| SNIKYYYUUUU a întrebat:

Hey TPU! Am 18 ani si vreau sa imi iau motor, care erau restricțiile de vârstă pentru 18 ani? 135 sau 125 cc si ceva raport de greutate pe putere, dacă mă poate lămuri cineva va rog. Merita doar asa pentru deplasare din A in B si mers relaxat? Stiu ca nu ar fi foarte puternice si nu pot sa bag vutezaare din prima sau așa dar nu o sa ma bag ca nebunul in trafic si cu vuteza. Unii spun ca cica daca nu ai cel outin 10000-20000km pe masina o sa fii prist pe motor iar alții zic ca ca te ajuta experiența de pe motor pentru B1 în viitor. Si care era categoria de permis?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De la 18 ani poti obtine categoria A2.
Conform Codului rutier, citez:
„Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere, prevăzute la art. 20 alin. (2), se definesc astfel:  
  c) categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;"
Observi ca nu conteaza capacitatea cilindrica, doar puterea si greutatea de maximum 175 kg.

| Batmanel a răspuns:

Dai de cat A2 la 18 ani si de cat A la 20 ani.
Sau astepti si dai direct de cat A la 24 ani fara conditii speciale.

| Batmanel a răspuns (pentru Batmanel):

Motoarele pot fi si pana de 650cc, insa trebuiesc limitate si inscrise ca atare pentru A2. E restrictie pe puterea motorului, nu dimensiune.