| Alverto a întrebat:

Este legală vinderea ambulantă din autoutilitare (dube)? Cu atât mai puțin vinderea de animale vii de exemplu pui? Sau mai rău pui vii în cutii deloc speciale pentru ei? Mă refer in sate mai mult, știm cu toții acei "vânzători" de pui și lubeniță din sate care trec cu duba. Deci este legal? Fiindcă foarte puțin probabil să aibă autorizație și firmă.

2 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Pentru animale se impun mai multe autorizatii, pe langa cea de producator si drept de comercializare: de la organele sanitare si veterinare, de la primaria din localitatea de productie si cea de anzare.
Eu ma refer la comertul cu animale. Ca vanzarea unui animal de propietar nu se considera comert.
Cat priveste fructele si legumele, daca ai autorizatie de comercializare ambulanta, se poate.

| Furnicuta000 a răspuns:

Majoritatea oamenilor de la tara care vand legume si fructe nu au firma sau ceva de genul, au doar certificat de producator de la primarie. Cel putin asa se face in zona mea. Dar cu duba/rulota e legal sa vinzi atata timp cat ai firma si toate actele in regula, ai vazut ca sunt rulote in care se vinde inghetata, cafea, hot dog etc. Asta cu animalele e mai complicat, daca vrei sa fii in legalitate trebuie sa ai conditii sa le transporti si sa le tii. Dar e legal sa vinzi animale, unele animale. Puii se vand la ordinea zilei. Dar de ex ca sa vinzi caini sau pisici trebuie sa fii crescator autorizat pentru ca e ilegal sa inmultesti caini fara pedigree.
Acum vorbim dpdv legal, ca la tara se practica vanzarea de animale si nu intereseaza pe nimeni ca e legal sau nu