anonim_4396
| Anonim întreabă:

E posibil ca o fetita de 12 ani sa aleaga cu ce parinte sa stea in cazul unui divort care s-a intamplat cu 5 ani in urma?

Salutare, sunt Valentin, am 24 de ani si sunt din Constanta!

Cunosc o familie apropiata care trece printr-o perioada destul de grea, confruntandu-se cu o problema anormala. Acestia au 2 copii, o fetita de 12 ani si un baiat care este la liceu pe clasa a zecea. (Vorbind din prezent, mama copiilor este un om caruia ii pasa doar ce cred altii despre ea si ar da orice ca sa se puna intr-o lumina buna indiferent de actiuni; tatal lor este total opusul: o persoana linistita, harnica si deschisa la minte). In urma cu 5 ani, mama acestora a decis ca iarba e mai verde in curtea altcuiva cum se spune si a depus o cerere de divort. Neavand niciun motiv, aceasta a aruncat cu acuzatii inimaginabile si bineinteles neadevarate despre sotul ei. (Bineinteles ca fara dovezi toate acuzatiile au cazut, dar cand era din pacate destul de tarziu). Baiatul acestora, fiind mai mare si constient de problema si-a exprimat dorinta de a locui cu tatal lui. La auzul acestei decizii, mamei lui, caruia ii era frica ca va fi pusa intr-o lumina proasta si se va afla "adevarul", a inceput un asa zis "razboi" impotriva propriului copil care la randul lui a povestit oamenilor din jurul lui toata tensiunea si lucrurile anormale pe care le traieste in casa. Dupa un proces care a tinut toata vara (si dupa ce mama si-a acuzat propriul copil de toate nebuniile, lucruri inimaginabile de care si judecatorul s-a enervat
la un moment dat in proces big grin), din cauza lipsei de dovezi pentru acuzatiile aruncate, judecatorul a luat decizia corecta ca baiatul sa traiasca cu tatal lui, fetita insa era mult prea mica pentru a putea fi pusa in discutie si a ramas cu mama ei.

Fast forward 5 ani, baiatul si tatal sau au o familie atat de echilibrata si frumoasa. Fetita in schimb nu duce acelasi stil de viata si si-a exprimat din ce in ce mai mult dorinta sa traiasca cu fratele si tatal ei. Mama acestora in schimb si-a petrecut toti anii cautand "martori" si incercand sa se puna intr-o lumina buna de parinte perfect care este victima intregii situatii. Grija ei nu este fata (de care in mare parte 90% se ocupa bunicul ei), ci strict ce vor cred rudele si persoanele din jur. Mama ei, fiind o persoana foarte religioasa (daca va vine sa credeti dupa tot ce a facut big grin), are o multime de oameni din acest cerc care sunt "martori" la bunatatea si neindreptatirea ei si care sustin ca tot raul vine din partea tatalui/fratelui.

Pe masura ce fata isi doreste sa petreaca tot mai mult timp cu tatal si fratele ei, tensiunea din casa a inceput sa creasca si s-a ajuns din nou la acuzatii, cum ca fata e de fapt problema si cu siguranta a fost corupta happy

Sunt ingrijorat de sanatatea emotionala/mentala a fetei care isi duce viata de 2 ani intr-o tensiune continua si ar da orice ca sa petreaca isi petreaca timpul cu tatal si fratele ei.

Este posibil ca la varsta de 12 ani (acum ca este matura si la varsta baiatului de acum 5 ani) aceasta sa poata alege pe o cale mai linistita (nu iar cu un proces care sa dureze luni de zile, pentru ca asa se va intampla) sa traiasca cu tatal ei?

Va multumesc ca ati citit pana aici, stiu ca e mult happy

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este posibil ca minora sa stea cu tatal, fara proces, doar daca mama fetei este de acord. Daca ea nu este de acord atunci este nevoie ca tatal sa solicite aceasta printr-o actiune la judecatorie si in cadrul procesului fata sa solicite si ea sa stea cu tatal.
In alt mod, decat cele doua aratate, nu este posibil.

| Anonim explică (pentru Ioandelasal):

Mersi mult, asa voiam sa stiu!

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Este treaba lor viata lor nu te baga tu in viata lor, fiecare cum i si asterne asa doarme.

| Anonim explică (pentru CristiDinBucuresti):

Eu nu ma bag in viata lor happy (de fapt n-am niciun cuvant, problema e ca in ultimii ani am fost mereu acolo pentru tatal si baiatul lor si ii si cand mi-au vorbit de situatie de curand erau pur si simplu convinsi ca fara un proces nu se poate face asta)
Eu vreau sa stiu daca legal este posibil ca o decizie din asta sa fie luata pe o cale pasnica si nu printr-un proces nebunesc si lung care sigur o sa o afecteze pe fata si mai mult