| Feri5 a întrebat:

Hey! De ce la unii români care vor să se mute în altă țară le pune viza și altor nu?
De exemplu. Părinții mei au fost invitați în SUA la o căsătorie a fratelui mamei mele. Acesta i-a făcut părinților mei cerere de viză sau cum se mai numește documentul ăla. Când ai mei au plecat la ambasadă să le pună viza, ambasadorul, după câteva întrebări, a refuzat.
De ce? Ei au vrut să plece doar pentru acea căsătorie, dar nu și pentru mutare definitivă.
Altor oameni, care se mută cu totul, cu copii, cu „ursuleți", etc. în altă țară, ca Anglia, SUA, etc. le pune imediat viza. Oare de ce?

Răspuns Câştigător
| Gusticel a răspuns:

Cu cat ai mai multe lucruri care te leaga de Romania, cu atat ai sanse mai mari sa iei viza.
1. Case/apartamente in Romania (pe numele tau);
2. facultate inca neterminata (deci un motiv sa vii inapoi in Romania ca sa o termini);
3. Casatorie cu un alt roman
(am auzit romanii necasatoriti nu primesc viza, ca vezi doamne se duc in SUA si se casatoresc acolo);
4. Afaceri in Romania.

Sau orice alt lucru care te leaga de Romania este un avantaj pentru obtinerea vizei. Daca nu ai nimic al tau in Romania cei de la
ambasada o sa te vada ca pe un posibil emigrant ilegal.

| Feri5 explică (pentru Gusticel):

M-ai lămurit total. Am liceu în România neterminat (clasa a IX-a) și nu mă pot muta în SUA până nu termin liceul.

| Gusticel a răspuns (pentru Feri5):

Si dupa ce termini liceul, cu ce viza/pretext planuiesti sa te muti in SUA? La ce viza te-ai incadra?

| Feri5 explică (pentru Gusticel):

Să zicem, cu viza de student. Dacă vrei să faci o universitate ca Harvard (dau exemplu), îți trebuie viză de student măcar pentru admitere.

17 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Pentru ca SUA este o tara mai pretentioasa cu cine intra si cine iese de la ei, Anglia pana sa iasa din UE si alte state UE nu cer si nu cereau pasaport doar buletinul, de aceea au ajuns acolo toate lighelele si javrele! Bine au ajuns si oameni cinstiti dar nu despre asta e vorba aici.
Nici cu SUA nu imi este rusine dar pe la ei se intra fara viza pe sub garduri direct din mexic si cine crezi ca ajung in sua din mexic? tot lichelele care se duc la furat spart bancomate, traficat si de la noi catre UE.

| Simpatik a răspuns:

@sadrian46:
O tara cu tarie care se respecta bravo lor.
Pe de alta parte in defavoarea lor este urmatoarea idee ei sunt o COLONIE la baza, o mixtura din mai multe popoare, bastinasii adevarati si ameri-indienii, nu negrii, nu albii, nu cei care au ancorat prima data navile acolo din toate colturile lumii : Anglia, Franta, Olanda etc
Deci e si un paradox, mai bine ar aplica metoda Koreei de Nord, cand intri in tara pun politist sub acoperire sa vad ce faci, daca te-ai dus pentru a face rele te arestez te bag in carcera si apoi te expulzez, ala asa face si o face bine happy
SUA incearca sa trieze oamenii care intra la ei in tara, si am vazut tiganci cu fuste care furau de la ei din tara din bijuterii, cum au luat alea interviul la ambasada? nu cumva cu BANI?!

| Feri5 explică (pentru Simpatik):

Aha. Am înțeles faza. Dai bani la ambasadă să iei interviul. Foarte frumos! La țigăncile alea cu fustele lungi, nu se putea gândi cel cu însărcinarea vizelor că ele pot face teroare în America? Sau... lasă că e bună și mita, că ne mai îmbogățim noi.
Oamenii, din ziua de astăzi, nu mai văd cu ochișorii lor care sunt buni și care sunt răi. Pur și simplu, la ora actuală, contează cât ești de bogat și de renume. Și să fii cu trei rânduri de creier e culmea... Poți intra imediat într-o țară DOAR pe bani.
În ziua de azi, nimeni nu mai învață. TOTUL, chiar totul, se face numai pe bani. Acest lucru e urât. Se numește mită.
Bun. Și de ce din alte țări, pot veni în amătâta de România atâția oameni străini? De ce?
De ce nu încercăm și noi să ne îmbogățim, dar nu material, ci spiritual?

