| AlexDorinel a întrebat:

De ce tarile nordice sunt asa comuniste(au foarte multe reguli) iar tarile din sud europene(Italia, Spania) sunt asa DE DEMOCRATICE? Adică la aia nu exista reguli la nimic, aia își fac de cap nu au reguli la nimic.

Și atunci de ce romanii se plâng de România ca e o tara naspa cand tarile preferate de ei(Italia și Spania) sunt pline de hoți din Maroc și toate națiile de pe lumea asta?

21 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Se numeste civilizație si respec fata de lege nu comunism... Nu mai pune intrebari tampite ca mai dam niste report uri.

| Verginic?Vac?Gras? a răspuns:

Fratelo ce fumezi?

| Mosotti a răspuns:

Si in tarile nordice e ca si dincolo, e democratie, sunt reguli peste tot, nu doar acolo si sunt cam aceleasi.

Tarile nordice sunt comuniste dar mai bien zis socialiste ca tin cu omul de rand ca si nemtii, se platesc taxe si impozite mai ca lumea, dar beneficiezi de invatamant gratis, sistem de sanatate f bun accesibil oricui, sistem social bun.
Nu ca in SUA ca daca nu ai bani de sanatate mori, daca nu ai bani nu inveti.

Cam asa, si e f bine asa ca in Germania si la aia.

Romanii se plang ca alea-s tari naspa, pentru ca nu ii primesc, de aia. Ca in tarile nordice se traieste mai bine ca in Italia si altele.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ba poti sa-ti faci prieteni cum nu? Daca dai de oamenii potriviti isi faci, peste tot colegii de scoale se duc la baute, la distractii, se intalnesc, discuta, si colegii de servici, nu doar in Italia.

Răspuns utilizator avertizat
| CIaudiu a răspuns:

O alta intrebare extrem, dar extrem de proasta pentru ca ai introdus o eroare colosala de calcul. Cum adica de ce sunt tarile nordice atat de comuniste? Cred ca nu stii definitia comunismului.

| chuckmanson a răspuns:

Dorinel. Învață și tu cum se pune o întrebare. O întrebare nu poate sa înceapă cu "de ce" daca ce vine după nu este adevărat.

| isemilia a răspuns:

1. Multe reguli nu inseamna comunism. Lipsa regulilor nu e democratie. Ce e cu Maroc acolo, nu inteleg la ce te referi?
2. Si in Italia si in Spania exista reguli, insa nu se respecta. Personal nu cred ca tarile aflate in nord sunt comuniste, nu stii tu ce e ala.
3. Cine spune ca romanii prefera Italia si Spania? Intrebarea ta e complet lipsita de sens. Incearca sa vezi lumea si altfel, nu doar mediu rural vs mediu urban si Romania vs restul lumii.


Ps. Nu inteleg, esti comunist sau preferi democratia?

Răspuns utilizator avertizat
| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru AlexDorinel):

Și asta, pentru tine, e comunism? Una este ordinea și alta e comunismul. Comunismul este un curent economic care are în centru un individ care controlează piața.

| isemilia a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si asta ti se pare comunism? Mie mi se pare ca cei din tarile nordice inteleg ca masurile au rolul lor si ca daca protesteaza se expun unui risc mare. (multe persoane intr-un loc in timpul unei pandemii nu suna bine)

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AlexDorinel):

In tarile nordice nu protesteaza pentru ca au treaba. Sint educati. NU pun botul la toate mizeriile de pe FB. Inteleg ce e aia disciplina. Am fost in seara asta prin supermarket - unul dintre alea mari, nu vreo marca locala/de cartier - cel putin un sfert dintre aia din interior cu masca sub nas sau chiar sub gura. Sa muteze dracului o data virusul sufletului in ceva mortal cum trebuie, poate mai scapam de cretini...

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Măi, Dorinele, dacă nu pot să înțelegi ce e aia comunism, măcar nu te mai băga.
În comunism, statul controlează piața. În capitalism - sistemul economic din toată Europa - e invers. Adică dacă în comunism îl avem pe Big Brother care decide ce se vinde și ce se cumpără, pe când în capitalism poți cumpăra orice-ți trece prin cap, piața e liberă iar statul nu se bagă.

| Dariii13 a răspuns:

Scuze man, esti obsedat…