| Furnicuta000 a întrebat:

E legal sa lucrezi mai putine ore decat ai in contract? Cu acordul angajatorului, normal. Adica daca in contract scrie 40 ore pe saptamana si eu sunt chemata doar cand e de lucru gen 2-3 zile pe saptamana si stau doar cat am de lucru (pot fi 8, 10, 12 sau chiar 2 ore), e vreo problema dpdv legal daca vine vreun control? Cred ca intr-un an cel mai mult am lucrat 30 ore pe saptamana. Mentionez ca daca eu nu sunt acolo nici sefa mea nu e acolo deci practic nu avem activitate. Salariul este unul fix daca ma intrebati

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este nici o problema legala, daca exista acordul dintre angajator si angajat.

| gabicoo a răspuns:

Și care este problema? Vrei să te țină 8 ore pe zi chiar daca nu ai treabă? Nu ai familie, soț și copii care te așteaptă să vii cât mai repede acasă?

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Pai sefa mea m-a intrebat pe mine daca e vreo problema pentru ca ea nu are firma de mult timp si nu stie. Eu nu am gasit nimic pe net

| Holiday a răspuns:

Ce naiba problema sa fie?!

| siriusblack98 a răspuns:

Dar ce lucrezi tu de ai asa program de boier?

| Furnicuta000 explică (pentru siriusblack98):

Nu mi se pare program de boier. Nu e ceva secret, lucrez in domeniul medical si programul e in functie de cati pacienti sunt. Dar intelegerea initiala a fost de 3 zile pe saptamana

| Cresta a răspuns:

Daca te plateste mai mult decat lucrezi, poate fi o problema.

| gabicoo a răspuns (pentru Cresta):

Nu este o problemă. Funcționarii din primării, prefecturi, consilii județene, agenții și ministere lucrează de se rup în șaișpe și sunt plătiți regește. Plus că își fac piața, merg la shopping și la coafor in timpul orelor de program și cu mașina instituției.

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Nu stiu, la mine in oras nu e asa. De ex matusa mea lucreaza la primarie si in fiecare zi trebuie sa se milogeasca de cineva sa o ia pe fata ei de la scoala pentru ca nu poate lipsi de la serviciu nici 5 min. Adica pana la 16:30 nu pot pleca de acolo si au multa treaba

| Cresta a răspuns (pentru gabicoo):

Aia de prin nordul Moldovei, asa fac. Am patit-o cand mi s-a spus sa astpet, ca doamna trebuie intai sa dea de mancare la gaini si apoi vine si ea cand poate.

| Beatrice011 a răspuns:

Pai, eu lucrez in domeniul relații clienți dar sunt si studenta iar la munca merg 2/4 ore pe zi când eu am 40 de ore pe săptămâna in contract dar, 4/6 ore lucrez de acasă(remote) deci, depinde dar, daca angajatorul e de acord, e ok