|

Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si hol spart; in cadastru apare zid.2.are debaraua desfiintata.3.are bucataria mutata pe balcon si s-a zidit o usa care dadea in balcon). Evaluatorul a trecut cu vederea aceste lucruri insa eu nu sunt de acord.Ce pot face? Mentionez ca vanzatorul nu are nicio autorizatie de demolare.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai tu nu ai vazut apartamentu inainte?
Cum au fost trecute cu vederea de evaluator? Pai ala ce mai verifica atunci?

| explică (pentru alina2k18):

Nu l-am vazut fizic.L-am vazut doar in cadastru plus cateva poze.Sotia l-a vazut fizic si a zis ca ii place, nestiind ea de cadastru etc. Ulterior am fost si eu sa il vad si surpriza, nu avea nicio treaba cu cadastrul iar evaluatorul a dat ok-ul. spre banca cum ca e ok.Ce pot face?

| a răspuns:

Incerci sa te intelegi cu vanzatorul, pare cea mai buna solutie... dar la cum cunosc eu vanzatorii de genul, seamana mult cu samsarii de masini, nu prea vad " sa te inteleaga "

| explică (pentru Alexuţ02):

Totusi el nu are acte pe ce a modificat acolo iar la semnarea contractului de vanzare cumparare el o sa vina cu.cadastrul care nu releva realitatea.Ma gandeam ca exista alte solutii legale prin care eu pot cere o reevaluare a apartamentului unde sa se consemneze ca nu are treaba cadastrul respectiv cu apartamentul.

| a răspuns (pentru bobonel):

N-am avut niciodata o situatie de genul si din pacate nici n-am auzit pe la apropiati, sau daca am auzit nu am "ciulit" urechile calumea.

Eu sincer ( nu cunosc legea in acest sens, sunt cam neinformat ) dar totusi sper sa fie macar 20 % adevarat, cred ca poti invoca anularea contractului pe motivele invocate de tine, care in opinia mea sunt destul de credibile iar eu ca "intermediar al afacerii" le-as aproba, totusi ramane de vazut... de ce nu vrei sa iei legatura cu un avocat?

| a răspuns (pentru bobonel):

Avocat la modul, sa ceri un sfat. ca de mai mult speram sa nu fie nevoie

| a răspuns (pentru bobonel):

Vorbeste cu banca neaparat cat mai curand.

| explică (pentru alina2k18):

La banca creditul este aprobat, trebuie sa merg sa semnez doar contractul(ceea ce nu o sa fac) si o sa le expun problema.Chestia e ca am dat si un avans pe baza de precontract pe care nu stiu cump.as putea sa il recuperez.