|

Eu sunt o persoana cu profesie liberala (agent asigurare) si sunt Persoana fizica inregistrata fiscal. Veniturile mele sunt in functie de realizarile mele. Am contract de colaborare cu companie de asigurari. Cum pot sa am o adeverinta de serviciu pentru deplasare de acasa la locul de munca? In cazul in care din cauza restrictiilor raman fara venituri cui pot sa ma adresez pentru un ajutor?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca ramai fara venituri poti primi o indemnizatie

art 15 din oug 30/2020

Articolul XV
(1) Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care nu au calitatea de angajatori și întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază din bugetul general consolidat de o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020.
(2) Pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pentru perioada suspendării temporare a contractului de activitate sportivă, din inițiativa structurii sportive, ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele prevăzute la art. 67^1 alin. (1) lit. a)-c) din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de o indemnizație de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020. Indemnizația se suportă din bugetul general consolidat.
(3) Indemnizația prevăzută la alin. (1) este supusă impozitării și plății contribuțiilor în condițiile prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este neaparat nevoie de adeverinta, este destul si o declaratie pe proprie raspundere.
Daca nu poti lucra atunci poti obtine somaj, daca indeplinesti conditiile.

| a răspuns:

Exista diverse oferte de la casele de asigurări pentru cei ce lucrează. Poti apela si la CAR, banca, poti sa tii cumperi aur etc.

| explică (pentru Donsavas):

Cred ca nu ai citit intrebarea! Raspunsul este in afara subiectului! Multumesc pentru incercare!