| 3MHz a întrebat:

In cat timp ma poate da cineva in judecata?
De exemplu am primit un vecin in casă in urmă cu 1 an apoi cand a m descoperit ca mi-a dispărut ceva.
Am fost la mana lui si i-am spus.
El a dispărut 14 zile nu a fost de găsit.
Acum după 1 an îmi spune că el ar putea să mă dea pe mine în judecată că am spus atunci vecinilor că mi-a luat el x lucru.

Acum eu ce sa fac să stau cu stres?
Sau dacă a trecut mai mult de 1 an gata nu prea mai are ce să îmi mai facă!?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ti s-au furat bunurile, trebuia sa depui plangere la politie, in 15 zile dupa constatare.
Daca n-ai depus plangere, atunci intr-adevar poti fi dat in judecata pentru calomnie. Culmea: individul va si castiga procesul, fiindca n-ai nici o dovada impotriva lui!

| 3MHz explică (pentru Bula):

Acum mi-am dat seama ca au trecut 2 ani nu cumva sa prescris?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Respectivul te-ar putea da in judecata, pe cale civila, in baza raspunderii civila delictuale, pentru afectarea dreptului la demnitate.
Fiind vorba un drept personal nepatrimonial dreptul de actiune in acest caz este imprescriptibil, asa ca te poate da in judecata oricand.
Sigur ca ar trebui sa poata dovedi ceea ce afirma ca ai facut, daca nu poate te da degeaba in judecata, bineinteles daca tu nu recunosti.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Ioandelasal):

Uitasem ceva si revin.
Daca ar vrea sa obtina si daune morale te poate da in judecata doar in termenul de prescriptie extinctiva de 3 ani de la data faptei tale, dupa aceea dreptul la actiune pentru daune morale este prescris si cererea lui ar fi respinsa pe acest motiv.

| 3MHz explică (pentru Ioandelasal):

Mai e un an si se prescrie.
Omul vrea doar cate o bere de la mine cand intru in bloc.

| Mosotti a răspuns:

Nu are temei legal sa te dea in judecata, asa daca toti ar da in judecata pentru orice prostie din asta, ce ar fi?
Si chiar putea lua acel lucru, nu era exclus.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut prietene, spune-i lu vecinul tau, ca daca il prind eu in viata reala, il fac placinta, sau mai bine, lasa-l sa te dea in juecata, lasa-l, dar tu sa ii spui acelui judecator, ca el tie tia furat ceva si apoi se simte vinovat ca tu l-ai invinuit, arata-i judecatorului aceasta intrebare de pe TPU si acest mesaj scris din partea mea. si el va trage o concluzie cu referire la aceasta tema, eu iti tin apararea, stiu ca esti nevinovat, nu scriu acest raspuns pentru punce, ci pentru a te ajuta pe tine, eu vreau pace in lume, nu hotie. Deci stai fara griji ca eu te apar si iti tin apararea, asta nu a fost un vecin, asta a fost un idiot, nu te stresa ca un porc din asta o sa te dea in judecata. Stai linistit. Dar eu cred ca a trecut un an si nu are ce sa iti faca. Dar daca te da in judecata, fa ce ti-am spus, O zi buna!

| Mopmop a răspuns:

Eu zic ca vecinul tau este o saracie care nu are bani sa treaca strada dapoi sa te dea in judecata!
Asa incat stai fara stres si vezi de viata ta!
Seara frumoasa iti doresc!

| haileewatson a răspuns:

Are vreo dovada ca i-ai facut acel ceva? Va stresati degeaba

| 3MHz explică (pentru haileewatson):

El mă stresează pe mine ca stă toată ziua cu spărgătorii și vânzătorii de droguri care își pierd viețile pe la parterul blocurilor urmărind și intonând pe unul și pe altul unde pleacă cât stă unde se duce ca să pândească să știe cât timp are pentru ai sparge casa.
(Acum de curând unul din anturajul lui mi-a luat telefonul din buzunar nu a avut nici măcar bun-simț să îmi spună că la găsit pe jos și mi-a cerut 100 euro ca să mi-l dea înapoi su eu i-am dat că aveam nevoie de el și ca este de la o firmă care mi-la dat să îl folosesc și nu doream complicații. Nu m-am dus la poliție arunci că m-au și amenințat că eu o să fiu vecin cu ei si pe viitor si se răzbună. Apoi nesimțitul care mi-a făcut faza cu telefonul a avut tupeul să mă si sune la câteva zile distanță să îmi ceară bani împrumut de oarcă l-aș fi cunoscut eu pe el sau ași fi avut eu vreo prietenie sau ceva în comun cu el.
Si i-am spus la telefon ca o sa merg ls poliție si o sa cer sa nu se șteargă convorbirea si daca mai ma vede sa treaca pe trotoarul celalt pentru ca altfel o sa spun că ma amenințat si mi-am cerut bani )
Eu nu vreau sa am desface cu ei dar ei si-au dat seama ca eu muncesc plec in fiecare zi cu gentile de scule pe la clienți si acum innebunesc că ei nu sunt capabili sa faca nimic cu mana lor in afara sa insele sa prăduiască sa înjunghie si sa țepuiască pe unul si pe altul

| 3MHz explică (pentru haileewatson):

Eu am spus multor oameni ca el e ciorditor si sa aiba grijă
care in general isi pierd viața bând bere la parterul blocului meu.
Acum nu știu cati dintre ei isi mai amintesc
Si acum nu știu cati dintre ei ar fi dispuși sa devina martori intr-un proces.