| NunuNini a răspuns (pentru Feri5):

Te inseli in legatura cu mita.
Cunosc o familie. Baiatul, a facut ce a facut (serviciu, studii, etc) si a plecat legal in SUA. Lucreaza undeva in cadrul armatei dar nu stiu sa-ti spun amanunte.
Dupa cativa ani a vrut sa mearga si sora lui mai mica. Cu facultatea terminata. El garanta pentru ea cazarea, intretinerea (cu salarul lui), tot. Dar nu i s-a aprobat plecarea. Oamenii astia (parintii si fratele) ar fi mituit cu oricat ca sa plece si ea. Au recurs la un siretlic. Fata s-a inscris la o facultate acolo. Din aia de scurta durata cum se face la ei, echivalenta cu postliceala de la noi. A stat pana a terminat scoala (legea la ei nu permite sa fie expulzata pe timpul studiilor) apoi a fost... expulzata!

| Feri5 explică (pentru NunuNini):

Urât. Să zicem că termini liceul în România și vrei să faci o facultate în SUA sau Anglia, să zicem. În liceu te-ai chinuit foarte mult să ai note bune și performanțe maxime. Acum, când te duci la ambasadă să-ți pună viza de student, tot de voința lor depinde?

| suntserios a răspuns (pentru Feri5):

Ai inteles total aiurea.
Nu da nimeni bani pentru a obține viza. Viza SUA se da in urma unei investigații in ceea ce priveste posibilitatea de ramane fraudulos in SUA. probabil parintii tai au ridicat un semn de intrebare in urma investigațiilor si de aia nu au luat viza. Nu te mai revolta asa.

| Simpatik a răspuns (pentru NunuNini):

Nimeni nu a zis ca merge doar cu mita, pe noi ne intereseaza cum tiganicile cu fuste lungi au ajuns in State? Poate intelegi tu? ca eu nu.

| NunuNini a răspuns (pentru Simpatik):

Nu trebuie sa inteleg. Au spus la stiri ca au intrat prim Mexic. Drum lung, bani multi, dar la ei nu conteaza.

| NunuNini a răspuns (pentru Feri5):

In liceu te-ai chinuit sa inveti pentru tine, nu pentru americani.
Daca ti se aproba bursa/locul, presupun ca facultatea se ocupa de viza. Dar nu ai garantia ca ramai acolo dupa terminarea studiilor.

| Simpatik a răspuns (pentru NunuNini):

Aha

| Feri5 explică (pentru NunuNini):

Nu? Atunci de ce? Dacă faci o facultate în Ro, poți merge în SUA sau Anglia?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ambasadorul decide, ci un funcționar din ambasadă însărcinat cu această evaluare prin interviu și nu numai. Orice persoană care face o cerere de viză este din punctul lor de vedere un potențial emigrant. Astfel evaluarea are ca scop să elimine pe cei ce, ajungând în USA, vor face eforturi să rămână acolo fără aprobare, ceea ce ar perturba societatea de acolo. Se apreciază că numărul celor ce stau acolo clandestin, fără viză în regulă, de exemplu depășind perioada de acordare a vizei, sau scopul pentru care ea a fost acordată este de 500000- 1000000.
Aceștia muncesc clandestin, perturbă piața muncii, crează șomaj printre cetățenii USA, crează alte probleme sociale.
Astfel funcționarul este astfel instruit încât, dacă în urma interviului sau a studierii cererii de viză, are această suspiciune, să refuze viza. Decizia lui nu poate fi contestată.

| Feri5 explică (pentru sadrian46):

Foarte urât! Părinții mei au spus-o că merg doar pentru o căsătorie, și nu pentru mutare definitivă. Nu înțeleg cum altora le dau viză imediat să meargă...

| Gusticel a răspuns:

Orice strain care vrea sa intre in SUA este un posibil emigrant ilegal. De aceea, nu tuturor li se da viza. Trebuie sa demonstrezi ca ai pentru ce sa revii la tine acasa in Romania si ca nu planuiesti in secret sa intri in SUA cu vreo viza temporara si sa ramai definitiv.