|

De unde stim cand un martor spune sau nu adevarul?

Sunt supusi martorii la detectorul de minciuni? Chiar si in cazuri mai mici?

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca martorul sovaie, se contrazice, etc si ce spune nu se coreleaza cu ce spun alti martori sau cu alte probe atunci aproape sigur ca minte.
Martorii nu sunt supusi la detectorul de minciuni, nu exista o obligatie legala, in nici un caz.

| a răspuns (pentru Ioandelasal):

Parcă poligraful nici nu e acceptat în instanță.

| a răspuns (pentru FaraNume1245):

Este acceptat dar numai daca testul este acceptat de cel in cauza si nu este contestat rezultatul.

| a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ok, am înțeles acum. Mulțumesc de corectare.

| a răspuns:

Nu uita de amintiri false, dovezile conteaza cel mai mult nu vorbele unor oameni

| a răspuns:

Nu putem ști exact și cu precizie. Un martor depune un jurământ, un angajament solemn exprimat public că va spune adevărul. Pe un martor interesat și fără scrupule nu îl va opri asta ca să se abțină, să nu mintă. Mărturia mincinoasă se pedepsește dacă e dovedită. O mărturie mincinoasă poate fi contracarată cu probe.
De utilizarea detectorului de minciuni pentru a dovedi minciuna unui martor ar fi interesant dar nu am auzit. Ce spectacol ar fi la tribunal în sala de judecată când un martor legat de detectorul de minciuni ar spune ceva iar detectorul ar spune.
- Minți!

| a răspuns:

Deci cu alte cuvinte chestia asta cu martorii e mai mult apa de ploaie din cate inteleg eu.

Sa zicem ca se strange un grup de 10 persoane si se dau drept martori spunand ca s-a intamplat astfel ( mintind desigur ). Daca se descopera minciuna intra la marturie mincinoasa. Insa daca minciuna ramane nedescoperita si cineva este neindreptatit datorita minciunilor martorilor... nu prea are ce sa faca, nu?

| explică:

Eu am avut accident cu motoru si am intrat intr-una, Am avut dauna totala. Aia a cautat martori, nici macar nu era din orasul ala. Si aia au mintit, ca eu am inceput sa injur si sa tip. Ceea ce nu a fost cazul, pentru ca eram praf, nu puteam sa ma ridic. Si de fapt fusese invers, aia si-a sunat prietenu, si cand ala a vazut ca sunt roman, a inceput sa urle la mine, si sa fie rasist.
Nevasta-mea venea de la mnca, exact pe strada aia, Si a vazut motoru pe jos si eu nu eram acolo. S-a speriat maxim, m-a sunat plangand. eu ma dusesem cu ala acasa sa ii dau datele de la asigurare si permis.
Per ansablu aia au avut 3 martori. Martori mincinosi care nu au povestit exact ce s-a intamplat, si au dat detalii in favoarea ei.
Eu le-am explicat ca oamenii aia nu aveau cum sa fie acolo, pentru ca nu a venit nimeni sa ma ajute sa ma ridic de joc, nu erau oameni pe strada. Eu m-am ridicat singur, mi-am ridicat motoru, si dupa vreo 5-6 minute au venit ceva oameni si copii.
Le-am spus la asiguratori, ca nu s-a intamplat cum au povestit ei.

| a răspuns:

Exixta un detector de minciuni?
Daca ar exixta nu ar mai fi pierduti ani de anchete!
Poate nici nu se vrea inventat, datorita disponibilizarii in masa, de anchetatori, avocati, judecatori etc.

| a răspuns (pentru IIIshaneIII):

Stiam ca e poligrafu... acum sincer nu m-am documentat despre el sa stiu cat este de precis.