|

Deci am mai pus mai demult o întrebare despre asta, sa va povestesc: Acum 2 ani cand eram in a 9 a cazat in liceul căminului niste colegi de camera s-au imbatat rau de tot iar cand unul dintre ei s-a culcat, unuia i-a venit ideea sa-i bage penisul in gura, cerându-mi sa-l fotografiez. Eu naiv si prost am acceptat asa ca l-am fotografiat dupa care asta mi-a cerut sa-i trimis poza si asa am facut. Nu ma judecati, mi-am dat seama acum ce prostie am fost capabil sa fac, dar asta e, faptul e deja consumat, eu am fost băiatul ala al camerei mai retras si probabil am acceptat sa fac asta pentru a intra intr-un fel in acel anturaj al camerei prostesc, nu eram o persoană care sa faca chestii de genul înainte, adica eu sunt un baiat care isi vede de ale lui, nu fac probleme dar atunci chiar nu stiu ce a fost in capul meu, ma rog.

Acum problema e ca pe la începutului lui noiembrie când eram la ore, am fost dusi la sectia de poliție pentru a da declarații pentru chestia asta. Poza tot a circulat pe internet deoarece aluia de i-am trimis-o a dat-o mai departe raspandindu-se prin liceu. Asa deci, am fost sa dam declarații, am spus cand s-a intamplat asta (acum 2 ani) iar dupa am fost dusi si pe la procuror. De atunci ma prezint o dată pe săptămână pentru a semna o hartie (program de supraveghere sau control judiciar). De atunci se tot ancheta cazul, afland ca acum ar trebui sa se termine iar procesul sa înceapă.Intrebarile mele sunt:Ce ar trebui sa fac, e musai sa imi iau un avocat? Procurorul pare înțelegător si ca a inteles ca asta a fost o "gluma" dusă la extrem ce-i drept. Mi-a zis ca ma vede un baiat cuminte, dar chiar daca vrea nu ma poate scapa de asta. A spus ca o sa-mi dea cea mai mica pedeapsă. Si cu doamna politist care se ocupă de caz ma inteleg bine si ea intelege asta si da vina cel mai mult pe ala de a venit cu ideea asta. Mi-a dat chiar si niste sfaturi.Ce credeti ca pot păți? Mentionez ca atunci avem 15 ani, urma sa fac 16 in 2 săptămâni sau ceva de genul cred. Acum pe 27 feb împlinesc 18 ani.Posibil sa ii plătesc daune acelui baiat? Eu cu el ma inteleg si m-am inteles destul de bine, dar nu cred ca va da cu piciorul unor bani. Deci poate cere daune? A, si am uitat sa mentionez, nu el a depus plângere ci diicotul s-a autosesizat in legatura cu poza asta care circula pe net ca din cate am citit, a fost trimisă de x lui y si de acolo au intervenit ei.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca esti trimis in judecata se poate lua impotriva ta cel mult o masura educativa neprivativa de libertate, conform Codului penal, citez:
"ART.113.Limitele răspunderii penale  
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.  
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.  
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.  
  ART.114.Consecinţele răspunderii penale  
  (1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:  
  a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o  măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
  b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
  ART.115. Măsurile educative  
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.  
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:  
a) stagiul de formare civică;  
b) supravegherea;  
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;  
d) asistarea zilnică.  
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:  
a) internarea într-un centru educativ;  
b) internarea într-un centru de detenţie.  
  (2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74."

| explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc; deci o părere? Sa cheltui bani pe avocat?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Fiind minor trebuia sa ai un avocat. Daca nu ai angajeaza-ti unul repede.

| explică (pentru Ioandelasal):

Si cam cati bani imi va lua avocatul pentru aceasta problema?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

N-am de unde sti, onorariul se negociaza. Depinde si de avocat, unul bun si cunoscut va cere mai mult ca un incepator.

| explică (pentru Ioandelasal):

Avocatul din oficiu o sa clipească macar?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Si de unde vrei sa stiu eu ce o sa faca respectivul?

13 răspunsuri:
| a răspuns:

De la 14 ani esti raspunzator penal, dar cu proba discernamantului.
Nu cred ca are ce sa ti se intample grav. Sunt probleme mai grave decat o poza penibila.

| explică (pentru Yurisa):

Știu dar acuzațiile de pornografie infantilă și complicitate la viol suna nașpa, mi se pare atat de exagerat.

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Viol? Dar gen chiar i-a bagat-o ca lumea? Nu exagerezi?

| explică (pentru Yurisa):

Nu exagerez cu nimic, astea mi au spus ca sunt acuzațiile. Nu vin sa spun povesti aici, vreau doar sa stiu niste pareri pentru ca nu stiu ce va urma sa se întâmple si mi e putin frica. Nu, nu i-a bagat o calumea

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Jesus Christ. Nu ma gandeam ca e asa grav

| explică (pentru Yurisa):

Nici eu.

| a răspuns:

Frumoasa povestea