laudati ca ne-am calificat si noi dupa 20 de ani la Europene)? Pentru ca in Romania este lipsa de disciplina.Medicii iau spaga si sa nu mai vorbim despre spalarea de bani de la Pantelimon ca nu a fost vorba decat de reducerea populatiei.
Iar sistemul politic ca de obicei promite si voi ca de obicei ii credeti. Cand vin alegerile oamenii nu trebuie sa aleaga dintre cineva rau si cineva bun, trebuie sa aleaga cine este mai putin rau.
As incepe sa vorbesc si despre sistemul de invatamant dar am prea multe de spus acolo. Cert este ca elevilor le este frica si rusine sa ceara a 2a oara explicatii, profesorii sunt dezinteresati total, nu stiu cum sa ii atraga pe elevi si nici sa dea explicatii clare.Si veti spune ca " elevii sunt dezinteresati si neatenti" de ce? Pentru ca din clasele mici nu ii invatati " cum sa invete".Nu ii invatati logic.Majoritatea celor cu 10 pe linie tocesc de rup si saracii nu au timp nici sa inteleaga.Sa nu mai spun de alea 2 ore de sport care " sunt indeajuns" pe naiba sa ne ia si si alea sunt facute la misto pe o banca. Elevii nu constientizeaza ca vor avea probleme mai tarziu la nivel fizic insa profesorii de sport ar trebui sa fie.In Germania nu toti copii dintr-o clasa sunt premianti insa va garantez ca si ultimul din clasa stie scrie si citii.In Romania sumt clasa a 12 sau chiar cu studii terminate si habar nu au.
Stiu ca acum, dupa ce am scris un mic roman voi fi judecata pentru ca mereu oamenii care spun lucrurile pe fata si isi striga durerea "exagereaza" sau " sunt comunisti".Nu, nu suntem comunisti, suntem oameni disciplinati care vor ceva mai bun
In prorama scolilor din Romanica nu exista materie gen "Bune maniere".
Rezultatul se cunoaste.
Prin întrebarea asta nu dai nici tu doavada de prea multă educație, pare doar că te spargi in figuri despre faptul că stai in Germania...
Nu inteleg cu ce ma sparg in figuri ca am fost nevoit sa plec de acasa cand aveam doar 20 si un pic de ani ) Ma spargeam in figuri daca eram unul din cocalarii care o duc bine in Romania din furt si golaneli.
Că majoritatea celor care pleacă și pe urmă revin aici și le pute tot.
Am înțeles, ai plecat în lumea civilizată. Bravo ție că ai o viață ok acolo. De ce te mai întorci aici unde totul e necivilizat?
M-a uns la suflet intrebarea asta, DA, asa este aici! Hai la mine in oras sa vezi cirezi de imbecili cat cuprinde!
Doar tu poti lua o hotărâre.
Pana la urma poti reveni si daca simti a pleca din nou, pleci, asta este viata.
Depinde si de ce zona a României este vorba.
In zona Ardealului inca lucrurile stau bine.
Eu sănt de 13 ani în străinătate, și ca România țară nu Există. Avem o țară frumoasă, dar la conducere sănt escroci, nenorociți care își bat joc de oamenii nevinovați. Eu am locuit și în Germania Hamburg.destul timp. Oamenii de acolo sant rasiști, Alcooliști, drogați, Europa este terminată. Dacă nu-ți convine în România. Ia-o pe Angela Merkel, și mergeți în Dubai la musulmanii...
Si ia spune-mi mie, cine ii alege pe acesti "escroci nenorociti" de la conducere? Nu tot romanii? Intr-o tara care 50% voteaza PSD, nu vezi nimic gresit la populatie? Mie alcoolicii si drogatii din Germania nu mi-au facut nimic. In schimb, romanii te injura si te scuipa fara droguri sau alcool in ei. Nu vad legatura lui Merkel sau a musulmanilor cu ce am zis eu...Mai citeste o data. Probabil te-a atins ceva.
Te invit sa mai dai prin Romania sau sa mai umbli prin lume ca sa vezi cum sta treaba. Pe mine m-a socat de cate intamplari am avut parte in numai o saptamana... Si am mers in Germania, Franta, UK, Canada, Australia... Daca nu vezi o problema in atitudinea compatriotilor tai, poate si tu esti la fel. Seara faina.
Https://youtube.com/shorts/x15EUA3rI8A?si=sbIdW1TRao77lDZ5
ea o spune mai bine ca mine.
Pai cum adică dacă s-a atins de Romania a dat în tine când tu te-ai că.cat in tara asta și ai fugit? Hahahaha.
Iți dau dreptate 100%, suntem o tara necivilizata unde "pilele" si "spaga" au inceput sa domine si sa fie normalizate, prevad ca la final de an statisticile pentru tinerii morti in accidente anul acesta in Romania vor fi coplesitoare.Iar acum depinde de tine personal doar as munci in Germania de trait tot in Romania o fi ea cum o fi fara viitor si batuta de soarta dar e tara natala.Imi gasesc pacea si linistea printre putinele persoane intelectuale ramase.
Legea oglindirii din psihologie, te enerveaza defectele vazute la alte persoane pe care si tu le ai, dar nu esti constient de ele.Practic te-ai descris foarte bine.
Esti nesimtit asta se vede din raspunsurile date,cocalar ca doar ai Bmw,esti atat de mogait ca incurci babele la supermarket, te arunci pe trecerea de pietoni fara sa te asiguri, nu respecti benzile, nu stii sa conduci, sa scrii, esti vesnic nemultumit, parchezi aiurea, dupa 3 luni de Germania deja te crezi roman superior la fel ca Relian hamericanu'.
Tu esti problema daca inca n-ai inteles. Legea atractiei.
Mai bine ramai in Germania si o sa fii un emigrant cu aceleasi probleme.
Nu ai ghinion, si eu patesc tot asa.Sa nu mai spun ca in Germania nu auzi manele pana la 3 dimineata, nu iti e frica ca te fură drogatii noaptea si nu trebuie sa verifici ca usa si geamurile iti sunt mereu incuiate.Nu trebuie sa te baricadezi in casa ca nu vin vecinii sa vada cum ti-ai renovat casa si nimeni nu iti da sfaturi pe care nu le ceri. Daca esti cadru medical nu iti vin oamenii acasa cu plicul ca sa le administrezi tratamente sau sa le faci masaje si toti se axeaza pe problemele proprii.
Ai punctat f bine la final. In Germania nimeni nu ma ruga sa fac "favoruri" cu o consultatie gratuita, daca o faceam era din initiativa mea ptc omul imi era prieten. In schimb, la noi in tara exista cultul "baga-te pe sufletul vecinului si sufoca-l".
Peste tot exista oameni cu probleme, am avut si in afara experiente de tot felul... Dar ce mi s-a intamplat in Ro intr-o saptamana, mi se intampla in Germania intr-un an sau mai mult.
Am experimentat și eu o grămadă de astfel de cazuri. Stai să vezi adolescenții cum sunt! Pfoai! Mai bine ar fi să te întorci în Germania. Sunt în Italia de 2 ani și nu am experimentat așa ceva.
Cei care comenteaza de drogatii din Germania nu a vazut ce avem in Romania... Tigari electronice la 12 ani, pe bune!?!? Si in Ro sunt drogati, doar ca nu ii prinde nimeni... Iar cand ii prinde e deja tarziu, vezi cazul Pascu.