|

E așa de important permisul de conducere de majoritatea tinerilor care fac 18 ani se înghesuie să facă școala de șoferi?

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai având permis te poți deplasa mai ușor și când dorești tu fără sa mai depinzi de cineva sa te ducă unde vrei mai ales când ai o urgenta. Dar odată cu permisul și o mașină vin și cheltuielile mai mari cu mașina.
Având permis te poți angaja și ca șofer, daca mergi la o petrecere și bei, trebuie sa ai pe cineva care sa îți conducă mașina, deci este important sa ai un permis de conducere.

| a răspuns:

îți dai seama că la vârsta când tot ce-și doresc e să impresioneze lumea din jur să ai carnet, ba chiar și mașină e un mare bonus în ochii lor. În plus e și ideea asta că oamenii maturi, majorii conduc și li se pare că deja par mai în vârstă și responsabili

| a răspuns:

Masina nu e chiar un lux in zilele noastre ci si o mare necesitate. De ce sa nu ai dreptul sa te folosesti de ea cat mai repede cu putinta?

| a răspuns:

Nu-mi pare ca e asa important insa mai bine il dai la 18 ani sa-l ai dat decat mai tarziu. Motivul e simplu, la 18 ani ai timp sa mergi la cursuri si sa iti faci orele de condus. Daca il faci dupa o sa fie super enervant sa bagi orele de ocndus prin programul de la lucru + ca dupa 8 ore de lucru numai de scoala de soferi nu o sa mai ai chef.

| a răspuns:

Da.

| a răspuns:

Este doar la moda sa ai permis si masina cat mai repede. Arata ca esti de bani gata, ca ai valoare. Daca nu intra la facultate nu este o problema atata timp cat are permis si mertan la cheie. Mai bine slugareste prin strainatate o viata intreaga, poate nu si-a luat nici bac-ul dar si-a luat permisul. Cineva trebuie sa fie si sofer. Multi se inghesuie dar cati si iau permisul? Foarte multi nu trec nici sala. Eu am facut scoala in 2012 dar si acum trec testele DRPCIV cu maxim 1-2 intrebari gresite. DACA inveti o data cum trebuie nu mai ai probleme toata viata. Multi nu au bac si nici permis. Multi sunt vitezomani si nu apuca sa faca anul cu permisul in mana ca poc fac accidente si mai ajung pe la spital.
Pacat de parinti ca-i lasa sa ia permisul inaintea bac-ului, admiterii la facultate etc. Nu au nici o perspectiva de viitor dar arunca vreo 1200 lei pe un permis.

| a răspuns:

Nu e esențial să îl ai în mod neapărat, deși este extrem de util. Totuși, e important să îl faci așa devreme pentru că în perioada asta îți este cel mai ușor să înveți și ai cel mai mult timp liber, comparativ cu mai târziu când vei avea de gestionat facultatea sau mai complicat, locul de muncă. Nici așa nu e imposibil dar clar, e mai convenabil să-l faci la 18 ani și te poți folosi de el oricând vei avea nevoie, fără să depinzi de altcineva.

| a răspuns:

Având 18 ani va spun sincer ca permisul la vârsta asta arată "cât de șmecher ești tu" pentru ca ai permis și altii nu.
Am colegi care nici nu îl folosesc, îl țin in portofel doar ca sa se laude cu el.

| a răspuns:

Unii il fac de nevoie, altii sa impresioneze. Daca n-ai masina n-are rost sa faci, eventual doar sa te scapi de el.

| a răspuns (pentru xandra0301):

Asa si ce daca se lauda cu el? cand o sa aiba nevoie de el o sa il aiba deja ca permisul nu expira.

| a răspuns (pentru xandra0301):

Păi chiar e șmecher să ai permis. Nu trebuie să-l folosești, e bine să-l ai acolo din timp.

| a răspuns:

Nu este atat de important, fiind doar o chestie de orgoliu personal.