|

În ’44, poporul român a scos grumazul din jugul fascist şi l-a băgat în cel comunust. Care dintre cele două juguri a fost mai apăsător?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Așa, a propos de jug, hitleriști foloseau petrolul nostru da îl plăteau cu lei aur. Când a fost jugul comunist care a fost comunisto-rusesc, rușii ne-au stors de ne-au zăpăcit.

| a răspuns:

Jug? Ce jug breh, ca eram aliati! Ne-am tradat aliatii si am fost tratati apoi ca niste cocote, pe masura comportamentului.

| explică (pentru GabiDumitrescu):

La 23 august parcă asta s-a sărbătorit: eliberarea patriei de sub jugul fascist. Dar mai trebuia "...şi intrarea sub jugul comunist". Dar ei n-au mai zis şi asta.

| a răspuns (pentru sabin89):

Asta cu jugul era de la rusi... doar nu aveau sa zica "tradarea fata de aliatii germani," nu?

| a răspuns:

Apasatoare au fost ambele tabere pentru noi, Ceausescu nu trebuia sa fie sus, nu era el in plan, dar a ajuns ca a inceput sa promita la unu si altul ca le da aia si aia, si aia s-au aliat cu el, si l-au pus sus. Fascistii ca s-au folosit de noi, comunistii ca si aia si-au batut joc de oameni 12 ani de zile, ca din 1977 a inceput sa pice chestiile rau in Romania, pana atunci era okey.

Rusii au venit prin 39 prin martie sa spuna "ce facem cu hitler criminalul asta", sa stea de vb si cu Franta si Anglia, si romanii si ceilalti nu au vrut sa stea de vorba. Dupa aia ne-am aliat cu ei nemtii, ne-am facut legionari, hitler si-a batut joc si le-a dat la Unguri in 40 partea aia din vest a noastra de au venit aia si ne-au omorat oamenii in Ip si Trasnea cu cruzime. Apoi ne-am dus peste rusi ca sa ne luam cica Basarabia si Bucovina care ne-au fost luate ca eram fascisti si se stia ca ne vom duce peste rusi, asa ca au rusii luat ca zona tampon. Cine ne-a pus sa ne dam cu hitler?

Deci pentru noi a fost rau oricum, una ca am vrut cu hitler, a doua ca nu a zis nimeni nimic contra lui ceausescu 12 ani, a trebuit sa vrea SUA sa pice, ca sa pice, ca oricum nu noi l-am dat jos asa cum s-a zis.