| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Exista vreo secta în lume care se vrea creștină dar care uraste alte religii! Vreau sa zic, o secta creștină radicala care sa aibă declarații sau susțineri naziste și care de exemplu nu suporta evreii și rromii! Sau astfel de secte sunt interzise în lume? Am auzit de penticostalii și adventiștii nu își trimit de exemplu copiii la scoala ci îi educa acasă de frică să îi indoctrineze! Ce părere aveți despre chestia asta? Considerați ca exista secte periculoase care propaga neonazism dar se considera crestine! De ce ar fi asemenea secte permise și de s-a declara ca fiind,, creștine "! Am auzit ca in unele locuri, asemenea secte nici nu ș-au declarat religia sau nu se numesc în niciun fel, dar totuși propaga ura rasiala ca fiind parte din creștinism! Care sunt aceste secte și cum se numesc? Care sunt legăturile lor cu neozaismul și neofascismul? Voi ce părere aveți? Aștept răspunsurile voastre!

11 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Crestinii NU sunt asa indiferent de religie! Esti informat prost!
Si nu toti adventistii nu-si trit copiii la scoala ci cei care stau foarte departe de civilizatii, de obicei prin america si alte state, in Romania nu ai sa vezi asa ceva! Dupa cum am zis ai auzit si tu ceva si crezi ca e adevarat... laughing

| gabicoo a răspuns:

Da biserica "Martorii lui Florică"! Nici profetului lor nu prea i-a plăcut școala.winking

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Mai mult decât trolling ieftin știi sa faci băiețașule?

| gabicoo a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

În categoria troll te încadrezi chiar tu. Eu sancționez prostia unora care întreabă doar ca să se afle în treabă.

Vaaai! S-a supărat băiețelul ca e posibil sa plece din învățământ după masurile de austeritate! Ce sa zic!

| gabicoo a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Stai liniștit că nu plec. Dar de unde știi de măsurile de austeritate adoptate de guvern? Acolo la balamuc vă lasă să vă uitați la știri la televizor? Credeam că va dau (pe lângă sedative) doar desene animate cu Tom și Jerry. laughing

Daca esti atat de prost incar nu pricepi nici pana acum ca EU NU MERG la NICIUN medic si nu iau niciun tratament atunci iti meriti soarta si merita sa fi dat afara de invatamant! Calatorie spancenata, oricum nu iti va duce nimeni lipsa la scoala unde predai!

Atat de incult, de prost si de analfabet functional ca tine nu am mai vazut sa nu pricepi niste lucruri

| J0B0MAT a răspuns:

Multe biserici creștine fac asta, n-au nevoie de o sectă. Majoritatea creștinilor de la noi și chiar și din celelalte țări susțin ideile extremiștilor, precum ură față de imigranți, minorități Lgbt, alte minorități religioase.
Religia în esență separă lumea, nu unește, nu e deschisă la nou, ci e conservatoare. Mai rari sunt preoții care susțin toleranța, coexistența în armonie și drepturi egale pentru toată lumea. Un exemplu ar fi Papa Francisc care a susținut drepturile Lgbt, nu a văzut o problemă în faptul că doi oamenii se iubesc, pentru el problema era la pedofili, care în general sunt susținuți de religie.Tot el a oferit femeilor mai multe drepturi în lăcașele de cult, astfel încât să poată fi preoți, cardinali.
Sigur că mulți preoți și creștini duc ura la extremă, devin fanatici și se aseamănă cu fasciștii în sensul ăsta.Cel mai elocvent exemplu ar fi Biserica ortodoxă rusă care susține toate crimele produse de Rusia nu doar în Ucraina, ci în toate țările pe care le-a invadat, pe lângă celelalte încălcări de drepturi ale cetățenilor.
Dar problema nu e doar la creștini, ci e generalizată la toate religiile, căci uite ce fac evreii în Gaza și invocă scuza cu poporul ales, că îndeplinesc voința Domnului, iar cine nu îi susține sunt antisemiți.Religia a produs dintotdeauna mai mult rău decât bine, ea a stat la baza multor războaie și încă este folosită drept scuză pentru a justifica atrocități, ori a căpăta putere. Bagi scuza cu familia tradițională dintr-o carte de acum mii de ani și lumea nu îndrăznește să contrazică ce-a zis Dumnezeu.

| just4ubr2015 a răspuns:

Martori lui iehova