|

De la cati ani ai voie sa stai in fata?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Se poate de la 12 ani, cu conditia ca ai peste 1.50

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Este o intreaga poliloghie, cu prevederi contradictorii intre Codul rutier si regulamentul de aplicare. In orice caz, dupa parerea mea, pot calatori, pe scaunul din fata a unei masini, minorii de peste 3 ani si peste 1, 35 m.
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.36.(1^2) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.
  (1^3) Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă."
Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„ART. 97. (1) Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.
(1^1) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul transportului în autovehicule destinate transportului public de persoane, precum şi în taxi, dacă în acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. Transportul copilului...2009 - 2205 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca de la 14 ani de cand faci buletin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sau: "dai un ban dar stai in față"

(nu contează in fața cui că nici n-ai intrebat...)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează