| tudorvolcano a întrebat:

Fraților, ați văzut ce arme au americanii și rușii?

Îmi amintesc că am văzut prin 2015-2016 documentare despre arme noi, ale secolului 21, despre ce arme dețin rușii și americanii.

Americanii inventaseră un laser cu super-mare precizie, care poate distruge orice țintă în vizor, iar la ruși am văzut niște experimente cu arme convenționale care produceau un puls electro-magnetic enorm.

Întrebarea e, de ce nu s-au folosit până acum aceste arme? Sunt oare încă în faza experimentală, sau sunt oare prea scumpe pentru a le produce în masă?
Am observat că multe arme sunt pur și simplu prea scumpe de produs, și de aceea nu se produc decât în faza prototip, făcându-se mai degrabă compromisuri spre ceva mai puțin bun, dar mai ușor de produs în masă.

Sau credeți oare că aceste arme sunt pregătite pentru a fi testate acum în Ucraina, după anexarea provinciilor care au avut „referendum"?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-avem de unde sti daca acum exista ca produs in serie sau nu si nici de ce nu sunt folosite, aceasta doar decidentii stiu.

Bula
| Bula a răspuns:

Intai trebuie scapat de armele vechi, ca si de hainele iesite din moda.
Super armele se folosesc doar daca escaladeaza razboiul, iar armele vechi nu mai fac fata.
De fapt, noile tehnologii se folosesc (de regula) de catre armata, iar cand devin depasite atunci ies in comertul civil (vezi internetul, GPS-ul, calculatoarele, telefoanele mobile etc. etc.

| Violleta2022 a răspuns:

Mai baiete, tu chiar nu intelegi ce citesti!
Cum de ce nu au folosit armele americanii si rusii?
Fiinda NU sunt in razboi aceste doua mari puteri.

| tudorvolcano explică (pentru Violleta2022):

Scuzați-mă, poate ar trebui să înțelegeți dumneavoastră ce citiți, eu acum doar am scris, ar trebui să înțeleg ce scriu, conform logicii, nu ce am citit.
Adică: eu am scris întrebarea, dumneavoastră ați citit-o, dacă dumneavoastră ați fi scris întrebarea, era de datoria mea să înțeleg ce scriați.

În primul rând, m-am exprimat destul de clar, am spus că ambele puteri au aceste arme, și nu am spus că le-ar folosi una împotriva celeilalte, toți au înțeles în mod implicit că un stat terț, de preferință un stat fără arme nucleare, ar fi ținta unor astfel de arme: Siria, Irak, Afganistan, Ucraina, Georgia etc., pentru că sunt ținte ușoare, dat fiind că nu dețin arme nucleare, nici nu sunt sub umbrela nucleară a unui altui stat.

Toți ceilalți până ați ajuns dumneavoastră au înțeles acest lucru implicit, și au dat răspunsuri pertinente.
Ar fi fost și ieșit din comun să se atace puterile nucleare în mod direct, dat fiind riscul unui război nuclear.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Costă prea mult și distrug ceva prea ieftin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La câtă sărăcie e în Ucraina nici cu pietre nu rentează să dai.

| EliLeli a răspuns:

Au arme bazate. Nu le folosesc pentru ca nu vor. Cele doua tari nu sunt in razboi. Rusia e in razboi cu Ukraina.

| scp3008 a răspuns:

Acest razboi a aratat ca nu traim in era SF, Desi teoretic ar exista arme super performante in practica tehnologia veche de multe decenii este in cenrtul conflitului.
Motivele pentru care nu s-au folosit extensiv armele super moderne nu se poate stii, unii zic ca pentru a evita victimele colaterale sau ca ar fi prea scumpe dar cert este ca armele vechi duc razboiul