|

Este vreo lege in care spune ca daca nu las o persoana sa stea langa mine pot sa folosesc autoapararea?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Autoapararea se foloseste atunci cand esti atacat. Nu inteleg la ce te referi. Intrebi daca poti fi violent cu o persoana pentru ca vrea sa stea langa tine? Sau nu ai lasat pe cineva sa stea langa tine si a devenit agresiv?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sofisis):

De exemplu stiu ca o persoana are un comportament mai agresiv, si il avertizez sa se indeparteze de mine, iar persoana respectiva nu doreste si chiar se apropie de mine am voie sa folosesc autoapararea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, există legea care spune să nu ai voie să lovești oameni care nu ți-au făcut nimic.

Tu înțelegi ce înseamnă "autoapărare"? Înseamnă că te aperi de cineva care te-a atacat și ți-a pus în pericol integritatea corporală, nu înseamnă că poți lovi oameni doar pentru că s-au așezat lângă tine în autobuz, în parc sau în orice alt loc public.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista nici o prevedere legala in acest sens, in schimb exista o infractiune numita lovire sau alte violente, de care te-ai face tu vinovat.
Nu exista legitima aparare (autoaparare) daca nu esti atacat, conform Codului penal, citez:
"ART.19. Legitima apărare  
(1) Este justificată fapta prevăzută de legea penală săvârşită în legitimă apărare.  
  (2) Este în legitimă apărare persoana care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează